Топла подница Фооплек: тајне полагања на бетон и дрвене подове

Употреба пене је најефикаснији метод изолације конструкција. Приликом обављања посла употреба овог материјала не захтијева посебне вјештине, тако да можете дјеловати самостално. Овај производ је савршен као подни грејач за куће, станове и купатила, као и балкон и лођу.

Подно грејање у дрвеној кући Финоплек се такође изводи. Често преко слоја пене затварају премаз или бетон. Фооплек подна изолација је уобичајена технологија за уградњу топлотне изолације подних облога.

Шта је Пинолек?

Фооплек је савремени материјал на бази полистирена, који се пјенама технолошким третманом, а за разлику од "релативне" пјене, састоји се од хомогене структуре, те густе и еластичне.

Овај материјал на тржишту грађевинских материјала је веома тражен због својих одличних топлотних изолација. За разлику од пене, јача је и истовремено водоотпорна. Због таквих својстава користи се за топлотну изолацију свих просторија.

Структура пеноплека му омогућава да задржи ваздух, тако да је увек топло, проширује своје границе употребе иу грејаним иу негрејаним објектима. Добри резултати у употреби овог материјала постигнути су изолацијом подова балкона и лођа, као и купатила и доњих спратова куће и апартмана. Многим стручњацима се саветује да инсталирају Пинолекпри инсталацији "топлог пода".

Карактеристике пене:

 • дебљина;
 • густина;
 • запаљивост.

Примјена гријача с једном или другим карактеристикама овиси о мјесту примјене и циљевима. Када се користи у циљу повећања топлотне изолације пода, боље је користити Пиноплек са већом дебљином, ау неким случајевима можете ставити и један слој на други.

Локације повезивања слојева нису се подударале са тачкама повезивања горњег слоја.

Неки случајеви указују да се хидроизолациони слојеви могу везати један за другог помоћу посебног љепила. Коришћење ових одредби ће помоћи да се створи најефикаснији изолациони слој.

Врло често се материјал користи у изградњи разних објеката, и савршен је за топлинску изолацију подова, који се уграђују директно на земљиште или бетонску плочу, а затим се директно полаже на под, који се користи као под.

Неки користе овај производ као изолатор за изградњу горњих катова и различитих поткровља, што није практично, јер је за те намјене погодан материјал с нижим карактеристикама топлинске проводљивости, а самим тим и нижом цијеном.

У таквим случајевима најкорисније је користити кутију од пене:

 • изолација лође;
 • топлотна изолација балкона;
 • постављање подне купке;
 • изолација подова различитих типова у приватној кући или кућици;
 • уградња "топлих подова".

Како направити подну изолацију Пиннок на своју руку. Користите следеће савете.

Увек чврсто следите упутства за полагање пене, иначе ће скупљати кондензацију иу празним просторима "ходати ветром", тако да није важно јасно поравнати један лист, а други без дисторзија и ваљака. Финоплек за подне облоге успјешно се примјењује на земљишту, бетону и дрвеним подлогама.

Како изоловати подну пјену?

Употреба пенасте пластике директно на земљи

Прво, потребно је ускладити тло које ће се користити као база, док је удаљеност до пода најмање 50 инча.

Други корак је попуњавање простора глином, песком или шљунком до висине од четрдесет центиметара. У исто вријеме, неопходно је осигурати усклађеност с хоризонталом.

Трећи корак је полагање пјенасте пластике, али у почетку је потребно проверити топлотноизолациони материјал за присуство неједнакости и чипова, ако се детектују, треба их уклонити. Материјал треба бити дебљине најмање пет центиметара. Листови на паковању се међусобно чврсто притискају, без стварања пукотина, спојеви се спајају посебном љепљивом траком тако да влага не улази у њих.

На рубовима зграде су ограђене плоче кровног материјала или полиетилена, одозго Финоплек такођер покривају овим материјалима, затим се на њих монтира слој цемента, а метална мрежа за ојачање, а дебљина кравате треба бити пет.центиметара

Запамтите да кошуљица мора бити строго хоризонтална, у супротном, када окружујете под, можете се суочити са озбиљним потешкоћама.

Какав секс може да се користи:

 • паркетна даска;
 • ламинат;
 • линолеум;
 • све врсте керамичких плочица;
 • полимерна превлака;
 • дрвене даске;

Инсталација пода у кади има своје специфичне карактеристике. Тако је потребно загријати зидове са стране на ниво са подом, причвршћивање бетона под одређеним углом, неопходно је за несметано испуштање воде, а одвод мора бити изолован од ваздуха извана. Као подна облога у кади која користи полиране даске, они се уграђују на одлагање са кораком педесет центиметара. Приликом уградње пода у купатило, даске се протежу са размаком од 5 милиметара, тако да постоји одвод воде.

Уградња грејача на готову основу

Пре него што почнете да инсталирате грејач на већ готову базу, морате се ослободити старог пода. Сполне даске, паркет, ламинат, цријеп или било које друге подне облоге треба потпуно уклонити, јер ако то не учините, онда се сви недостаци претходног пола глатко преврну на нову. Након демонтаже, бетонску површину треба пажљиво размотрити због неједнакости, пукотина или рупа.

За поравнање можете нанети специјално самонивелирајуће средство. Затим пређите на тренутну инсталацију грејача. Полагање пене на подна бетонску површину врши се уз помоћ посебног љепила које неће нагризати гријач, затим се поставља хидроизолацијски слој и наноси цемент.

Изолација лође или балкона

Извођење радова на инсталацији података не захтијева посебне алате и посебне вјештине, овај посао може обављати било који власник, довољно довољно да има стрпљења и припреме. Топлотна изолација се изводи на исти начин као и изолација бетонског пода Пинплек.

На почетку се уклања стара подна облога, затим се врши поравнавање бетонске кошуљице, након чега почиње инсталација гријача у овом случају пјене. Важно је запамтити да се радови на имплементацији цементног омотача увијек производе у топлом времену.

У случају да ваша логгиа или балкон није прва која је из земље и лође сусједа који живе испод вас, они су изолирани, онда нећете морати користити велику дебљину пјене. Одговарајући материјал је висок три центиметра, а цементни омотач дуж ПЕНОПЛЕКС-а такође треба да буде три центиметра.

Ако површина балкона није превелика, онда се као цементни омотач могу користити листови било којег тврдог водоотпорног материјала.

Када је балкон или логгиа потпуно застакљена, могуће је поставити бетонске плоче на бетонски под, а затим монтирати гријач и слој цементног омотача и након подне облоге.

Финоплек се такође успешно користи за изолацију зидова лође, уз употребу материјала мале дебљине. Али кад је твојбалкон је први на земљи, онда морате размислити о употреби пјенасте пластике у дебљини од пет центиметара.

Уградња грејача приликом инсталације "топлог пода"

Ако желите паралелно инсталирати и "топли под", онда се монтира Финоплек за топли под, и то директно на омотач цемента, и на изолациони слој, у којем се режу потребне рупе.

Након провјере рада електричног дијела елемената или водоводних цијеви почиње полагање цементног естриха, након коначног стврдњавања потоњег почети слагати под.

Пена за причвршћивање се монтира испод естриха пода. Топли под је постављен на ПинкПлус. Инсталација топлог пода на Финоплек није компликована. Полагање пене за подно грејање воде (загревање воде) се не разликује. Под топлим подом, уредно поставите плочу материјала.

Карактеристике инсталације пенасте пластике на дрвеној основи

Изолација дрвених подова Финлекс: овдје се изолациони лимови постављају директно на плоче или плоче од шперплоче, плоча од влакана је материјал који се користи као тзв. "Груби под", али у овом случају важно је да је површина равна, а листови од пјене пристао без празнина.

Гријач се наноси на површину посебним уређајима који им не дозвољавају да се „играју“ и стварају џепове зрака, што ће у будућности довести до одвајања слоја слоја пјене. Када је цела површина дрвеног пода потпуно покривена, почните да инсталирате секс траку,Приковани су директно за дрвене трупце.

Овако се прави подна изолација пода (Пеноплек), ако је подлога од дрвета. Загревање пода у дрвеној кући није тешко.

резиме

Да резимирамо сажетак и размотримо додатне савјете. Употреба пене-35 је најбоља опција за вашу сполну изолацију. Овај материјал има "лош контакт" са супстанцама као што су бензин, етар, ацетон, керозин и друге. Сјајна сунчева светлост не би требало да улази у подножје.

Ако материјал складиштите на отвореном, требали бисте ометати сунчево свјетло тако да не падну. Обавезно направите естрих од цемента и тек онда нанесите подне облоге. Цементна кошуљица осигурава равномјерну расподјелу оптерећења.

Постављање пода Финоплеком - најбоља опција. Загревање пода Фооплек без повлачења не даје жељени резултат. Пена за затезање за ПинкПлек има грејне елементе.

Пена за пуњење на ФоамПлек-у се инсталира ако је материјал дебљине 20 мм. Полистирен од екструдиране пене - најчешћи и најтрајнији материјал. Не заборавите прегледати подне плоче и осигурати да немају оштећења.

Као што смо видјели, подне облоге могу бити потпуно изоловане од свих. Потребно је само узети у обзир неке посебности темеља на којима ће се инсталирати Пиноплек. Изолациони материјал за под испод естриха властитим рукама -потребне технологије.