Створите стакленике властитим рукама код куће: 5 врхова

Стварање стакленика у дому не захтијева велике финансијске трошкове. Без обзира на временске прилике иза прозора, кућа може расти не високим представницима фаунистичког свијета. Основа будуће жетве је правилно припремљена основа и усклађеност са препорукама које се односе на радне услове.

Захтеви за организацију стаклене баште на прозорској дасци

Недостатак пропуха и оштрих вибрација - у већини случајева, то су једини захтеви, чија примена омогућава да формирате комплетан стакленик у кући. У ствари, критеријуми који су важни у сваком погледу су много више. Друго место је степен доступности дизајна.

Једноставно речено, како је вртлару лако напајати, објесити и хранити зелене плантаже.

Препоручује се узгајање биљке која воли светлост на прозорској дасци у стакленику

Није неопходно да естетски аспект остане изван видокруга. Нажалост, али неки стакленици наликују изгледу кутије црне земље од мјеста за узгој садница.

Следователно, следните съответните на стапки на съдържание на садните:

 • За смјештај садница на прозорској дасци потребно је узети трајни оквир који ће издржати дуготрајну експлоатацију;
 • Дизајн мора бити уграђен тако да не смањује количину светлости која продире у просторију;
 • Местодизајн у вашем дому је пожељан у мало кориштеној соби, тако да представници флоре поново не узнемиравају;
 • Ако то не дозвољава недостатак животног простора, тада је у овом случају могуће направити стакленик без крутог везивања за извор свјетлости.

Ставите стакленик у собу тако да зелене плантаже буду што угодније. Ради се о добијању довољно сунчеве светлости, умереној влажности, недостатку пропуха и тако даље.

Како да направите стакленик сопственим рукама код куће: савети за почетнике

Да би се процес култивације повезао са пријатним тренуцима, потребно је исправно одабрати материјал. Дрво је строго забрањено користити, јер је вода изложена труљењу.

Чак и кратка природа процеса може значајно ослабити сјеме. Поред тога, дрвени темељи се тешко одржавају и преносе са једног места на друго.

У стакленику у кућним условима може се направити дебела жица, дрвена база и филм

Распрострањен као контејнер за цвеће и поврће су пластичне посуде.

Овај материјал има сљедеће карактеристике:

 • трајност;
 • Отпорност на дуготрајну изложеност влази;
 • Безбедност животне средине;
 • Прозирни премаз дозвољава, без предрасуда према садницама да га покрију, без смањења количине долазне сунчеве свјетлости;
 • Способност обликовања вишеслојних дизајна из више пластичних облика.

Основа будуће жетве је форма у којој се налазе земљиште и сјеме. Од дрвета је потребно одбити у корист трајније пластике. Чак и ултра-осетљиве саднице добро подносе контакт са поменутим материјалом.

Скоро комплицирано: како направити стакленик код куће

Као што је већ речено, једноставније је направити пластичну базу за садњу зелених плантажа властитим рукама. Да би се исправно одредила потребна величина, потребно је анализирати карактеристике планираних усјева.

Јасно је да је далеко од тога да се код куће увијек лако проналазе пластични облици потребних величина за накнадно постављање на прозор. У овом случају, требало би да погледате у специјализовану продавницу за вртларе.

Можете уредити стакленик на балкону, попуњавањем кревета од плоча

Да би куповина пала у ствар, потребно је унапријед размотрити трајање њене употребе. На пример, колевка током целе године за биљке има дебље зидове од традиционалних.

Да би се смањио број могућих потешкоћа у процесу стварања стаклене баште код куће на прозорској дасци или на тавану приватне куће помоћи ће следећи савети:

 • У купљеној или пронађеној кући палета се пуни земљом у складу са карактеристикама биљака које се узгајају;
 • Неопходно је осигурати да се кров слободно затвори, у супротном је могуће оштетити усјев или га замрзнути;
 • Неопходно је одабрати контејнер у којем ће се вода дренирати, користити за залијевање;
 • Потреба за дренажним рупама у пластичним контејнерима је због стагнације воде;
 • Ако не можете пронаћи облик са жељеним параметрима, можете направити мини-стакленик са делимично резаном пластичном боцом.

Потребна пластична форма може се наћи код куће или купити у трговини. Ако се одлучи за коришћење пронађене палете, неопходно је обезбедити дренажне рупе приликом израде пластеника. Користе се за постепено уклањање течности.

Традиционална зимска кућа у кући

Не знају сви, али пластични облик је погодан за стварање стакленика, чија је експлоатација могућа чак и зими. Када се производи, то ће захтијевати изолацију или сустав аутоматског гријања. Поред тога, потребно је водити рачуна о додатном осветљењу и заливању.

Зимски стакленик вам омогућава да уживате у свежем поврћу током целе године

Ако баштован не осећа довољно снаге да спроведе пројекат сличне сложености, онда можете купити готову опцију у радњи.

Ради се о моделима "Грубокс" и "Термобок".

Списък на своите предности е следва:

 1. Зимски стакленик је опремљен системом аутоматске контроле многих индикатора. У случају потребе, систем ће активирати туш или укључити вентилацију.
 2. Ако сензори указују на смањење или повећање температуре, онда ће систем користити расположиве ресурсе за нормализацију индикатора.

Како направити стакленик код куће (видео)

Наравно, "паметни" стакленик није јефтин, тако да увијек можете одабрати повољнију опцију. Као што је раније речено, пластични облик је изабран са нагласком на дебеле зидове. Осим тога, користе се комади тканине, па чак и ћебета, у којима је замотана "колевка" за саднице. Главна ствар - немојте претјерати. Додатне мјере изолације не би требале оштетити сјеме.