Стављање гипсаних плоча под налепницу за тапете: вежба

У посљедњих неколико година, гипсана плоча је чврсто осигурала длан првенства као најфиније завршне материјале. Може брзо и лако поравнати зидове, искочити плафон или направити унутрашњу преграду.

Многи људи који нису толико често суочени са овим материјалом у свакодневном животу су сигурни да им није потребна лопатица, јер након уградње плоча постоји равна површина. Али то је грешка, јер је малтерисање површине гипсаних плоча и даље неопходно, иако не толико. Овај чланак ће вам помоћи да добијете одговор на питање "Да ли је потребно да ставите гипсану плочу под тапете?", Зато што су они често произвели чисту завршну обраду зидова у кући.

Карактеристике материјала

Данас је најефикаснији и најједноставнији начин изравнавања зидова у просторији инсталација сухозидних плоча. Тако се чак и јака закривљеност зида може фиксирати уз минималне трошкове новца и новца. У исто време малтерисање је потребно само мало, јер је суви зид одлична основа за различите врсте декоративних завршних премаза.
Овај материјал има бројне карактеристике које га чине тако корисним у поправци. Ове карактеристике укључују следеће параметре:

 • једноставна и брза инсталација;
 • пријатељство према околини;
 • најмање "прљавих" радова повезаних са гипсом;
 • дуг радни век;
 • присуство сопствене равни, која омогућава гипсање само одређених површина зидова;
 • могућност вањске обраде различитих материјала (тапете, боје, керамикаплочице, итд.);
 • универзалност.

Обратите пажњу! Гипсана плоча има четири варијанте лимова, који се разликују по својим својствима: влажне, ватросталне, влажне и стандардне. Због тога се ГКЛ примјењују у апсолутно било којој згради куће.

Гипс картонске плоче се често користе за обраду зидова, након чега их се малтерише тапетама. Али за то треба припремити његову површину. Овдје је потребно навести да је припрема потребна у сваком случају, без обзира на врсту завршног материјала.
Осим тога, овај начин обраде је економичнији и практичнији од опције када је потребно зидове залепити до одређеног нивоа једнакости.

узроци

Упркос чињеници да плоче од сухозида имају равну површину и омогућавају лако и брзо поравнавање зидова у стану, постоји и мала потреба за жбукањем. Гит од сухозида под тапетама, као и под другим завршним материјалом, омогућава постизање савршено равне површине. Али зашто је уопште потребно да се зидови ожбукну након уградње плоча од сухозида? Разлог лежи у следећим тачкама:

 • код постављања лимова могућа је мала разлика између њих. То је због чињенице да површина једног листа може бити нешто другачија од сусједне. Обично је таква маргина безначајна и очигледно практично неприметна;
 • зона шава између плоча је проблематична у смислу чињенице да без употребе посебне армирајуће траке и кита ово мјесто може у будућностицрацк;
 • на споју и средњег плоче је Учвршћивачи - завртњи. Они треба да буду благо утапливат у писмима капом се не вири материјала.Причврстите вијке за око 1 мм.У Валлпаперинг је квалитативно ?? вијци треба да китом.

Осим тога, постоје и други детаљи који се чине неопходним процес малтерисање дривалл панела након инсталације. Ове нијансе укључују:

 • , док држе на зидовима светле боје валлпапер шавова између плоча може бити видљив, што ће покварити изглед просторије;
 • демонтирати зид хоће жељи реновирање зидови бити тешко без барем танак слој кита. У супротном, вероватно ћете оштетити површину плоча него уклонити позадину. И то већ захтева нови третман не само тапета, већ и замену оштећених плоча.

Зато гипс картон гипс инсталације, посебно за позадину потребно.Главно је да знате како да дривалл кит за позадину исправан, јер је поступак није велика ствар. Не брините, упркос чињеници да је неопходно малтера, овај процес је минимална, а само у проблематичним областима наведеним.

изабрати решење

Важан фактор у схпаклевке монолитног листовима су правилан избор решења.неправилно упарен пуниоц може негативно да утиче и квалитет полагања зглобове и ца лепљење зидове тапетама.

ПокупитиПотребно вам је следеће решење:

 • Немојте одабрати решење које има ознаку "за рад на отвореном" на паковању. То је због чињенице да такво рјешење, у подручју примјене, може садржавати твари штетне за људско здравље;
 • датум истека не треба да се исцрпљује;
 • купује производе, ако је могуће, један бренд са сувим зидом. У том случају ћете добити најбоље приањање материјала;
 • купују само проверене произвођаче. Немојте мјерити ниску цијену, будући да је такав производ вјеројатно неквалитативан;

Обратите пажњу! Јефтини кит има много већи трошак него скупљи колеге. Дакле, у стварности, јефтино рјешење ће ићи више, а то је непотребан трошак.

  ? Боље је купити готове смјесе. Са њима ће бити мање таме, а квалитет ће бити видљив одмах. Осим тога, неће бити потребно користити додатне уређаје (миксер) за припрему кита.

Када се решење узме у обзир, наставите са припремом површине сухозидних плоча.

припрема слова

Припрема површине зидова од гипсаних плоча врши се на следећи начин:

 • Уклањамо прашину и смеће са зида. За то је најбоље користити усисивач који ће брзо очистити површину зидова;
 • Испитујемо зидове у сврху погрешно увијених вијака. Не треба их издавати изнад површине плахте. Када откријемо такве "прекршитеље", по потреби их пооштравамо;

Обратите пажњу! Можете јасно открити избочене вијкелако је. Проводимо широку лопатицу на површину. Ако глатко клизи, онда су сви вијци добро затегнути.

 • Ако је вијак врло дубоко увијен, онда се он извија и поставља се на удаљености од 5 цм од њега;
 • када детектујете на зиду плитке огреботине или друге оштећења, пажљиво их размазите китом. У случају јаких дефеката, биће потребно да се у неколико слојева растегне у фазама.

Када се све припреме заврше, површина се третира са дубоким прајмером и чекамо да се осуши.

спатулаеми

Постоје три начина наношења кита на зидове сухозида за њихово додатно лијепљење тапетама. Размотрите сваку од метода детаљније.
Основни малтер. Сматра се да је најједноставнији, који се заснива на два друга метода. Он је обавезан и понекад се односи на процес инсталације. Обезбеђује следеће манипулације:

 • прво ставите све зглобове;

Обратите пажњу! На месту спајања две суседне плоче формира се жлеб у који се поставља ојачана трака. Помаже у стварању равне површине која је савршена за обликовање тапета.

 • Онда изведемо деко за шав. Као резултат, он мора напустити ниво са главном површином;
 • , затим третирајте фуге плоча са подом и плафонима. У ту сврху препоручује се употреба густог раствора. Уместо трљања, овде можете користити углове за ојачавање;
 • затим поставите вијке. Овде, одмах изнад њих, нанесите слој китова и ми га закључимо главном површиномлеттер

Након сушења кита препоручљиво је поткријепити површину зидова. Након тога можете већ почети да лијепите тапете.
Површински малтер. На основу корака описаних у главној методи. Након резања горе наведених манипулација потребно је:

 • из сувог гитова за припрему смеше са додатком прајмера и воде. Мешавина конзистенције треба да личи на течну павлаку;
 • Затим нанесите мешавину на зидове. У овом случају, слој мора бити врло танак.

Обратите пажњу! Мешавину треба брзо нанијети, јер се суши пребрзо.

Као резултат, производи се танак слој малтера који је равномерно премазан и добро премазан прајмером. Такав слој ће пружити одличну тапетирање зиду.Стога се овај метод препоручује за тапете.
Темељни малтер. Стандардна је за жбукање. Овде, након главног гела, раствор се наноси равномерном лопатицом и танким слојем.
Ако сте до ове тачке достигли једнаку површину зидова, онда се овај метод не може применити. За позадину ће бити довољно прва два. Али ако постоје мале мане, онда је ово последња шанса да све поправимо.
По цијени материјала, ова метода је прилично расипна, тако да укључује гипс свих зидова. Због тога се веома ретко обраћају.
Сада знате како је потребно припремити површину сувог зида испод тапета, ако желите да добијете добар резултат.