Цементна плоча за под: карактеристике подне облоге

Све ново је заборављено старо. Ова тврдња се може применити у односу на цементну плочицу, која данас доживљава праву дегенерацију њене популарности. Овај декоративни материјал комбинује једноставност, трајност и луксуз. Појављујући се у КСВИИИ вијеку у Мароку, цементна плочица данас не губи на значају. Она ће украсити кућу са елегантним ентеријером и додаће збрку дому једноставном завршном обрадом.


Карактеристике

Назив плочице говори сам за себе. Направљен је од цемента, песка и боја. Сва производња је ручна. Пад не важи.

Производни процес се састоји од неколико фаза:

 • Прво се развија скица, цртеж може бити у облику цвећа, симбола, украса и друго.
 • Скица ствара посебан метални клише. Она игра улогу шаблона.
 • Затим припремите састав за главни слој цемента, песка и декоративног слоја природних пигмената за бојење.

 • Смеше су постављене у клишеу или на другачији начин у матрици. Прво, декоративни слој је напуњен висином од око 0,4 цм, затим је положен цементно-песковити малтер. Декоративни слој даје плочицама не само лепоту, већ и издржљивост.
 • Затим, матрица је покривена поклопцем, притиска се одвија ради бољег приањања целокупне композиције. Користите хидрауличну пресу од 2 тоне или више.

На крају су плочице натопљене водом и сушене 3 недеље. Дебљина готовог производа варира од13 до 20 мм.


користи

цемента плочице користе као подне облоге у кући или на тераси гледа материјал за зидове, степеништа и фасаде, као и асфалтирање плоче. У ентеријера зграде се налази у кухињи и друге просторије, купатило, извући своју пода ходник и улаза.је у складу са другим врстама плочица, дрвета и других материјала. Дакле, не може користити цео површине, већ као мозаик или панел, на пример.

Предности и недостаци

Једна од предности овог цемента плочица је да обезбеди следеће функције:

 • који се користи у производњи еколошки прихватљивих материјала.
 • је универзално у креирање неограниченог ентеријер, погодан за обраду различитих стилова. Па комбинују боје плочице са објектима у унутрашњости.
 • Материјал је отпоран на стрес, влагу и УВ светлости. Можете унети у купатило, сауну, кухињу собу, спа области и користи се за екстеријера зграда.

 • Естетска компонента. Добар изглед, полиран, али не клизав површина која одбија прљавштину.
 • Једноставна инсталација.
 • Трошкови због дугог радног века. То ће вас одушевити деценијама. И старење лепо.
 • не захтевају комплексну бригу. Довољно да елиминише контаминације са конвенционалним детерџената.


Међу недостацима може се констатовати да се збогИзвршавајући ручни рад, плочице могу благо варирати у боји и дебљини. Линије не морају бити једнаке. Када се осуши, на површини се може појавити бијели дим, од рубова плочице да се појави повремено.


Међутим, такви производи се не сматрају неисправним. У процесу монтаже прозори се чисте ваљком. Холистичка слика након полагања пода ће помоћи да се направи невидљива разлика у нијансама.

Како изабрати?

Неколико препорука:

 • Када купујете производ, требало би да проверите спецификацију производа. Да ли је могуће ставити га на улицу, постоји тест за отпорност на мраз, на пример.
 • Ако изаберете подну плочицу, обратите пажњу на количину абразије и трајности. Уосталом, обично подне облоге доживљавају свакодневне напоре за разлику од зидова.
 • За обраду површина које се налазе на отвореном простору, стабилност материјала мора бити даље специфицирана на температурне флуктуације.

 • Важно је сазнати да ли је плочица импрегнирана или обрађена. Ако не, онда ће његова површина апсорбовати течност. А онда морате купити још једно водоотпорно решење.
 • Како проверити плочице? Ставите га хоризонтално, сипајте воду на површину и сачекајте неколико минута. Ако се течност апсорбује, плочица се не обрађује или обрађује лоше.

Закључак

Подна површина мора бити чиста, равна и сува. Због тога је потребно чекати да се нова подна облога потпуно осуши.

Температура у просторији треба да буде око 20 степени. АкоСоба је хладна - да почне да се загрева. Да би шавови између појединих елемената изгледали уредно, најбоље је да се плочице што ближе ставе једна на другу. Боље је да ширина шава буде већа од 1,5 мм.

Нанесите специјално љепило на површину пода, затим обложите плочу и њежно је фиксирајте. Само притисните руку. За поравнање је забрањено користити чекић и друге алате. Дан касније, оперите под и нанесите раствор који одбија воду. Затим долази четкица, након прања, која се поново третира са раствором.

Приликом спољне обраде прво се постави хидроизолација, а затим плочица.

Како обрадити цементну плочицу прије полагања, погледајте сљедећи видео.