Стаклене тапете за сликање

Плоче од стаклопластике спадају у најпрактичније и најтрајније материјале за завршну обраду. Њихов избор на савременом тржишту је разнолик не само у смислу текстуре, већ и по густини и дебљини. Да би се завршили зидови стекао потпуни изглед, потребно је сликање стакла. Разумевање исправног сликарског рада помоћи ће овом чланку.

Врсте боја за стаклена влакна

За бојење површина прекривених стакленим перлицама (посебан чланак посвећен је ветробранским стаклима), користе се следеће врсте боја:

 • водно дисперзија . Према мишљењу већине стручњака, ова врста боје је најпогоднија за наношење тапета, јер не спречава појављивање фактуре. Такође, ова врста боје не мирише, брзо продире у структуру површине и савршено задржава својства стаклених влакана, као што су отпорност на ватру, паропропусност, отпорност на влагу и др.Вода-дисперзиони типови боја су подељени на :
  • Бутадиен стиренске дисперзије . Највише влажне боје, али нестабилне у односу на ултраљубичасто зрачење. Препоручује се за употребу у просторијама како би се избегло претерано излагање сунчевој светлости.
  • поливинил ацетатне композиције . Најекономичнија варијанта водено-дисперзионих боја, али у исто време не-хлапљива. Користи се само у сувим просторијама.
  • акрилне залихе . Отпоран на УВ зрачење и издржљив, издржљив и еластичан.
 • латекс . Савршено за цртање тапета са дубоким текстурама.Користе се само у сувим просторијама и могу издржати лагано прање површина.

Важно је напоменути да се бојење стаклених перли врши само од високо квалитетних материјала. Пре куповине жељене боје, побрините се да испуњава све потребне стандарде квалитета. С обзиром на избор боје, потребно је водити се индивидуалним укусним преференцијама, али је боље одабрати мирне нијансе. Уместо светлих боја, по жељи можете користити видљиве уметке.

Алати за рад

Да би се обојила површина стаклене посуде потребно нам је:

 • Цуветте. Када са продубљивањем за боју.
 • Четке. Корисно је обојити углове и тешко доступна места.
 • Роллер. За бољу пенетрацију боје унутар рељефа, боље је одабрати ваљак са дугим дремањем. А са ваљком од пене можете уклонити вишак боје са површине.
 • Боја за стаклени прибор. Одабире се узимајући у обзир карактеристике просторије, као што је влажност и присуство сунчеве светлости.

припрема базе

Пре наношења боје, површина стакленог плафона мора бити темељно уземљена. У ту сврху је боље користити не обичан прајмер за зидове и разријеђен за тапете. Наношење водоотпорног лепка за тапете може смањити количину боје и побољшати адхезију материјала на површину. Након што је цијела површина уземљена, потребно је сачекати њено потпуно сушење.

паинтинг

Пре него што почнете, погледајте видео који укратко описује технологију сликања тапета:

Сам процес сликања је следећи:

 • припрема боје . Боју темељно мијеша до хомогене конзистенције, ако је потребно додајте нијансу. Део припремљене боје се сипа у кивету.
 • Сликање углова, доњег и горњег дела зида . Да бисте то урадили, користите танку четку.
 • Наношење боје на целу површину . У ту сврху се користи ваљак који се, након узимања боје из посуде, мора ваљати дуж његовог рељефног дијела, ради равномјерне расподјеле композиције. Тада се боја наноси на читав зид од таванице до пода равномерним слојем, који прекрива границу, обојен четком. Траке између тапета, по потреби, додатно су обојене четком.
 • Примена другог слоја . Додатни слој боје наноси се на површину тек након задњег сушења претходног (најмање након 8-10 сати).

Поступак израде стакла је прилично једноставан и не захтијева никаква посебна знања и вјештине. Главно је исправно одабрати и припремити потребан материјал. Добре позадине, са свим потребним правилима сликања, могу издржати неколико промена боја и служити вам неколико деценија.

Стаклене тапете за сликање у ентеријеру: фотографија