Стаклена врата: ватроотпорна, превртљива у парној соби, фотографије у унутрашњости

Стаклена врата - како би совјетски човјек могао замислити овако нешто? Данас можете наћи све на тржишту, а разноликост пружа простор за машту. Да би се унутрашњост додала и додатна количина, потребно је одабрати одговарајућу схему боја и материјале. Прозирно стакло је идеално погодно за стварање "ваздушног" ентеријера. У чланку ће се расправљати о стакленим вратима и различитим опцијама за њихово кориштење.

Врата од стакла

Стаклена врата чине сваку просторију јединственом, обдареном својим шармом. Унутрашњост проналази стил и оригиналност, јер је стакло повезано са нечим новим, модерним. Стаклена врата изгледају сјајно у сваком ентеријеру, привлаче пажњу, проширују границе. Ако се у таквим страним земљама таква врата не чине изванредна, у Русији се тек почело доба употребе стаклених врата. Ово је нови тренд за нашу земљу, јер су јучер и таква врата била само у подземној жељезници и на пролазним фабрикама, истраживачким институтима.

Стаклена врата постоје већ дуже вријеме, њихов дизајн се појавио 20-их година КСКС вијека. Било је време да нађемо нешто ново и необично када су архитекти покушавали да пронађу нова подручја за коришћење старих материјала. Од тада је стакло постало много чешће коришћено у ентеријеру и дизајну.

Крајем прошлог века, тренд је био хигх-тецх. То је логичан резултат развоја технологије. У овом стилу стакло је постало широко распрострањено, исходно томе, постало је модерно инсталирати стаклена врата.

Значајан корак у помицању стаклених врата направљен је када је стакло постало сигурно. Сигурност је постигнута на уштрб нових технологија термичке обраде стакла, као и њеног очвршћавања. Стакло је престало да се плаши, што је довело до његовог ширења. Каљено стакло је много јаче него обично. Трајност већа 5 пута. Ако се куца, јер се не могу повредити, јер нису оштри, а њихова величина није значајна (не прелази 1 центиметар у пречнику). У вези са појавом такве технологије, већина стаклених врата је направљена од каљеног стакла.

Потребно је споменути технологију као што је триплек. Спаја се неколико листова стакла, који чине једну структуру. Између њих се поставља транспарентан филм. Ако стакло куца, филм чврсто држи фрагменте. Ломити такву чашу је проблематично, ако не пробати посебно. Дебљина материјала достиже један и по центиметар.

Разлике по врсти отварања

Стаклена врата су по правилу конструкција без оквира.
По врсти отварања можете одабрати:

  • Окретна врата. Платно се отвара и споља и изнутра. Помоћу посебног уређаја за затварање враћа се затворени положај;
  • Руда врата. Отварање се одвија на стандардни начин, као у било којим другим обичним вратима. Конзола је причвршћена за шарке причвршћене за зид;
  • Завртање. Да бисте отворили стаклена врата, морате их бацити. Ова опција је приказана испод. ИзградњаОдлично за мале собе.

пожарна врата

Врата од стакла нису само сигурна, већ имају и карактеристике пожара. Израђују се посебна ватроотпорна стаклена врата, која изгледају као обична, али пружају одличну стабилност од врата до ватре. Стаклена врата не дозвољавају пожарни излаз ван, изван просторије у којој се догодила ватра. То омогућава да се минимизирају штетни ефекти и штете, спашавајући животе људи. За производњу користите специјално стакло које има ватростална својства.

Одлично решење је уградња противпожарних врата у различитим лабораторијама, у фабрикама, на местима где се производе или складиште експлозиви. Оптимално коришћење стаклених врата на местима где се чувају хартије од вредности, књиге, новац.

Познате стварне ситуације, када су таква врата омогућила да се спасе и људи и вриједна имовина, нису допустили ширење пожара. Такви производи се уграђују у лифтовима, као иу хотелским коридорима.

Врата за уградњу у купке и сауне

Стаклена врата се такође уграђују у парне купатила, купатила, сауне. Главни захтјеви за такве производе су непропусност, отпорност на топлоту, отпорност на удар. Стаклена врата у парној соби потпуно задовољавају ове захтјеве. Штавише, стакло на наведеним особинама надмашује остале материјале.

Размотрите главне предности стаклених врата у пару:

  • Максимална отпорност на агресивне условеокружењу. Специјално стакло је отпорно на влагу, не деформише се, може издржати екстремне температуре. У том смислу, уградња стаклених врата у пару је више него оправдана;
  • Удобан рад. Тканина је савршено опрана, добро реагује на специјалне детерџенте, не квари се. Када се приближите бризи уз одговарајућу негу, врата ће трајати много година;
  • Сигурност дизајна. Захваљујући специјалној технологији обраде и израде, уградња стаклених врата у парну је што сигурнија - неће се сломити, имају одличну ватроотпорност. Не заборавите да је крило прозирно. Ако неко постане лош, може се благовремено уочити и пружити неопходну помоћ;
  • Одличан изглед. Врата ће се савршено уклопити у унутрашњост парне купељи, могу се примијенити декоративни узорци, слике.

Клизна стаклена врата

Такви производи се такође називају и врата са стаклом за враћање. Главни плус је уштеда простора. Осим тога, они нису инфериорни у односу на уобичајене широко отворене стаклене плоче за сигурност и трајност. Увлачива стаклена врата задржала су све предности обичних стаклених врата и множила их.

Систем отварања је сличан сличном систему који се користи за врата-купе. Увлачива стаклена врата су причвршћена на специјалне водилице, клизна преко њихових површина са ваљцима. Таква врата су скупља од обичних, али изгледају занимљивије и скупље.

Идеално је уградити клизна стаклена вратамале собе, као и на излазу на терасу у сеоској кући. Њихова употреба ће увелико уштедети простор, а врата могу играти улогу прозора на тераси.

Врата која се увлаче - одличан избор, можете примијенити било који узорак или узорак, зауставити одабир на мат или прозирној стакленој површини.

Прибор за врата за стаклена врата

Људи који нису упознати са стакленим вратима често се диве високој цени опреме. Све је познато у поређењу и у поређењу са оковима за обична врата, компоненте за стаклена врата су заиста скупа. То се може објаснити сложеношћу израде и специфичностима материјала тканине, на који ће се монтирати окови.

Заиста, стакло је специфично. Да би врата у потпуности функционисала, спојнице морају савршено да извршавају своје функције. То значи да квалитет арматуре треба да буде на висини како би се нагласиле све врлине стаклених врата.

Са малим димензијама, спојнице морају издржати значајну тежину конструкције. За производњу се користе висококвалитетни материјали као што су челик или алуминијум. Материјал је полиран до сјајног сјаја и хвата изглед. У неким случајевима, када је потребно нагласити схему боја унутрашњости, користи се месинг.

Тржиште представља велики број типова окова - оловке, причвршћиваче, петље. Морају се извести са филигранском прецизношћу. Озбиљни захтеви су представљени не само - стаклена врата се не могу правилно уклопитиуз употребу нискоквалитетних окова. Осим тога, стакло се не може обрадити двапут.

Унутрашња и стаклена врата

Стаклена врата у унутрашњости изгледају сјајно. Они вам омогућавају да проширите простор, да чак и мала соба визуелно постане огромна, да се ослободите затвореног простора. Главна значајка стакла - способност да прође свјетло. Стаклена врата морају бити правилно постављена, узимајући у обзир изворе свјетлости, планирану локацију расвјетних уређаја.

Ако правилно поставите стаклена врата у унутрашњост, соба ће бити довољно светла и дању и ноћу. Стакло се добро комбинира са осталим детаљима унутрашњости као што су огледала, разне стаклене полице и намјештај, стаклени столови.

Стаклена врата у унутрашњости високе технологије изгледају сасвим добро. Штавише, без стаклених елемената, такав стил је једноставно немогуће замислити. Платно не мора бити једнобојно - често га узрокују различити цртежи, портрети, декоративни елементи.

Стакло је могуће украсити умјетничком бојом. Широко распрострањена ласерска гравура стакла, као и тонирање. Стаклена врата у ентеријеру, третирана на различите начине, могу изненадити и задовољити своје господаре током дугог временског периода

.

Стога, стаклена врата заслужују пажњу за њих. Они су мултифункционални, софистицирани, преносећи светлост, чинећи собу живљом и живахнијом. Одличан избор за оне који воле све ново.