Узмите биогас сопственим рукама

Биогас са сопственим рукама како би га олакшао, са оним што је савршено способно да рукује чак и новопридошлимЦреате биогас самостално може сваки. Да бисте то учинили, не требате посебна знања и специјалистичке вјештине у области обновљиве енергије. Ако ће сви размишљати о свијету око нас, ситуација са околином на Земљи ће се значајно побољшати.

Како добити гас из стајњака

Гас са стајњаком је стварност. Стварно се може добити из стајњака, који на овај или онај начин оплођује земљу. Али можете га ставити у промет и добити прави гас.

За добијање гасовитог стајњака сопственим рукама код куће, користи се биоплинска инсталација фарме. За вађење природног гаса помоћу метана може се директно на фарми. Толико пољопривредника излази. Да бисте то урадили, не морате да купујете специјално гориво. Прилично природне сировине.

Биореактор треба да се састоји од 1 до 8-10 м. отпад из приватне производње, пилеће легло. Производња и прерада сировина на уређају овог волумена моћи ће да преради више од 50 кг стајњака. Да би се направило биогас постројење, потребно је пронаћи цртеже, који чине опрему, као и потребну шему.

Може се добити биогас, ако је гној који се користи за ђубрење земљишта у оптицају

Инсталациони радови се изводе у неколико фаза:

 1. утовар сировина;
 2. мешање сировина;
 3. Гријани;
 4. Изолација биогаса.

Самоходна инсталација ће омогућити пријем гаса из стајњака у времену. Може се прикупити сам, имајућишеме и цртеже. За генератор топлоте можете изабрати котлове за загревање воде. За прикупљање гаса на градилишту потребан је колектор плина. Он врши сакупљање и складиштење гаса.

Запамтите да се од времена до времена треба очистити нечистоће и остаци у резервоару.

Могуће је добити гас из стајњака помоћу биогас постројења. Може се направити властитим рукама. Одредити количину сировине која се прерађује, одабрати одговарајући капацитет, у којем ће се сировине прерађивати и мијешати, као и екстракцију метана у биогоривима.

Производимо биогас код куће

Постоји стереотип да се биогас може добити само од специјализованих биљака и фарми. Међутим, то није случај. Данас је могуће направити биогас код куће.

Биогас - скуп различитих гасова који настају разградњом органских супстанци. Вриједи знати да је биоплин запаљив. Он лако осветљава чистим пламеном.

Предност производње биогаса код куће је у томе што се може лако добити без куповине скупе опреме

Забележите предности инсталације за биогас у кући:

 1. Производња биогаса без скупе опреме;
 2. Употреба алтернативне енергије;
 3. природне и слободне сировине у облику стајњака или биља;
 4. Брига о околишу.

Постојање биогас постројења у кући је добар посао за власника сеоског имања. Да би се направила таква инсталација потребна је мала количина новца: две бачве од 200 литара, барел од 50 литаралитара, канализационих цеви, гасног црева и дизалице.

Као што видите, није потребно чак ни куповати додатне алате за инсталацију властитим рукама. Бачве, славине, цријева и цијеви се готово увијек могу наћи на кућама власника фарме. Генератор гаса је брига за околину, као и ваша способност да користите алтернативни извор енергије и горива.

Зашто је биогас постројење за фарму потребно

Неки пољопривредници, љетниковци, власници приватних кућа не виде потребу за постројењем за биогас. На први поглед је. Али онда, када власници виде све предности, питање потребе за таквим окружењем нестаје.

Први очигледан разлог да се направи постројење за производњу биогаса на фарми је примање електричне енергије, грејања, што ће вам омогућити да платите мање за електричну енергију.

Коришћење ваших трошкова енергије је јефтиније од плаћања за испоруку на фарму.

Други главни разлог за потребу за инсталацијом је организација комплетног циклуса производње без отпада. Као сировину за уређај користимо стајњак или гнојиво. Након обраде добијамо нови гас.

Многе фарме со вољне да рабат на постројење за биогас, когато възлиза съсо на първиат коефициент на енергиа и плин

.

Трећи разлог у корист биоплинског постројења је ефикасно рециклирање и утицај на животну средину.

3 предности биогас постројења:

 • Стицање енергије за подршку рада породичног газдинства;
 • Организацијакомплетан циклус
 • Ефикасно коришћење сировина.

Доступност инсталације на фарми указује на вашу ефикасност и бригу о околном свету. Биогенератор штеди велику количину новца, обавља производњу без отпада, ефикасну расподјелу ресурса и сировина, али и вашу пуну самодовољност.

Питање ефикасне економије: како исправно добити метан

Метан је главна компонента биогаса. Сам биогас је мешавина различитих гасова. Међу њима је метан најважнији.

Садржај метана у биогасу варира од 55% до 70%. Биогас садржи угљен-диоксид - од 28% до 43%, као и друге гасове. Када добијемо биогас, добићемо метан.

На метан утичу околина, квалитет сировина и други фактори

.

Раздвојимо факторе који утичу на производњу метана:

 • Животна средина;
 • сировине високог квалитета;
 • Учесталост мешања сировина у резервоару инсталације.

За мешање сировина у контејнеру треба да се рачвају и најмање једном дневно, идеално - шест пута.

Опораба метана је директно повезана са производњом биогаса. Боље ћете бити у процесу добијања биогаса, боље ћете доћи на излазак биогаса. Да бисте то урадили, морате користити само висококвалитетне сировине, пратити мјесто гдје се инсталација налази и мијешати садржај резервоара. Тада добијате метан исправно.

Инсталација биоплина сопственим рукама (видео)

Заговорници очувања животне средине у њојоригинални облик постаје већи. Нема емисија и загађења животне средине. Инсталације за биогас решавају овај проблем. Поред тога, власник биогас постројења лично прима директну новчану корист од његове употребе.