Стакло за унутрашња врата: како уметнути декоративно, валовито стакло, фото, видео водич

Инсталирање стакла у унутрашња врата није превише компликован и дуготрајан процес. Међутим, као иу сваком другом случају, овдје су њихове суптилности и нијансе. Уосталом, један погрешан покрет и сав посао могу бити поништени. Пре него што наставите са радом, потребно је детаљно проучити технологију замене декоративног стакла на платненим вратима и сазнати која су стакла за унутрашња врата.

Избор стакла у унутрашњим вратима

Разни материјали се могу користити за уградњу новог или замјену старог стакла у крилу врата унутрашњих врата. Разликују се у естетској привлачности и, наравно, у цијени. На типу наочара вриједи зауставити даље.

Прије свега, треба нагласити употребу декоративног стакла за унутарња врата. Овај материјал је најскупљи тип уметка у крилу врата. Успут речено, управо због цене декоративног стакла у процесу производње врата међу собним вратима не користе сви произвођачи. Овај материјал је заправо идеална опција, јер не захтева никакву ревизију. Једна од сорти је ребраста стакла. Међутим, декоративни уметци за врата имају и ману.

Становници стана или куће најчешће долазе у ситуацију да је оштећење једног стакла на крилу врата потребно замијенити уметцима и свим осталим. Таква потреба може коштати пристојну количину новца. Цијена једног квадратног метра таквог стакла за унутрашња врата почиње од 20 УСД. У директоријумимаВодећи произвођачи могу пронаћи различита декоративна стакла за унутрашња врата. А на званичним сајтовима дилера постоји довољно фотографија разних опција уметања.

Алтернатива скупом декоративном стаклу може послужити као нормално. Ово је добра и приступачна опција, она такође не захтева додатно оплемењивање у облику лепљења посебним декоративним филмовима. Такве чаше се могу купити на готово сваком грађевинском тржишту или у продавници. Асортиман боја ће задовољити укус сваког потрошача. Процењени трошкови замене стакла биће много мањи него у случају декоративног стакла. Процењена разлика је двострука.

Још једна погодна опција за уметање стакла на врата је употреба монолитног поликарбоната. Раније је овај материјал назван плексиглас. Има неколико предности у односу на двије горе описане опције. Да, обична и декоративна стакла су крхки материјали, који се, ако нису прецизни, могу поделити. Монолитни поликарбонат нема овај недостатак.

У својој структури подсећа на прозирни поливинил хлорид. Истовремено, овај материјал има један недостатак - веома је склон огреботинама, што доводи до његове замућености. Да би се монолитни поликарбонат користио као декоративни материјал, неопходно га је прочистити. Ово се ради, као у случају обичног стакла, са специјалним филмовима. Поред тога, овај приступ ће додати отпорност на гребање материјала. Генерално, стакло за ентеријереВрата од украшеног монолитног поликарбоната су добро решење.

Најисплативија и најједноставнија опција је замена разбијеног влакна влакнима или иверицом. На пример, можете користити ламелирано дрвено влакно. У овом случају, мора бити пресавијен на пола, тако да је задњи део његових делова окренут. Међутим, можете користити и обичну непластичну плочу од влакана обрађену непрозирним декоративним филмом. Треба нагласити да ова опција није најбоље рјешење и препоручује се само у екстремним случајевима. Стакло за унутрашња врата изгледа атрактивније и пролази кроз светло, што је неоспорна предност.

Након што одаберете одговарајућу опцију, можете одмах наставити са замјеном или уградњом стакла у крпу.

Постављање стакла у крило врата

Традиционална верзија уградње стакла за унутрашња врата врши се коришћењем просторија. Ове елементе погрешно погрешно тумаче неки људи са спајалицама. Сличност између ових елемената је, али разлика је значајна. Ако инсталатер мора да се носи са крилом врата, стакло у које је потребно уградити стандардни начин, може се претпоставити да је био веома сретан. Такав рад се одвија врло једноставно и брзо.

За уметање стакла на врата, прије свега помоћу одвијача, длијета или сличних алата, потребно је лагано савити четвртину. Смисао ове манипулације је да се клинови предају извана. Након тога треба их спојити кљештима и извадитиса четвртином Затим морате демонтирати "капке" и скинути стакло за унутрашња врата. Истина, током овог процеса сигурно ће постојати једна нијанса. Чињеница је да је уклањање четвртине или шиндре неопходно у одређеном редоследу. У супротном, постоји ризик да се стакло не одупре, да ће пасти на подну облогу и подијелити се на мале комаде. Да бисте то избегли, прво морате уклонити бочне затвараче, а затим доњу. И тек након тога можете уклонити посљедње горње узглавље.

На крају ове фазе рада потребно је уклонити димензије из подручја инсталације новог уметка и отићи у радионицу гдје се може купити потребно стакло. Ако је избор пао на декоративно стакло за врата, онда је потребно да га једноставно ставите на место растављеног и да се вратите да поставите узглавља, поново их причврстите клинчићима. У случају обичног стакла, препоручује се да га одмах ставите у декоративни филм пре него што га инсталирате. Најчешће коришћена самолепљива верзија овог материјала.

За руковање таквим филмом потребне су неке вјештине и знање. Пре свега, пре лепљења самолепљивог филма, површину стакла треба навлажити водом додавањем мале количине сапуна. Затим филм треба бити темељно глатко и уклонити из њега мјехуриће зрака. У ту сврху, најбоља алатка је пластична лопатица. Након завршетка ове фазе, везано стакло се ставља у крило врата и осигурава помоћу четвртина и ексера.

На концу, треба напоменути да је замјена стакла заунутрашња врата нису јако тешка. Последња ствар коју бих желео да нагласим је тачност демонтаже старог стакла. Већина унутрашњих крпица врата може се лако оштетити једним безбрижним покретом. Стога, да бисте уклонили четвртине и каранфиле треба да буду што је могуће точнији, како не би покварили декоративни завршетак самих врата.