Цјелогодишњи стакленик или како повећати принос

Цјелогодишњи стакленик - одличан избор вртлара За многе стакленике током цијеле године изгледа нешто нереално, али такав дизајн се може направити самостално. Многи вртлари плаше сложеност везану за њега, иако сада можете пронаћи све потребне материјале за реализацију овог сна. Уз мали напор, можете добити одличну жетву током целе године.

Гараже за узгој поврћа током цијеле године

Узгој поврћа на отвореном може постати гарант редовног прихода, као и добра исхрана за цијелу породицу.

Гаража може имати различите типове:

 1. Стакленици стакла и поликарбоната су веома популарни. Поред њих, такве структуре су изоловане, јер се састоје од два слоја. Између њих налази се слој зрака који штити од хладноће. Кров има високу чврстоћу, чак и са обилним снежним падавинама неће патити. Када сами правите такав стакленик, морате се побринути за гријање.
 2. Мјешовити тип конструкције са зидовима од пјенастог бетона и поликарбонатним кровом савршено задржава топлоту, тако да не постоји ништа снажно у грејању. Али потребно је додатно светло: осветљење у таквом стакленику иде само кроз кров. У одсуству додатних извора светлости за раст постоје само оне културе које воле сенку.
 3. Полу-подземни тип стакленика је најмање популаран међу баштованима. Има облик јаме са кровом. Његове предности укључују чињеницу да се налази испод мјеста гдје се тло почиње смрзаватиодржавати температуру у њој лако, али је неопходно извршити осветљење. Слична градња може се градити само тамо гдје нема подземних вода. Такође, структури је потребна технологија хидроизолације.

Стакленик за узгој воћних култура током цијеле године може бити различитих врста

Светлост у таквим стакленицима је веома важна. Најоптималнија опција ће бити луминисцентне лампе, које можете зауставити на ЛЕД лампама јер су економичне.

У технолошком начину гријања пројекта потребно је знати да се произведена топлина не може равномјерно распоредити по стакленику.

Приликом уградње лампе, потребно је да их поставите равномерно изнад кутија у којима се налазе биљке, што ће помоћи садницама да расту горе, без отклона на страну.

Практичност поликарбоната: током цијеле године стакленик властитим рукама

Изградња годишњег стакленика сама је сасвим изводљива мјера. У инсталацији система гријања могу помоћи стручњаци, а други рад доступан је и самом вртлару.

При избору места где ће се зграда налазити, треба узети у обзир принципе:

 1. Биљке у затвореном тлу морају добити максималну количину светлости. Због тога ће најбоља локација за стакленик бити од запада према истоку у дужини.
 2. Вјетар не смије продријети унутра, идеално мора постојати додатна заштита од њега.
 3. Лакоћа приступа је такође важна. Пут који води до дизајна треба да буде широк и простран. Захваљујући овој изградњи и кориштењу готовог резултата ће битилакше.

Цјелогодишњи стакленик од поликарбоната је прилично компликована структура

Цјелогодишњи стакленик од поликарбоната је прилично компликована структура. За то је потребно смањити барем најмањи темељ, као и двоструке зидове и кров. Темељ треба да служи темељној јами дубине око 50 цм, на чијим се странама темељни темељ формира пјенастим блоковима. Ојачање је због цемента.

Систем за грејање и декорацију треба да се покрене тек након постављања оквира и поликарбонатних плоча.

Дно се полаже песком, затим смећем или шутом. Ово чини основу за под, који може бити израђен од бетона или плочица. Затим се конструише оквир, челик ће бити најбољи, али се могу користити и модуларни. Спремни за монтажу једноставно, и можете створити оквир од нуле од челичних цијеви. Након причвршћивања два слоја поликарбоната, између њих треба формирати слој ваздуха.

Топловодни бојлер током целе године: систем грејања

Сада постоји велики број произвођача који нуде различите врсте система гријања. Након што се упознају са њиховим карактеристикама, може се одморити на једној или другој опреми.

Типи огрев:

 1. Штедњак. То је најлакши начин у његовом дизајну. Па и брзо загрева стакленик, док врх остаје запаљив.
 2. Биолошки облик помаже у стварању топлине због чињенице да органске супстанце које производе микроорганизме труну. Гориво може послужити као кора, ђубриво или пиљевина.
 3. Јединица воде за гријањесастоји се од спремника, котла, система цијеви с радијаторима и пумпе. То је најбоље рјешење за загријавање стакленика.
 4. За тип гаса, потребни су горионици и грејачи, који морају бити равномерно распоређени по просторији.
 5. Инсталација система за грејање ваздуха ће захтевати стручну помоћ. Инсталира се у исто вријеме када и сама стакленик.
 6. Систем електричног грејања има многе предности. Веома је ефикасан и може се представити као термални пиштољ, конвектор, грејни подметач итд.

Немојте се ослањати на биолошко загревање зими. У овом периоду може бити само додатак, јер количина топлоте коју он издваја неће бити довољна за загревање стаклене баште.

Цветочниј озеленениа треба да бъде огреван

.

Приликом извођења система за гријање на гас потребно је ријешити проблем вентилацијским суставима.

Уз добро организовано гријање, можете уживати у богатој жетви током цијеле године.

Бели лук у стакленику током целе године

Узгој чешњака у затвореном простору, онда га можете продати профитабилно и добити добру зараду. Чешњак је најчешћи и може расти на сваком гребену. У прољеће може помоћи слабијем организму, његова зимска корист је његова антибактеријска својства.

Зашто је боље узгајати чешњак у стакленику? Постоји неколико разлога за ово:

 1. Снимање је минимизирано.
 2. Клима и влажност у затвореном земљишту се контролишу, што доводи до минималног износаболести.
 3. Способност садње било које врсте чешњака, узимајући у обзир техничко стање стакленика. Зимски чешњак воли хладну, топлу просторију погодну за пролећне сорте.

Главе белог лука треба да буду доступне од летњег периода, осушене и припремљене за сетву. Тло треба припремити унапријед.

Чешњак је најпогоднији за узгој у стакленицима

Прекомерно залијевање чешњака ће резултирати његовим труљењем, због чега је потребна влага само ако је потребно.

Да би се чешњак показао великим, потребно га је правилно планирати. Размак између редова не сме бити већи од 25 цм, између сваког семена - око 10 цм.

Успешно пословање: стакленик за цвеће током целе године

Узгој цвијећа у затвореном тлу је добра идеја за посао. У приватној кући, тачније на њеној земљи, можете уредити врт. Продаја цвијећа не може бити у одређеној сезони, већ тијеком цијеле године.

В целовецниат стакленици за цветове нужно је да се обезбеди добра вентилација

.

Да би микроклимата у стакленици постала вредан кандидат, потребно је:

 • Водити рачуна о одговарајућем температурном режиму;
 • Одржавати влагу на правом нивоу и наводњавање капањем;
 • Добро ђубрење земљишта;
 • Садите биљке на растојању тако да су удобне;
 • Обезбедити добру вентилацију.

Сваки искусан баштован ће дати савет да се не заустави на једној врсти цвећа. Може се садитинеколико грмова ружа, божура, тулипана.

Како би се избјегло замрзавање тла током зиме, треба размислити о припреми темеља. Вриједно је користити плитку врпцу, која ће издржати стакленик.

За удобне услове садње неопходно је урадити хидроизолацију пода, за загревање, такође треба да постоји и аутономни систем наводњавања.

Цјелогодишњи стакленик властитим рукама (видео)

Замишљен изградњом стакленика током цијеле године, можете прикупити велику жетву: поврће, цвијеће, зеленило. Узгој кромпира или продаја малина и воћа лимуна је такође веома користан. Варијанте масовног дизајна: блок, хангар, зид. У условима на сјеверу од употребе таквих стакленика могу постојати само плусеви, због чега многи вртлари троше вријеме и енергију на чињеницу да се на њиховом земљишту појавио све-сезонски стакленик.