Све по правилима: како се бринути за краставце у стакленику

Захваљујући правилној њези краставаца, могуће је значајно побољшати квалитет усева и његове количине. Огхорчик је готово најпопуларније поврће на нашим локацијама. Укусна је и свежа, сочна, хрскава и као састојак салата, као и протагонист снорта за зиму. Чак и почетници вртлари размишљају, сади краставце у првој години у сеоској кући, сади их у пластеницима или на отвореном терену, итд. Али, наравно, није све тако једноставно - направили су кревете и садјаје. И припремите земљу? И да успоставимо вентилациони систем? И храњење, и прскање од паразита, и малчирање? Али све је у реду.

Правилно збрињавање краставаца у стакленику

Оно што је најважније, давање неотвореног терена, односно пластеника, јесте прилагођавање температурног режима. У стакленику можете створити потребне температуре и одржавати их. Током дана, температура у стакленику не сме пасти испод + 20, ноћу - испод +17. Овај температурни режим поштује чињеницу да су краставци почели да доносе плодове.

Краставци у стакленику који се препоручују за везивање

Када се појаве плодови, треба повећати температуру. У сунчаним данима ће бити +24 - +28, у мраку - +22.

Али не мање важна је температура земљишта. Идеално, требало би да буде +22 - +24. Оно што се плаши краставаца је пад температуре. За њих је то прави стрес. Могу се погоршати, постати горки, деформирати. Избегавајте промене нивоа влаге. У раном периоду требало би да достигне 80%, ау периоду плодоносења, потребна је влагаповећање на 90%. Влажност повећава наводњавање, прскање.

Гнојиво: како се рукује краставцима у стакленику

Брига о краставцима је добра свјетлост (попут краставаца као што је свјетлост) и правилна, барем, вентилација пијеска и отпуштање кревета. Али неопходно је и прераду као што је прелив краставаца. Гнојива за тло су обавезна. Немојте претјеривати, често је храњење тешко сагледати у биљци.

Храњење краставца:

 • Најбоља варијанта хранидбеног коријена, биљке су заливене посебним раствором минералних састојака. Сваке и пол недеље можете да урадите следећу процедуру. На пример, рецептни раствор: 20 г хлорида, 20 г суперфосфата, 10 г урее на обичној кантици воде. Ова количина раствора је довољна за 3 поља плантажа.
 • Ако видите да биљке немају довољно светла, треба их и хранити. Можете их ојачати бакром, манганом, бором, магнезијумом.

Може да се нахранат краставци в стакленици с калијум сулфат

.

Краставци могу довести до лошег раста ако нисте били заузети у јесен. Није уклонио старо тло које није ископало земљиште и коначно није промијенило мјесто гдје ће стакленик стајати. Ова рана припрема доприноси чињеници да се пролећни рад смањује.

Шта значи малчирање краставаца у стакленику

Шта значе малчери? Строго говорећи, то је агротехнички ефекат на биљку. Након наводњавања, сваки откривени комад земље се стврдњава, и зато се земља често мора просути. Да, и влажно, ако не радите без малча, испараваземљиште брже. Тако природно прекривање кревета има многе предности за будућу жетву.

Шта је корисно за малчирање:

 • Ви ћете смањити лактацију и наводњавање;
 • Није потребно стално копати земљиште;
 • Ризик од зараслог слоја корова постаје готово нула;
 • Органски састав малча неколико пута повећава плодност тла;
 • Краставци дозријевају око 10 дана брже;
 • Малча штити биљку од ризика од негативних минералних ђубрива.

Съдържание за малчирање краставцев в пластенка може да се изведе със сено

.

Такође треба напоменути да због малча, кисеоник улази директно у коренски систем. Искључени су и гњили и покварени делови постројења. Малча, коначно, одржава оптимални температурни режим за краставце у земљишту. Природно малчирање укључује склониште са материјалима као што су слама, сено, мљевена кора.

Заливање: како се правилно бринути за краставце у стакленику

Краставци захтевају добру влажност тла, док вода у земљишту не стагнира. Пожељно је да је тло било лагано, требало би бити довољно тресета и песка. Обавезно правовремено редовно отпуштање тла, уз истовремено обешење грмља. И то се препоручује након сваког наводњавања.

Захтеве за наводњавање:

 • За заливање краставца неопходна је топла и нужно мека вода. Одржавајте воду у отвореним спремницима.
 • Идеално је да се температура воде поклапа са температуром ваздуха. Али никада не би требало да буде испод +20.
 • Ако се залијеКраставци са хладном водом, за њих је то стрес, могу успорити раст, а већ формирани овули могу пасти.
 • Неопходно је залијевати рано ујутро или увече. Печено сунце не сме пасти на влажне лишће, иначе ће се биљка спалити.
 • Ако је улица јако врућа, употријебите методу прскања. Затим, након доброг заливања на лим, прозоре и врата треба отворити широко тако да се испаравање воде убрзава. Али ако има мрља на лишћу, престани са прскањем.

За заливање на краставци, можно да се използва автоматично заливање или заливање.

Не бацајте воду испод коријена, што може довести до труљења стабла. Наводњавање се врши око биљке, а земљиште не треба испирати. То је, опет се испоставља да је савршено наводњавање капањем. Такође можете користити конвенционалну млазницу или црево за распршивање. Ако видите да грмље пресуше, биљка постане жута, да би их оживјели може усмјерити млазом воде од цријева до лишћа и стабљика. Али, наравно, овде можете претерати - будите опрезни. И проверите да ли су вибрације изазване штеточинама.

Брига за краставце у стакленику (видео)

Када се сади краставац, многима се чини да је главно да се краставци дају, а онда све иде добро. Али посао тек почиње, тако да останите у току у ведром расположењу, идите у прави мод, и процес култивирања укусног усева ће бити пријатан за вас.

Укусни краставци!