Изаберите аутоматски отвор за стакленике: 5 врхова

Аутоматски отварач за стакленике - то је једноставна и ефикасна примотивност. У супротном, биљке у затвореним креветима ће патити од прегријавања. Најједноставнији и најефикаснији начин за регулисање температуре и влажности у стакленику је инсталација аутоматског прозора. Које су предности и карактеристике аутоматске машине, попут аутоматског отварача са алатима - прочитајте испод.

Зашто вам је потребан аутоматски отвор за стакленик

Аутоматски прозорски оквири - ово је најједноставнији и најприступачнији начин за регулисање микроклиме у стакленицима од стакла и поликарбоната. Главни задатак лопатице је измена топлоте: температура ваздуха у парцелама у врелим данима може да достигне 40 ° Ц. Прегревање, у овом случају, може уништити саднице.

Аутоматски жлијеб штити биљке од прегријавања, регулира влагу у стакленику измјеном топлине.

Аутоматски жлеб савршено штити постројење од прегревања

Зелена врата у великим и дугим стакленицима често се слабо лијече висококвалитетном прозрачивањем: вентилира се само дио стакленика који се налази ближе вратима, док се саднице у средини или на крају стакленика прегријавају. Осим тога, употреба за вентилацију врата даје оштар пад температуре, што може негативно утицати на биљке.

Аутоматско отварање стакленика: принцип рада

Савремена производња компонената за аутоматизоване стаклене башти нуди вртларима бројне могућности, различите величине, изгледа, ефикасности и вредности.

Автоматизациата за пластенки по принципите на дејствие съдържа се данес:

 1. Хидраулична инсталација. Такви откривачи раде на принципу повећања притиска у контејнерима са течностима под утицајем високих температура. Хидраулични системи су најсигурнији. Њихови недостаци укључују кашњење у затварању крменице, што може негативно утицати на стање биљака.
 2. Електрични. Такви системи су најпрецизнији, једноставно инсталирани и не заузимају много простора. Минус уређаји - потреба за сталним прикључивањем на електричну мрежу. Ако је стакленик потпуно електрифициран, да би се искључила могућност заустављања уређаја, можете купити електрични генератор.
 1. Биметални. Отварање и затварање у случају биметалних система заснива се на способности метала да се шири. Оваква подешавања се могу користити за аутоматизовање самоуслужних кутија на дрвеном оквиру: неће отварати тешке сандуке или неће моћи отворити врата.

Аутоматско отварање стакленика - ствар која је веома погодна

Можете имати аутоматска (горња и бочна) врата и врата опремљена аутоматском опремом.

Како изабрати аутомат за отварање пластеника за стакленике

Избор проналазача зависи од удаљености окућнице од далековода, финансијских могућности вртлара, типа стакленика (филма, стакла или поликарбоната), усјева за узгој(оптималне температуре за ефикасну култивацију).

Аутоматско отварање шарки за стакленике треба одабрати у зависности од типа стакленика и културе узгоја

.

Приликом избора аутоматског проналазача, треба следити следеће препоруке:

 1. Ако је стакленик електрифициран, боље је изабрати електрични апарат за вентилацију: он ради брже и "боље" осјећа температуру.
 2. Боље је изабрати производе од поцинкованог челика (добар избор ће бити проналазач у облику Унивента).
 3. Приликом одабира, потребно је узети у обзир израчунату вриједност гравитације која може бити подигнута од стране потискивача (мора одговарати тежини лопатице).
 4. Обратите пажњу на температурни опсег отварача (најпопуларнији - унутар + 15-25 ° Ц).
 5. Ако је подручје на којем се налази локација карактеристично по шуштавим вјетровима, тада систем мора бити заштићен од квара на урагану.

Цена домаћих аутоматских детектора варира од 1,5 до 3 хиљаде рубаља, у зависности од принципа деловања. Увозни трошкови аутоматизације понекад су скупљи. Ако не можете да купите систем или желите да инсталирате привремени отварач, онда се аутоматско отварање прозора може обавити самостално.

Уређај за аутоматско отварање вентила у стакленику сопственим рукама

Најједноставније и најсигурније рјешење за израду властитих руку је монтажа хидрауличног погона. Да би направили потискивач, требат ће нам двије дрвене шипке, терет, двије пластикебочице различитих капацитета, флексибилна цев и неколико металних млазница.

Производ е произведен както следва:

 1. Ставите једну шипку на другу и обарите је с једног краја са једног краја.
 2. Причврстите доњу шипку на оквир стаклене баште, причврстите врх на покретну раван лопатице.
 3. На шипку са стране лопатице причврстите оптерећење довољно за одржавање прозора у затвореном стању (1,5-3 кг).
 4. Обезбедити између шипки празну боцу у запремини од 0,5 литара.
 5. Испод стропа стакленика, објесити велику 5-литарску боцу с поклопцем и залити водом. За већу ефикасност, хидраулични цилиндар се може обојити у црно или обмотати црним филмом.
 6. Повежите посуде помоћу фитинга од гвожђа и флексибилне цеви.
 7. Проверити непропусност резервоара (ако је потребно, спојити резервоаре са цевима за руковање заптивачем).

Уређај за аутоматско отварање надстрешнице у стакленику може се обавити властитим рукама

Принцип механизма је следећи: када сунчеве зраке загреју бочни цилиндар (испод крова стакленика), притисак у њему ће се повећати, а врући ваздух се сели у малу боцу која се шири и гура ручицу. То доводи до механизма у акцији и отвара се прозор. Када се температура смањи (на пример, при приближавању ноћи), притисак у капацитетима се изједначи и долази до затварања лопатице. Таква викендица неће служити ни једној сезони. Истовремено, трошкови система ће бити минимални.

Самозатварајуће прозоре у стакленику: карактеристике

ИнсталирајтеКупљени аутоматски отварач за крму у стакленику ће бити доступан сваком вртлару. За то ће вам требати само одвијач и вијци. Поред тога, систем се у правилу испоручује са елементима за фиксирање и упутама.

Самозатварајуће прозоре у стакленику треба инсталирати под кровом стакленика

Възможно с това, възстановаване и работа на автомобилните закритиа в пластеника има своите карактеристики:

 1. Прозори који се сами отварају требају бити смјештени испод крова стакленика: на овом мјесту се највише накупља топли зрак.
 2. Није вредно постављати вентилационе отворе са стране завјетрине.
 3. Свака два траса дужине стаклене баште треба да буду уграђена у један фрагмент димензија 0,9к0,6 цм
 4. Прозор са аутоматским отварањем мора нужно бити опремљен стопом на опрузи са ланцем: то ће омогућити да се механизам разбије оштрим отварањем лопатице од наглог вјетра.
 5. Термопројектор треба да реагује тачно на температуру у стакленику, тако да ако је потребно, мора бити покривен материјалом који одбија сунчеву светлост.
 6. Ако се стаклена башта не користи зими, на минус температурама се препоручује уклањање цилиндара хидрауличних инсталација како би се спријечило пуцање капацитета.
 7. Лака аутоматизација може бити инсталирана директно на оквир лопатице, тежи системи (нпр. Уфопар отварач са хидроциклом) морају бити постављени на оквир стаклене баште.

Слиједећи ове препоруке, можете добити најефикаснији аутоматскивентилација стакленика, уз то, машина ће трајати више од десетак година.

Аутоматско отварање пластеника (видео)

Узгој поврћа у стакленицима је сложен и дуготрајан процес. Вртлар може мало олакшати рад вртлара који се отвара и затвара у зависности од температуре у стакленику. Данас постоје многа аутономна постројења, различита у принципу. Њихов избор зависи од финансијских могућности вртлара, површине стаклене баште, материјала из којег се прави стакленик. У овом случају, могуће је направити ефикасну аутоматизацију прозора властитим рукама! Изаберите најпогоднију опцију и уживајте у једноставности и удобности!