Солар Панел Инвертер

Стандардна шема соларног напајања у сеоској кући има сљедеће елементе:

· Фото модули;

· Микроконтролер за пуњење;

· Акумулирати уређаје;

· Обрнути уређај.

Суштина и функције соларног инвертера

Претварач се користи за претварање истосмјерне струје у промјењиви напон од 220 волти. Овај електрични проток је идеалан за већину кућних апарата.претварачје један од виталних елемената у електричном систему прикљученом на СЕС.

Инверзна јединица, у зависности од снаге од 100 В до 8 кВ, имаће различите трошкове.

Пре куповине претварача потребно је одредити његове техничке параметре. Али, пре свега, потребно је израчунати потрошњу електричне енергије свих електричних уређаја у кући по јединици времена и сумирати је. Стручњаци у овој области препоручују бацање 30-40% за снагу која би требала бити у техничком пасошу инсталације како би се спријечило преоптерећење које произлази из различитих врста флуктуација или додатка у количини истовремених потрошача енергије.

Карактеристике инвертних уређаја

На основу квалитета напона на излазу,инверторимогу бити:

· Меандро;

· Синусоидна.

Ако сте упознати са физиком, онда сте вероватно већ претпоставили да синусоидни тип у времену прелази меандерски квалитет индикатора напона. Такав јеЈединица је идеална за високо осетљиву технику, као што је медицинска опрема, итд.

Инвертери меандера су приступачнији, међутим, излазни напон у таквим инсталацијама је у облику сломљене кривуље, док је систему потребан напон у облику идеалног синусоидног вала.

Претварач омогућава квалитативну трансформацију тока електричне енергије која долази из њеног генерисаног соларног система у уређај за домаћинство за потрошњу, стање.

Због тога ће највећи дио соларних ћелија функционирати најучинковитије за вашу сеоску кућуилиљетну кућицусамо у присуству инвертера, с обзиром на његову незамјењивост у процесима трансформације.

Ако вам буџет није проблем, можете купити претварач који је више мултифункционални уређај за контролу електричне енергије. Такви уређаји могу не само да обављају основну функцију претварача, већ и да контролишу чистоћу излазног напона, да аутоматски врше корекције у свом раду и напајају кућну мрежу једнако глатко као синусоидни облик.