Топла сам купку изнутра

Да би се продужио живот купке или сауне, нужно је да се загрије.Купатило се загрева изнутраса сваке стране, као и под и плафон. Ако загрејете каду, осетићете колико ће се потрошње горива смањити, јер топлота из купатила више неће ударити у јаз с ветром.
У неизолираним купатилима, висок ниво влажности, који драматично погађа дрвене конструкције, и почињу да труну, дајући лош мирис.
Главна ствар за почетак је креирање купатила (сауне) за подну топлотну изолацију. У фази изградње, гдје ће бити парна купељ, направит ћемо удубљење величине 500 мм од разине пода. Дно шупљине је поравнато са нивоом. Након што је заспао сав пијесак, дебљине 50 мм. Након што је мајка (дебљине 200мм) из пене (пјенасти пластични поклопац се користи са дебљином од 50мм), сипати слој цемента. Пропорције које користимо 1: 1. Напуните други слој цемента вермикулитом (дебљине 50 мм). Насадите преко арматурне мреже (100н100мм), улијте слој бетона, дебљине 50мм. Сада је могуће ставити дрвене подове са отворима за одвод воде.
Хидроизолација се ствара између слоја цемента са вермикулитом и слоја бетона са посебном хидрофобном импрегнацијом, који се може узети у продавници у којој је све за градњу.
У сауни (сауна) можете ставити подове са електричним гријањем за вашу удобност. Цијеви за гријање воде такођер могу бити основа за такву конструкцију. Керамичке плочице се постављају преко бетонске подлоге. Затим се са врха пода уклања дрво које се може уклонити.


Сауне дрвених греда (трупаца) за три године могу "сјести" на 100 - 200 мм, што зависи од садржаја влаге у материјалу. Шта год да се деси, потребно је да изолујете зидове парне собе.
Израђена је од стаклопластике, у размаку између трачница фурнира стављамо један слој стаклопластике, а затим нанесемо слој базалтног или каолин термоизолационог материјала. Слој алуминијске фолије који је залијепљен на стаклопластичну тканину, а поврх свега је причвршћена облога.
Без обзира на смрзавање трупаца на чавлима решетке, у трачницама предвиђеним за летву израђене су електричне убодне тестере посебне жљебове (длинои15-20цм) кроз сваку 50цм шину. Закуцани чавли окомито на зидове шине са прорезима. У уторима се убијају ексери.

Правилно изоловати купатила у стропу (сауне)

Важно је да се плафон загреје на исти начин као и сауна (сауна)
Ако је поклопац направљен од дрвета, онда преко стропа храпавости мора бити постављен слој стаклопластике. Применимо раствор за лепљење у пропорцијама од 1: 1, користећи пиљевину или фино исецкану сламу.
На врху фибергласа улива се отопина без глутена, дебљина 20-30 цм. Изнад врха се такође улива гликопески раствор (пропорција 1: 3)
То су три дела вермикулита и један део раствора глине. Дебљина ове смјесе је 50 мм. Сушење отопине ​​траје од двије седмице до два мјесеца, овисно о временским приликама. Након што се све осуши, ставимо пену у 100-150мм у истом слоју, на врху слоја цемента(Мик га пеном мрвицама у односу 1: 3). Затим кровних материјала велом и положио дрвених подова.
Потребно је ојачати железничке сандуке са интервалом од 500 мм у доњем плафону (под војном одсеку). Прво, јачање слој стакла између њих, затим слој изолације (каолина, базалта вуне). Њихова дебљина на 50мм. Затим долази фолију (или фолмоткан). Онда поправи евровахонку.
Топлинна изолациа, спрат купатило
Популарне су следећи материјали: шљака пена, проширио глина шљунак, керамичке плочице, дрво вуна.
Често би да изолује под помоћу троске или Гравел (проширена глине). То је безбедна за здравље људи и природе, као и толерише стреса и промене температуре.
Слој таквог материјала треба бити до 20цм. Међутим, шљака или Гравел када изоловати теже јер не можете увек остварити раван површински слој. Али, упркос томе, људи и даље неће одустати овај материјал.
Једноставан за употребу и приступачан ово је пена. Нека буде са всепеннои (ћелијских) пластике (гасних пластике) јер он има такву структуру.
Важно је разјаснити да нису сви пена погодна за изолацију, као што експандирани полистирол није погодан за посао, јер може колапс под утицајем испарљивих премаза.
Довољно је користити дрво вуну за дрвене подове, да изолује дрва и бетона. Ова функција омогућава посебну мајку, онизаиста добро топлотно изолују.
Керамичке плочице - материјал који се користи тамо где су бетонски подови. Квалитетна плочица може издржати умерена оптерећења. Код његове инсталације није потребан систем трошкова и скуп материјал.