Стретцх строп "Старри ски" (49 фотографија): строп с ефектом црног ноћног неба са звијездама, модели са облацима, рецензије

Једна од најпопуларнијих варијанти декор стропних површина је уградња затезног плафона са сликом звезданог неба. Већ више од 10 година овакви растегљиви плафони привлаче своју оригиналност и шарм, остављајући позитивне повратне информације од купаца. О карактеристикама овог извештавања описаћемо у нашем чланку.Карактеристике

Структурално напетост стропа је филм који се протеже у различитим смјеровима. Плафон са ефектом звезданог неба укључује систем различитих извора светлости, који се налазе између главног плафона и конструкције затезног плафона. Захваљујући уметнутим ЛЕД нитима, на површини можете креирати разне шаре и узорке.

Основни материјали за затезне стропове могу бити фолија од ПВЦ-а, сухозида, иверице. Најбоља опција за стварање звезданог ефекта је употреба ПВЦ фолије, која ствара савршено глатку и глатку површину. ПВЦ фолија има високу отпорност на хабање на прљавштину, издржава оптерећење до стотину килограма.


Декорација плафона са ноћним звездама се користи не само у приватним кућама, већ иу забавним центрима (клубови, ресторани, кафићи).


Стварање ефекта звезданог неба врши се на неколико начина:

 • Оптичка влакна. Оптички филаменти се не загревају током рада. Сама влакна носе само свјетло без струје, па су се доказали као потрошачи мале снаге. Њихов период радаима око 10 година. Једини недостатак овакве расвјете је висока цијена.
 • Оптичко влакно са штампањем фотографија. Фотографски отисак неба се носи на тканини тамне боје. Затим се фиксирају влакна влакна, која ће засјати искреном страном.


 • ЛЕД-ови. Ова расвета је одлична за стварање лагане музике, јер лампе могу да промене боју. Због чињенице да грејање није у функцији, ЛЕД диоде су сигурне за употребу. Радни век је мали, око 5-6 година.
 • Флуоресцентна боја. Овај тип декорације се заснива на примени различитих цртежа (планета, галаксија, сазвежђа, облаци). У одсуству уметничких талената, можете користити шаблоне. Боја ће бити видљива само у мраку. Предност ове методе је цртање слика за сваки укус, а недостатак је немогућност самосталног подешавања интензитета дизајна осветљења. • Спарклинг Студс Интермедиате. За ову врсту стропа препоручује се кориштење тамних, чак и црних нијанси филмске облоге. Опција са нацртаним звјезданим небом. Са спољном страном филма, постоји ЛЕД трака, а шарке за клинове су направљене са предње стране. Предност ове расвете је у томе што шипке могу бити различитих боја, и зато ће звезде бити шарене.


Приликом одабира одређеног начина украшавања плафона, потребно је размотрити размак на који се конструкција може спустити. Плафони нису високиПростор ће бити још нижи за 10-15 цм.

Стретцх строп "Старри Ски" има много предности:

 • Дизајн пожарне сигурности.
 • Минимална потрошња електричне енергије.
 • Могуће је независно подешавати интензитет светлости.
 • Оптичка влакна не захтијевају сталну замјену.


 • Постоје различите опције боја, модови осветљења и трептања.
 • Бесмислен дизајн.
 • Велика отпорност на влагу.
 • Затезни строп скрива избочине и храпавост површине стропа.

Стретцх стропови са овим отиском могу се купити у готовом дизајну. Такође можете сами инсталирати систем, пратећи одређену технологију инсталације.


)
9 фотографија

Дизајн

Просторна декорација плафона са специјалним ефектима може бити два типа:

 • Динамички. Овај плафон омогућава примену динамичких ефеката и специјалних програма за подешавање осветљености, боје и интензитета треперења. Ова врста декор изгледа сјајно у дневној соби, трпезарији или у кухињи да би се створило свечано расположење. У спаваћим и дечијим собама се не препоручује употреба, јер ће такве слике бити уморне.


 • Статични. Строп је направљен да симулира природност звезданог неба. Овај плафонски поклопац је савршен за ентеријере спаваћих соба и деце, јер светлост,деликатан сјај звезда ће деловати умирујуће и опуштајуће.

Статички плафон је бољи од динамичког, који има нижу пројектну вредност. Инсталирање таквог плафона захтијева мање времена и труда.


Савети за постављање

Постоје две опције за постављање спуштеног плафона са ефектом звезданог неба. Први начин постављања се обавља без пробијања платна. У овом случају, свјетло пада на вањску страну тканине. Тканина се мора користити мање чврсто.

Техника монтаже:

 • За почетак, ваљане плафонске облоге са нацртаним цртежима или узорцима у облику галаксије, констелације. Ова маска је већ припремила резове који одговарају слици.  Кроз микропроизводе отвара се влакно. Ако се истезање изводи на једном влакну, онда ће сјај бити мање свијетао. Да бисте повећали осветљеност светла, користите цео сноп влакана да бисте га увукли у отворе. Након тога, влакна се одсече на плафону или са пројекцијом не већом од 2 м.
 • Завршна фаза је фиксирање завршне тканине. Може се разликовати у боји, текстури и узорку од лажног платна. Можете користити сјајну или тупу тканину.

Други начин постављања затезног плафона је изведен тако да су већ успостављени отвори у успостављеном систему звезданог неба. Исто тако, кроз рупе продужите влакна и залијепите се на најудаљенију страну платнене тканине. Са спољашње стране влакнацут офф

Приликом повезивања дизајн почиње да сија пуно звезда.

У овој варијанти инсталације препоручује се коришћење кристалног светла за расипање. Такав систем захтева употребу више грубих и густих тканина. Кристална монтажа се одвија уз помоћ арматурних прстенова. Кристали изгледају сјајно на мат ПВЦ-у црне или тамно плаве боје.

Да би се створио ефекат звезданог неба, користе се специјални пројектори. Пројектор се састоји од халогене шапе и свјетлосног филтра. Овај механизам се тихо окреће одређеном брзином, утичући на свјетлину и боју сјаја. Пројектор помаже стварању реалистичније имитације звјезданог неба.


Понекад се проводни суви зид користи за покривање напрезања. Таква облога сама по себи је електрични апарат за осветљење.

Монтажа је причвршћење лима на плафон и његова веза са мрежом. Последњи корак је убацивање ЛЕД диода. Једини недостатак овог украса је да га инсталирају професионалци. Цијена овог материјала је довољно висока, али резултат облоге на стропу ће бити једноставно запањујући.

Мало подешавања за инсталацију:

 • Звезде на небу могу имати различите пречнике. Њихова величина директно зависи од дебљине коришћеног влакна (варира од 0,75 до 2 мм). Приликом уградње на различитим мјестима може се створити потпуна илузијаправо звездано небо.


Препоручује се да се 1 м2 постави 1-3 влакна оптичког влакна (пречник 2 мм), пречник влакана од 3 до 4 мм и други простор за попуњавање оптичким нитима пречника не више од 0,75 мм. За 1 м2 препоручује се дистрибуција од 100 до 150 звездица.

 • Оптичка влакна пречника више од 1 мм морају бити фиксирана уз помоћ додатних причвршћивача, тако да њихова тежина не поквари структуру спуштеног плафона.
 • Приликом инсталирања оптичких влакана, морате се постарати да се не савијају. Приликом одабира одговарајућег стропног материјала, важно је узети у обзир чињеницу да максимална температура гријања оптичких влакана није већа од 70 ступњева.Стретцх стропови са ефектом звјезданог неба на независној инсталацији захтијевају посебну пажњу и прецизност, иако се крајњи резултат исплати. Ако нисте сигурни да сами креирате тако оригиналну и изузетну декорацију плафона, увек можете контактирати професионалце за помоћ.

Лепи примери у ентеријеру

Звјездице на тамноплавој позадини. Класична верзија ентеријера креирана је цртањем звезда на тамно плавом или црном платну. Овај дизајн се може изводити како на једном нивоу, тако и на двослојном плафонском покрову. Ова опција се често допуњује белом границом. Основу дизајна чини сјајна завршна обрада. Врло лијепа ова опција изгледа као у базену. У дневним собама у собама стилског поп артаи футуризам, такав декор би био веома прикладан.
Звезде на позадини различитих нијанси. Идеје за креирање украса на плафону немају границе. На пример, могуће су опције за наношење звезда на основни поклопац ружичастог и зеленог плафона. Унутрашњост просторија и гарнитуре намештаја допуњени су светлим и викајућим нијансама. Главна ствар је да се све боје комбинују једна са другом.

Пхото принт витх старс. Различите слике (констелације, планете, галаксије) се наносе на површину мат или сјајног филма. Такав декор би изгледао сјајно у дечијој соби. На површину можете додати и цртане ликове.

У овом ваљку ћете видети инсталацију плафона "Звездано небо".