Стакленик у предграђу Москве: шта садити и како се бринути

У умјерено континенталној клими Московског региона да би се добио стабилан принос поврћа не може без топлине. Клима у предграђима је прилично умјерена. Не превише хладна зима, али не вруће љето. Главна значајка регије Москве - оштра разлика у температури и влажности. Падавине - феномен овде је доста чест, а главни део њих пада у лето. Због раних мразева зима је доста дуга. Од новембра до априла најчешће се ово земљиште налази у снежном покривачу. Чак иу мају, мраз није неуобичајен. Због тога је стакленик саставни дио пољопривреде у овом региону.

Шта се може узгајати у стакленику у региону Москве

Вријеме на подручју Москве је веома варијабилно. Због тога је биљке овдје, како у врту тако иу врту, врло тешко дати зимски сан. Сваки фармер у региону покушава да пронађе разне биљне врсте отпорне на мраз. Али избор није нарочито велик. Стакленици долазе на спашавање, гдје је могуће загријавати младе избојке у рано прољеће, дати им снагу, а већ се у прољеће већ може угасити у топлом прољећу.

Најчешће у краставцима и парадајзима се сади у пластеницима

Да расту у стакленицима у Москви, краставци, или парадајз, саветују искусне туристе. Оно што је потребно за саднице и особине његе за њену читање.

Најпопуларније и омиљено поврће које се узгаја у стакленицима Московског региона је, наравно, парадајз. Његову црвену и месну пулпу воле скоро сви. Али овде можете сами да узгајате добру жетвуПарадајз је далеко од свих. Ово утиче и на недостатак знања и на недостатак искуства.

Разнообразние парадижники дла пластеников в Москве:

 • Де Барахо;
 • Невски;
 • Слатка хрпа;
 • Андромеда Ф1.

Не мање популаран од парадајза, у предграђима ужива и хранљиви краставац. Неке сорте су одличне за узгој у пластеницима. Ово је Ант Ф1, Масха Ф1, Кузиа Ф1, дечак са Ф1 прстом и софистициран. Такође можете покушати да узгајате слатке паприке, меснате патлиџане, разне врсте купуса, па чак и јагоде.

Шта је потребно за стакленике за регион Москве: рецензије искусних узгајивача житарица

Многи искусни вртлари кажу да без стакленика у строгом региону Москве не могу без. А најбољи и најпоузданији тип конструкције овог типа је до данас пластеници од поликарбоната. Они су прилично издржљиви и лако могу издржати значајне сњежне количине података.

Поликарбонат је савремени материјал који је дошао да замени стакло и филм

Стакленик за Московску регију, чије прегледе можете погледати на искусне пољопривреднике овог региона - одлична идеја. Овај чланак ће вам помоћи да одлучите о избору и бавите се разним нијансама овог посла.

Главни задатак вртлара у близини Москве - прилично кратко љето за узгој и прикупљање добре жетве. Овај посао је сложен, али је могуће, нарочито када се помажу разни стакленици и пластеници. Зато, да не би изгубили драгоцено пролеће, садницетреба да се стави у топлу собу што је раније могуће. И још увијек није довољно топло прољеће московско сунце да га загрије на различите приступачне начине.

Универзални типови пластеника:

 • Топла стакленика. Температура се овде одржава унутар 18 ° Ц.
 • Полутрајни стакленик. Оптимални температурни режим од 10-13 Ц.
 • Хладна стакленика. Температура је унутар 4-7 ° Ц.
 • Суседни стакленик. Постављен је близу зида стамбене зграде.
 • Одвојени стакленик. Независна структура.
 • Оквир стакленика. Елементи оквира су фиксирани у тлу, а не у темељ.

Веома је важно да за вас одаберете најприкладнији тип стакленика, иако можете експериментисати са различитим сортама. Поред оквира у стакленицима, потребно је узети у обзир и многе нијансе о његовом уређењу и стварању микроклиме.

Гараже у Москви: 5 главних карактеристика

У топлој сезони сви покушавају побјећи из бучног града, сакрити се негдје у селу, опустити се од буке и уживати у природи. Поред одмора, желим да учиним нешто корисно. Многи, без жаљења за новцем, улажу много средстава у изградњу стакленичких површина у својој земљи.

Стакленик с правилно оплоеним земљиштем даје стабилен добар принос, подобен за јужни региони

.

Гараже у предграђима могу се градити различитих типова и типова. Али главна ствар овде је да узмемо у обзир чињеницу да поред самог дизајна, стакленик захтева поштовање многих правила.

Један од услова који морају бити испуњениЗапамтите почетнике вртлара-пластеника у Москви, да без добре оплодње тла неће бити добре жетве. Једно од најбољих и најкориснијих ђубрива за земљиште у стакленику, у очима искусних вртлара, је стајњак и биохумус.

Системи, ки помагат да се креира правилна микроклимата на пластенки:

 • грејање;
 • заливање;
 • провјетравање;
 • вентилација;
 • Затамњење.

Још једна важна нијанса за добру жетву је компатибилност биљака. Биљке, као и људи, веома се разликују по карактеру, навикама и користима. Зато, пре него што их поставите у један стакленик, поставите ова питања, прочитајте повратне информације и савете искусних људи.

Цвећаре у Москви: савети и идеје

Шта је још боље да расте у стакленику? Стара добра салата од парадајза или добијање Цале рејтинга? А можда и руже? Прелепо цвеће је увек одушевљење, али може послужити и као добар посао. У љето, цвијеће је у изобиљу, неће никога изненадити, али у хладном времену видјети криглу такве љепоте је увијек лијепо. Дакле, цвјетњаци - то је прилично профитабилна инвестиција.

Ако нисте заинтересовани за узгој поврћа, можете претворити стакленик у стакленик

Пластеници цвијећа у Москви могу бити од велике помоћи за вашу торбицу, тако да има смисла детаљније размотрити ово питање.

Прије него што одлучите о разноликости цвијећа које ћете узгајати у стакленику, сазнајте детаље о карактеристикама узгоја и бриге за ову врсту. По правилу, најбоље цвећесу највише хировити.

Минимальниј минимум дла цветочној цвет:

 • Хидроизолација пода;
 • грејање;
 • Аутоматско заливање;
 • Компетентно осветљење.

Једна од најнезахвалнијих боја из које можете почети да проучавате овај посао са замкама је свима нама познати пионир. Нијанса овог цвета је да има прилично велики грм, за који је потребно више простора.

Модерни стакленик у предграђима: садња (видео)

Цвијеће - лијепо је, али није лако. Они захтијевају много пажње на себе. Правилна дневна нега, одређене температуре, осветљење и специјално бацање су само део онога што та слатка створења желе од вас. Али стакленик је добро дизајниран и ваше оптимистично позитивно расположење ће вам помоћи да постигнете одличне резултате.