Тајне узгоја краставаца

Да би се сакупила добра берба краставаца, није довољно да се правилно посади. Постоје многе суптилности које вам омогућавају да добијете жељени резултат.
Тајне растућих краставаца , методе подизања приноса:
1. Након наводњавања и прошле кише, земља се мора олабавити чим се земља мало осуши. Не треба заборавити да су корени краставаца близу површине. Лако се могу оштетити.
2. Краставац треба преокренути када се појави трећи лист. Тако се влага не накупља у близини стабла. Ако ће стабљика краставца бити у води, трунуће и биљка ће пропасти.
3. често пијте краставце и то само топлом водом.
4. Да расту бочни избојци, згњечите краставце када се појави пети лист.
5. посађене краставце у близини биљака које ће их заштитити од вјетра (кукуруз, колраби).
6. Низински малч са гнојивом или тресетом.
7. За формирање воћа, зрели краставци је важно да се чисти време. Краставци се могу одрезати, треба их резати оштрим ножем, како не би оштетили стабљике.
8. Краставци се залијевају под кореном, тако да не постоји болест "прашкаста роса".
Рана берба краставаца може се сакупити и без стакленика. У ту сврху формирају се кревети, који чине ровове широке тридесетак центиметара и дубине. У примљеним рововима гомила стајњака, лишћа или сламе. Све је то испуњено земљом. Оквир је постављен на кревет, прекривен филмом. На креветима ове врсте, краставци се сијају три недеље раније него обично.
Сакупити великужетву, неопходно квалитетно семе. Да би се одвојило добро, погодно за сетву, семе се сипа у воду. Они су избацили, а они који су се населили на дну могу да сијају. Семе се припремају пре садње. Да би се то урадило, загревају се два сата на температури од +60 степени. Семе се чува у води у просторији шест сати. Након тога семе се чува десет сати на + 20 ° Ц. Семе се сади у редовима (обицно два). Између семена држите удаљеност од десет центиметара. Недељу дана касније, љестве се хране минералним ђубривима. Користе се раствори амонијум нитрата, калијум сулфата, суперфосфата. Понекад биљка расте веома снажно, али даје мало воћа. Ово указује на кршење пропорција ђубрива. Да би се ова ситуација исправила, користе се само фосфорна и калијумова ђубрива.
У топлим сунчаним данима филм се диже да проветри.