Удобан стакленик "Равлик": 8 предности кориштења

Стакленик "Пуж" се користи за узгој садница на различитим постељама, а специфичност стакленика "Пуж" је компактна величина и добро постављене капке. Погодан је за почетнике вртлара. Биљке су довољно удобне у таквом стакленику, а вртлари се лако брину за усјеве.

Типови пластеника: Новатор, Лептир, Пуж

Стаклена башта има своје карактеристике, али да би се схватило колико су различите од других врста, потребно их је детаљно размотрити. Сам стаклени крух је добио име по форми која подсећа на познати уређај. Користи се за узгој садница, жетву зеленила или поврћа. Греенхоусе-Кхлебников је компактан и једноставан за употребу, што га разликује од других врста.

Буттерфли стакленик "Кхлебнитси" може да се направи самостално или купи готова

Типови пластеника:

 1. Унутрашње преграде. Има облик тунела. Стакленик је веома популаран због једноставне инсталације и употребе.
 2. Лептир. Отвара се са две стране, подсећајући на крило лептира. Минус - потребно је додатно опремити носаче за врата. Али брига о културама је много удобнија.
 3. Неочекивано. То су "Новатор", "Буттерфли", "Пуж" и било који други стакленик који је инсталиран на земљи. Карактерише га висока покретљивост.
 4. Дубоко. Карактеристична карактеристика таквог стакленика - велики дио дизајна налази се у тлу. Ово ствара веће загревање биљаказбог природних фактора.

Сунцобрани могу бити различити и за покривни материјал. Поклопац стакленика може бити филм, поликарбонат, стакло, као и агро влакна. Полиетилен је најповољнија опција. Али је веома издржљив, лако се умори. Стакло је много јаче. Међутим, тешко је монтирати, то је скуп материјал који се може поставити на стакленик са равним линијама.

Поликарбонат је најприкладнији избор. Трајан је, флексибилан и издржљив. Поред тога, ћелијски поликарбонат савршено држи топлоту, пролази сунчевом светлошћу и штити биљке од негативних ефеката ултраљубичастог зрачења. Влакна од влакана су лаган, издржљив материјал који добро одржава топлину. Широко се користи за прикривање кревета.

Карактеристике стакленичког хлеба "Пуж"

Због свог дизајна, стакленик "Равлик" се често назива хлеб. Шарка је погодно отворена, као и горе поменути дизајн. То је компактни стакленик који пружа удобност и биљкама и баштованима који брину за усјеве.

Дизајн стакленика добио је своје име због облика и начина отварања врата која подсјећају на кошару за крух

Предности зелене корпе "Пуж":

 1. Мале величине омогућавају постављање било гдје;
 2. Мобилност стакленика;
 3. Максимална употреба површине, јер је цијела површина у унутрашњости засађена садницама;
 4. Погодност у раду;
 5. Отпорност на неповољне временске услове (снег, ветар) услед мале висине;
 6. Поликарбонатна превлакаштити културе од ултраљубичастог зрачења;
 7. Лако је прозрачити стакленик;
 8. Инсталација се може обавити својим рукама.

Али постоји минус компактног уређаја - у њему је немогуће узгајати високе биљке. Краставци или парадајз нису имали висину стакленика за раст. Али у таквом стакленику можете узгајати зеленило, бобице, зелену салату, шаргарепу или репу.

Грејна корпа "Пуж" може послужити као мјесто за узгој садница. Али, на пример, парадајз ће током времена морати да се пресади у отворени терен или у стакленик изнад.

Оптимална висина корпе за хлеб је само један метар висине. Дужина таквог дизајна је 2-4 м. Ширина зависи од броја капака. За "Пужеве" ширина је 1,5 м, а за "Лептире" траје 2 м.

Рецензије о стакленику "Равлик"

Ворлд Виде Веб вам омогућава да у било ком тренутку сазнате лично искуство вртлара у вези са било којом врстом стакленика. О стакленику "Равлик" углавном су позитивне критике. Доступан је, једноставан за инсталацију и сервис. Зато је ова легла толико популарна.

Стакленик "Пуж" има малу тежину и може се преместити на одређено подручје годишње

Съдържание на коментарите от пластини "Равлик" се отнаса:

 1. Компактност. Многи пишу да модел не заузима много простора. Може се инсталирати у било којем слободном углу града или врта.
 2. Погодност у њези. Већина прегледа има за циљ да похвали лакоћу рада стаклене баште. Потребно је само отворити врата и приступ биљкама је доступан. То чини заливање пуно лакшимвентилација, уклањање корова и друге операције.
 3. Једноставна монтажа. Стакленик се може претворити у обичан путнички аутомобил, што је врло повољно. И сама колекција ће трајати само неколико сати. Да бисте то урадили, не морате ни да имате посебне вештине. Најважније је да пратите упутства.
 4. Доступност. Цена стакленика је јефтина. Али ће задовољити висок квалитет дизајна.
 5. Брзина жетве. Многи се хвале да можете добити прву жетву прије свих сусједа. У стакленику се стварају оптимални услови за удобност биљака, тако да они брзо расту.

Практично нема негативних искустава са употребом пластеника "Равлик". То је погодна и практична адаптација за узгој раног зеленила, бобичастог воћа и поврћа. Наравно, у таквом стакленику нема могућности за узгој високих биљака, али можете га обрађивати.

Како сакупити "Равлик" стакленику својим рукама

Инсталација дизајна увијек укључује припремне радове. Неопходно је водити бригу о уређењу простора у којем ће се инсталирати будући стакленик. Овдје је важно узети у обзир многе нијансе.

За уградњу дизајна "Пужа" у сопственим рукама, морају се обавити неки припремни радови, који ће зависити од тачности инсталације и њене трајности.

Припремни радови:

 1. Правилан избор парцеле. Треба да буде добро осветљен, без присуства високих објеката у близини. Сама земља треба да буде изабрана.
 2. Монтажа стакленика може бити без темеља. У ту сврху користе се посебни детаљи оквира.Али за бољу фиксацију и поузданост конструкције можете изградити базу дрвених шипки или цигли.
 3. Да би се земља припремила, потребно је ископати јаму дубине 60 цм на цијелом подручју.
 4. Затим морате донети гној или компост. Ово ће омогућити додатно загревање биљака.
 5. Даље, потребно је направити тло одозго и обавити обилно залијевање. За боље загревање кревета, одозго је потребно полагати земљу црним филмом.

Збирка стакленика "Равлик" може се обавити самостално. Ово не захтева посебно знање или доступност специјалних алата. Вриједно је залиха одвијача и уредности.

Прво, инсталиран је оквир. Монтира се на дрвету или цигли. Онда морате сакупити лукове. Они су причвршћени специјалним скакачима. Следећи корак ће бити поправљање поликарбонатних плоча. Важно је да изаберете исправну страну монтаже лима, јер спољашњи део треба да буде заштићен од ултраљубичастог зрачења.

Постоји неколико начина лепљења поликарбоната. Најоптималнији метод је употреба вијака и термосаил.

Све спојеве за причвршћивање поликарбоната треба обрадити заптивачем. Ово је обавезна операција која ће осигурати трајност и трајност материјала. Онда морате поправити затварач. У стакленику "Равлика" служе хидраулични клипови.

Збирка стакленика "Равлик" (видео)

За многе вртларе, стакленик "Равлик" је прави проналазак. Његова колекција не захтева посебне вештине и алате. Све операције се могу извршитисами. И брига о биљкама је што угоднија.