Спаваћа соба у Лофт стилу (97 фотографија): дизајн и дизајн ентеријера мале модерне спаваће собе у поткровљу

Индустријско-урбани стил је атмосфера коју карактерише велика количина слободног простора и присуство индустријских елемената. Типично, такав стил преферирају људи изузетне и креативне природе. Укључује и поткровље (поткровље, енглески), које се одликује смионим комбинацијама, чини се, не комбинира елементе.


Рођен је почетком КСКС века у индустријским кварталним областима Њујорка. Разлог за појаву такве необичне унутрашње слике била је банална криза. У 40 година постојања предузећа налазили су се унутар града, штавише, огромна маса се налазила скоро у центру округа. Чим је цена земљишта порасла, власници нису имали шта да раде, чим су своју производњу преселили на периферију града. Просторије продавница и фабрика остале су празне.

Цијене за тако велике просторије биле су минималне, у односу на тадашње становање, него што су привукле њихове купце. Углавном су то били уметници и они који се нису плашили нових и појачавали се променама. На таквим местима организоване су радионице, изложбе, просторије за пробе, канцеларије.

Касније су постали опремљени за живот. То је разумљиво, јер је у таквим огромним просторијама било доста простора, неки панорамски прозори се само исплати, а са висине плафони могу се ротирати. "Покушај да се окуси пита" напуштене индустријализације, многи познаваоципрелепа је дала много новца да би добила тако кул мали комад. Резултат је очигледан: складишта, напуштене фабрике и радионице су постале елитни станови, са својим јединственим посебним шармом.

На примјер, Сједињене Државе су слиједили Европљани, и након неког времена, привлачност и необично истраживање поткровља је такођер виђено код нас. Дизајн поткровља може се примијенити не само на цијели стамбени простор, већ и на одвојене просторије. Размотримо примере спаваћих соба представљених у овом популарном стилу.

) 8 фотографија

\ т

Модерна спаваћа соба, уређена у индустријском стилу, требала би бити, прије свега, удобна за боравак и удобност за спавање, упркос неким занемаривима који су својствени екстравагантном стилу поткровља. Не заборавите да се ова особина манифестује у слободи простора, без глухих зидова и масивних преграда. Ваздух, природно светло и простор - главни постулати таквог ентеријера.

Није тешко створити атмосферску стилистику, довољно је примијенити неколико значајних нагласака у соби:

 • зидови од цигле, цемента, камена. Можда ће то бити прави, груби зид или сличан материјал за обраду. Закључак је да је урадјено најплодније и шареније. Тапете испод опеке ће, наравно, бити неприкладне;
 • отворене комуникације (цеви, жице). Опште је прихваћено да све треба бити скривено у кутијама иу зидовима, овдје није релевантно: све на видику, изложено, безнајмањи приговор савести;
 • неоткривене елементе структуре (греде, подупирачи изгледају сасвим органски, уводећи у просторију динамику и дух авантуризма;
 • )
 • високи стропови дају осјећај неумољивости и бијега;
 • мердевине - типичан представник индустријских зона, посебно ако је његов стил представљен у грубом, грубом облику;
 • велики прозори, без завеса и завеса. Услов осветљења мора, у сваком случају, бити максималан, а природно светло за поткровље мора бити апсолутно колико год је то могуће;
 • светли тонови. Апсорпција простора овде се не може применити, упркос великом броју квадратних метара. Због третмана светлом изгледа да је просторија чак и више него заправо, неколико пута;
 • Уређаји за грејање (пећи, пећи, камини) не само да носе стил, већ и просторија пружају топлину и удобност.

) 8 фотографија

Сва ова привидна једноставност и јефтиност, која је инхерентна индустријском стилу, заправо, уопште није. Поткровље - један од најскупљих унутрашњих декорација. Наравно, комплементарни креативни дизајн би требао бити модерна технологија, која, успут, не би требала обраћати пажњу. Сложили су се да остану незапажени и да обављају искључиво своје функције, без претјераног интереса за своју "личност". Преплитање модерног и модерног са аутентичним елементима је врхунац модерног дизајна.


Димензије

Димензије, наравно, важне када направите собутако храбар стил као голубарник. На крају крајева, он воли простор и слободу и не толерише апсорпцију околног простора. Међутим, не постоје неоствариви задаци. Подручје станова совјетских зграда и модерније стамбене зграде у већој мјери неће ићи предалеко. У таквим случајевима у помоћ долазе фантазија и дух експериментирања.
7 фотографија

Мала спаваћа соба од 16 квадратних метара је сасвим изводљива, узимајући у обзир значајке стила поткровља. Пожељно је користити намештај трансформатора. Захваљујући заиста шармантним својствима овог намештаја, простор неће бити претрпан додатним атрибутима, чиме ће се повећати корисна површина.


Власницима малих спаваћих соба, укупне површине 12 квадратних метара, бит ће мало теже. м, али овдје можете постићи пуноправно присуство индустријализације прошлости. Наравно, превести у живот све елементе стила у једној просторији неће успјети, пар експлицитних нагласака ће бити сасвим довољан.

Планирање и пројектовање

За потпуно урањање у поткровље, морате правилно планирати и уредно уредити унутрашњост просторије. Постоји много нијанси које треба узети у обзир приликом примјене стилске одлуке. Хајде да погледамо врсте места за спавање.

поткровље

Спаваћа соба у мансарди је прилично необична, због структуре крова, и, ипак, бескрајно атрактивна и удобна. За љубитеље таквих екстеријера, испричат ​​ћемо вам све предности и могуће недостатке спаваће собе на тавану. ТоПозитивни аспекти се могу приписати:

 • димензије простора испод крова. По правилу, има довољно места за постављање додатних функционалних елемената. На пример, тоалет или купатило - ако дозволите место, можете их комбиновати и направити комплетно купатило. Ако волите себе - библиотеку, кабинет ће бити одлично решење. Такође можете да доделите место испод гардеробе или мале теретане. Љубитељима цвећа и биљака може се саветовати да разбије стакленик или зимски врт;
 • максимални ток светлости. Коришћење великог броја прозора или пара (велике величине) увелико ће покрити собу, и
 • повећање корисне површине простора. Локација спаваће собе на тавану даје слободан простор у стану или кући;
 • облик крова. Постоји неколико облика мансардних кровова и свака од њих ће помоћи у визуелној дистрибуцији зона.

Следи:

 • ограничења при избору готовог намештаја. У већини случајева, намјештај се израђује према индивидуалним наруџбама, тако да се складно комбинира с дизајном и обликом крова. Међутим, постоје и готови модели, међутим, то се често дешава;
 • се морају прилагодити. Мало је вјероватно да ће доћи до значајних измјена плана поткровне собе. Облик крова дефинише главни правац планирања;
 • додатна изолација. Обезбеђивање хидро и топлотне изолације је гарант удобног и сигурног боравка, али захтева неке додатке.


Структурни елементикровови су посебно важни у планирању спаваће собе. Размотримо главне примере:

 • Једна падина крова - прилично уобичајена и једноставна опција за планирање места за спавање. Кревет у овом случају може се поставити и близу прозора, и обрнуто. Локација групе за прелијевање зависи од постељине.
 • Двухсхили кров - опција је сложена и занимљива. Уређај за складиштење ствари ће морати да се замисли, јер стандардне кутије овде неће одговарати. Али са визуелним зонирањем проблема неће се појавити.
 • Вишепородични кров - простор за украшавање и отеловљење смионих идеја. Благо ударајте углове, углове и углове, направите неке декоративне елементе - а ексклузивни ентеријер је спреман!
 • Кров од кровне плоче вам омогућава да поделите просторије на два пуна дела. Можете уредити одраслу и дјечју спаваћу собу или договорити додатно радно мјесто.
вомен

Сваки представник предивног секса жели да у њему види манифестацију себе, у тривијалности и уопште. Поткровље је прилично директан стил од онога што воли дивне жене. Лакоћа и глаткоћа линија, својствена женској природи, на први поглед могу да доведу до екстравагантног стила. Зрачни намјештај, лагане нијансе, елегантне линије одмах ће одредити танку природу власника собе.


муско

Будући да је у њему, осећа се грубост и карактер власника. Масивни додаци, превласт дубоких, чврстих нијанси бојепалетте Моћ и снага која ће се пробити из унутрашњости и упити све око себе - поткровље, јер нико други не ради свој посао савршено.


за тинејџера

Жеђ за авантуром и жеља за непознатим је толико велика да човјек жели главом да се урони у непознати свијет. Отворити нове хоризонте и јасно се издвојити за поткровље неће бити тешко. Једном у таквој просторији, он не жели да га напусти, дух побуне и неке непажње савршено ће се комбиновати са младом спонтаношћу.


зонирање зона

Чак и ако простор за спавање нема јасне границе и није скривен у удобном мјесту стана или куће, у томе нема ништа страшно, поткровље ће учинити спаваћу собу удобном и омогућити власницима да се потпуно опусте у мирној атмосфери.

цолор солутионс

Испрва се може чинити да ће превладавање хладних нијанси учинити просторију удобном, али то је велика заблуда. Класичне боје су:

  \ т
 • бетонска сива, у свим њеним нијансама;
 • теракота - цигла;
 • нијансе смеђе - боја грубог дрвета;
 • бела, различити спектри од кључања до сивог;
 • сјај, обично метални;
 • црвена, од смеђе до ведро-јагода;
 • црна.
7 фотографија

Поткровље, захваљујући његовом изузетном признању, може си приуштити да диверзификује палету боја до бесконачности. Олд мануфацториесотишао је у прошлост, а тиме и док се строго придржавање главних боја не може користити. Палета која може бити у урбаном стилу:

 • плава;
 • зелено;
 • љубичаста;
 • жута;
 • лила;
 • па чак и ружичаста.


Наравно, ове боје не би требало да апсорбују простор, већ само да увећају светле акценте.

Израда властитих руку

Није потребно позвати мајсторе да створе ентеријер у атријуму. Наоружани једноставним алатима и неколико савјета, можете и самостално превести у стварност свој сан. Декорација и поправак неће дуго трајати због карактеристика стила.

зидови

Ако имате зидове од цигле, онда сте невероватно срећни. Довољно је очистити површину од тапета, китова - и дизајн зидови су спремни. Исто важи и за зидове од пуног дрвета. У случају да им материјал зидова не допушта да "покажу", помоћ долази сасвим једноставним техникама. На пример, зидани зид од цигле може да се направи од обичног малтера и калупа. Ово ће захтевати следеће материјале:

 • гипсани малтер;
 • канта за њено мешање;
 • шине од дрвета, пресека 10 * 10 мм;
 • ниво;
 • прскалица;
 • течни нокти;
 • 2 лопатице различитих величина;
 • брусни папир;
 • прајмер;
 • оловка;
 • боја и четкица.

Извођење радова:

 • припремамо зидове (очистимо све додатне);
 • правимо скакач са шинадужина 6-7 цм;
 • лепљење вођица са течним ноктима, прелиминарно означавање локације опеке;
 • Бацамо влажни зид разређеним гипсаним малтером;
 • након 20-25 минута одвојити водилице од зида;
 • ако желимо, ми гринд;
 • положити шавове истим гипсом;
 • земља и боја.

Плафон

Његова декорација је један од најбржих и најјефтинијих радова. Такође, као и зидови, плафон се мора ослободити непотребних материјала претходних поправки, остављајући само бетон. Ако на плафону има пукотина или других очигледних недостатака, препоручљиво је да их затворите китом. Није неопходно постићи идеалну државу: ипак, индустријском стилу није потребно савршенство, па му то није потребно.

Затим се плафон може обојити сјајном бојом. Ако дозволите висину, онда можете организовати вештачке греде од сухозида или облога.

прозори

Огромне прозорске клупице на поду ће бити савршене, али не могу сви приуштити такву обнову. Хајде да победимо овај тренутак. Да бисте имали више светла, морате заборавити на завесе и завесе. Они једу драгоцени елемент стила поткровља - природно светло. Сунчева светлост је дизајнирана да распусти простор.

Модерни пластични профили омогућују вам да направите текстуру испод дрвета или изгребани метал ако сте импресионирани више дрвеним оквирима. Још једна добитна метода је повећање простора - контраст, у поређењу са зидовима и плафонима, прозора. Доминација сиве, црне иМеталне нијансе фасадних прозора биће посебно хармоничне у соби.

Мебель и аксессуари

Винтаге и једноставност - мото намештаја и прибора. У гаражи се срушио стари ауто? Из ње ће бити одличан ноћни ормарић или сталак. Треба вам мали сто? Пар палета ће у потпуности решити ово питање. Кревет, кауч, лава, отворена полица се може урадити дрвеним палетама.Расвјета може бити и сама. Неколико лампи у кертриџима без лампи. Такве једноставне "крушке" се зову Едисонове сијалице. Можете замислити и направити лампе из водоводних цеви. Да бисте свом амбијенту додали ентеријер, објесите слике или плакате, које, успут, можете сами сликати.
Важно је запамтити да све треба да буде најмање!


) 8 фотографија

Идеје за дизајн ентеријера правих станова

Слике стила поткровља су разноврсне и импресивне својом разноликошћу. Богата палета боја, различити додаци могу одмах променити ентеријер просторије.

Идеје унутрашњости могу бити лагане, али могу бити уроњене у нешто неистражено и узбудљиво. Шта год да поткровље ради, он увек изазива неко узбуђење и мистерију.