Уграђени камин (83 слике): уградни зидни камин, зид и намјештај на зиду, зидни дизајн у унутрашњости

По први пут, уграђени камини почели су се појављивати у кућама богатих породица у Француској од средине КСВИИ вијека. И даље задржавају своју популарност кроз софистицирани облик и скривени димњак који вам омогућава да не узнемиравате унутрашњост са гломазним детаљима.

Карактеристике

Из имена се лако може претпоставити да су уграђени камини уграђени у посебан зид или нишу. Због тога могу пружити било који облик (на примјер, ТВ или слике) и стил.
У зависности од тога где и као уграђени камин, неки његови делови могу имати другачији изглед и другачије поставити:

 • Пећ. У основи, то је једна јединица са базом, три зида и сводом. Може се потпуно уклопити у зид са три стране, али постоје различите опције када се пожар може видети на обе стране (на пример, када је камин део преграде).
 • Основа портала - базирана је на подној површини, често од опеке, камена или бетона. Он служи као сигурносна зона испред ложишта.
 • Порталски облик. Обично има П облик. На порталу овог облика савршено се уклапа правокутна или полукружна ниша за ложиште. У модерним каминима, облик портала може бити потпуно другачији (на примјер, округли, овални, имају пет или више углова). Портал може бити базиран на поду или монтиран у зид. Производи се и продаје одвојено, јер је самостални уређај. Али постоји могућност изградње портала током изградње.
Уграђени камин има неколико предности:

 • може истовремено грејати неколико просторија;
 • заузима мало простора;
 • за монтажу није неопходно да зид има велику дебљину;
 • није неопходно подизање темеља;
 • сигурност у раду;
 • угодан температурни режим;
 • Естетски изглед.Следећи дизајни такође имају недостатке:

 • инсталација се мора извршити током изградње или ремонта;
 • димњак може смањити чврстоћу зидова, нарочито код модела који се налазе у углу просторије; Да бисте то избегли, можете изабрати камин који не захтева инсталацију димњака.Зид у који ће бити уграђен објекат треба да буде дебљи од 60 цм.

врсте

Уграђени камини су:

 • дрво;
 • гас;
 • електрични.
Камини за дрво су се заљубили у многе због звука напуклог дрвета и живог пламена који ствара топлу и угодну атмосферу. Међутим, они имају сложену структуру, што отежава и скупе процес инсталације и употребе.

Камин, за који се гориво користи за право дрво, нужно захтијева присуство димњака. Инсталирање такве структуре у вишестамбене зграде често није само тешко, већ и немогуће, поготово ако стан није на посљедњем кату.Приликом пројектовањаНе може бити грешке у димњаку, јер ако је могућа погрешна инсталација, дим може ући у просторију, а не у димњак.

Поред сложене инсталације, тешко ће бити припремити готов камин за употребу: мора бити потпуно осушен након изградње. Код употребе, потребно је редовно чистити димњак од пепела. Да би се избегао пожар, пећ је увек под надзором. Не може се гарантовати добро загревање просторије због чињенице да ће у димњак ући много топлоте. Такође вам је потребно место где ће дрво бити ускладиштено.
Гасни тип камина има много предности:

 • процес инсталације и рада је много лакши од дрвета;
 • постоји могућност регулације температуре;
 • симулира живи пламен, а да би се тај ефекат појачао, могуће је ставити у пећ лажно дрво од специјалног незапаљивог материјала;
 • не захтева присуство димњака - постоји довољна количина гаса за излазни гас или излаз за гас.
Пожељно је да се гасни камини инсталирају у кућама са централним доводом гаса, али је такође могуће инсталирати плински цилиндар.

Приликом одабира гасног камина, важно је знати следеће аспекте:

 • за инсталацију ће бити потребна дозвола за организацију плинских постројења;
 • Само висококвалификовани стручњак може да се укључи у инсталацију;
 • морате додатно платити за инсталацију димњака или цевиизлаз за гас;
 • пошто је гас експлозивна материја, овај тип камина, као и камини са дрвеним горивом, не могу се оставити без надзора;
 • половина топлоте улази у димњак или цев.Ако не желите да бринете о ватри и где ће се дим испустити, куповина електричног камина је најбоље решење. Његове предности:

 • рад на електричној енергији;
 • не требају додатна подешавања: само прикључите утикач у утичницу и уживајте у погледу на пламен;
 • има приступачну цену;
 • постоји могућност не само за промјену температурних режима, већ и за потпуно искључивање гријања;
 • не захтева уградњу димњака или извлакача;
 • да се брине о њему и не треба га чистити од чађи или чађе;
 • сигурност у раду: електрокенум је сигурнији од било којег електричног уређаја;
 • модерни модели имају могућност даљинског управљања, што омогућава подешавање температуре без подизања са кауча;
 • може се инсталирати или у стану или у приватној кући или у било којој другој просторији (на примјер, у уреду или ресторану).
Зидни електрични камин може се инсталирати иу приватној кући иу стану. Ова зидна верзија је углавном равна, али панели су танки. Задњи зид има поуздани зидни носач. За вањски зидни панел користи се најразличитији декор.

Дизајн

Треба изабрати стил каминаполазећи од опште унутрашњости просторије.

Довршавање зида каменим камином до стропа помоћи ће визуално повећати (или нагласити) висину просторије. Такав камин ће неминовно постати средиште ентеријера, тако да је вредно погледати његов дизајн. Обрада камена ће бити интересантна за контраст са дрветом, што ће помоћи да се "истакне" унутрашњост просторије. Боја и величина камена могу бити апсолутно све - све зависи од маште. Штавише, таква обрада се савршено уклапа чак иу модеран ентеријер, дајући соби пријатну и топлу атмосферу.
Модерни камини изгледају префињеније. У основи, они су направљени у минималистичком стилу, тако да неће посветити сву пажњу на себе, већ само допунити ентеријер. Најчешће су сличне "плазми", али могу имати различите оквире, углавном металне нијансе. Посебно интересантни изгледају такви камини на позадини зидова светлих нијанси. Такође, оригинално решење ће бити постављање камина у купатило или трпезарију.Декорација простора постаје много лакша када можете поставити камин гдје желите. Са овим савршено управљаним камином. Они се називају и "летом", и то није тешко: камин који виси са плафона, додаће собу за лакоћу и модерност. У основи, они имају једноставне "флексибилне" форме, али могу бити изворно написане у једнако руралном стилу. Најважнија предност таквих структура је независност од зида за његову инсталацију.
Метални камин је тешко уклопити у унутрашњост ако нема других металних делова у соби, али се савршено уклапа у просторију направљену у индустријском стилу. Такав дизајн ће такође изгледати добро у модерним апартманима или дизајну куће. Може бити занимљиво ући у друге интеријере, додајући елементе који се преклапају од металног или металног нијанса.Камин, обложен дрветом, може донијети било какву удобност у унутрашњости. Добро ће се уклопити не само у природи, већ иу модеран дизајн просторије, за разлику од једноставних детаља. Комбинација дрвета и камена изгледа добро. Важно је знати да се од сигурносних разлога дрвени украс може користити само с електричним каминима с металним оквиром. Ситуација намештаја мора бити пажљиво одабрана. На пример, намештај "дивља трешња" је погодан.
Преграде су уобичајена дизајнерска техника, јер увелике помажу да се ограничи простор у пространим собама отвореног плана. У основи, преграде деле кухињу или трпезарију из дневне собе, али још увек има много опција за разликовање различитих делова просторије. На пример, у пространим спаваћим собама преграда са камином ће вам помоћи да обезбедите осамљену и романтичну атмосферу. Најважнија предност таквог дизајна је способност да се пламенови виде на обе стране.


Камин се може поставити у углу собе. Овај аранжман ће помоћи да се рационално искористи и слободан простор у просторијиКутови се ретко користе. Овај дизајн је одличан за мале просторије. Поред тога, унутрашњост са угаоним камином ће бити више "глатка". Међутим, треба пажљиво размотрити облик и дизајн, јер се не могу све врсте камина лако поставити у углу. Ово се може урадити у било ком стилу. Изнад њега је висио ТВ или сат.

Скандинавски камини имају једноставан и лаконски изглед, тако да намјештај у соби треба бити прикладан. Могу бити потпуно различитих облика и величина и, без обзира на то, дају соби посебан изглед. Такође могу бити израђени од различитих материјала. Такви дизајни, захваљујући свом облику, савршено ће се уклопити у угао просторије. Најпопуларнија боја је бела, јер наглашава једноставност и "лакоћу" таквог камина. Зид и ормар не би требало да буду светли. Може се користити налепница испод дрвета.

Типс анд Трицкс

Да би хармонично ушли у камин у унутрашњости просторије, морате узети у обзир неке аспекте:

 • тако да изглед изгледа естетски угодно, пројекције се не би требале уздрмати;
 • нијанса облоге треба да буде изабрана тако да буде погодна за целокупан дизајн просторије и боју самог портала.

Важно је знати да уграђени камини (посебно уграђени у станове) могу имати пећи не од опеке или камена отпорног на топлоту, већ од ливеног гвожђа. Пећи од ливеног гвожђа добро греју просторије, али могу надјачати ваздух, тако да је овоУ случају да је потребно пажљиво размотрити систем вентилације просторије.
Уграђени камини могу гријати неколико просторија одједном (чак и ако модел није двостран), ако постоји систем конвекције. Могуће је проширити скице за довод ваздуха у просторију иза зида и третирати их плочицама.

Процес израчунавања можете знатно поједноставити ако купите готов сет за каминске коморе и украсите зидове. Суочавање на овај начин са камином није тешко. Живо цвеће ће изгледати пред њим предивно.

Произвођачи

Елетцтролук је швајцарска компанија са великим искуством у производњи електричних камина. Произвођач производи подне, висеће, уграђене и минијатурне камине. Захваљујући широкој палети производа, можете одабрати модел који ће се савршено уклопити у жељени ентеријер. Такође, Елецтролук гарантује квалитетне параметре за безбедан рад својих производа.

Алек Бауман је руска компанија са дипломом првог степена за високе квалитете својих производа. Компанија пружа могућност израде камина на индивидуалној наруџби. Широк спектар модела омогућава вам да одаберете прави дизајн камина за сваки стил унутрашњости.

Кониг Феуер је искусна ирска компанија која своје производе ставља у квалитет и корпоративни стил, који се састоји од класичних приступа производњи производа. Кониг Феуер производи камине, гориво за које може послужити дрво, угаљ и тресет.

ЗеФире- Руски произвођач биогорива. Релативно млада компанија има индивидуални приступ сваком наруџби, што јој је омогућило да се пробије у врх рејтинга произвођача. Њихов "чип" је да преко читаве наруџбе ради цела група дизајнера, а дизајн и најмањих делова је у договору са купцем. Производи ове компаније помоћи ће у реализацији и најнеобичнијих идеја.

Ферлук је шпанска компанија за производњу камина и пећи, која се доказала због своје одличне квалитете. Велики плус је способност да се замени практично било који део ствари.

Весувиус је руска компанија која производи одличне камине и пећи за даче и купке. Њихови производи израђени су у монументалном и снажном стилу, што им не омогућава да се уклопе у модеран ентеријер. Међутим, у великој кући или у земљи, овај дизајн ће заправо доћи. "Весувиус" представља велику линију и приступачну цену.

беаутифул екамплес

Модел зида је данас врло популаран.

Врло често, у зиду су уграђени електрични камини. Изгледају веома лепо и пријатно.

Пећница је идеална за приватну кућу.

У сљедећем видеу можете видјети како и гдје се камин може смјестити у приватној кући.