Уградите рефлектор у ПВЦ панел на плафону

Није тајна да је инсталација рефлектора - то апсолутно није компликовано, и да има барем неке вештине у раду са струјом, такав поступак је сасвим изводљив са сопственим рукама. Најважније је запамтити основна правила ожичења и пратити мјере електричне сигурности приликом рада с њим.

Што се тиче стропа од ПВЦ панела ... Овај метод козметичке поправке има много предности. Међу њима би требала бити лакоћа уградње и ниска цијена самог материјала. Захваљујући ова два параметра, у комбинацији са другим оперативним карактеристикама, декорација плафона је довољно популарна код пластичних панела.

У фази обраде потребно је припремити плафон за уградњу рефлектора. Наиме:

  • Обезбедити довољан приступ инсталацији расвете. Наиме, удаљеност између грубог плафона и уграђених пвв панела треба да буде најмање 5 центиметара. Да бисте то урадили, уредите одговарајући плафонски оквир.
  • У оквиру, обезбедите преклопне канале за постављање кабла и прикључите кабл.
  • У монтираном стропу одредити локације за уградњу расвјетних тијела и избушити рупе потребног промјера (назначено на пакирању уређаја). У те сврхе ће се уклопити обичан канцеларијски нож или бушилица са монтираном дрвеном круном.

Као резултат, требало би да постоји нешто слично на слици испод.

Инсталирање рефлектора на плафону захтева следеће:

  • кућиште лампе;
  • лампе;
  • жице са утикачем.

Инсталирање рефлектора у пвц панел или отварање у другом материјалу је једноставно. Тело светлосног инструмента има стезно око. Они се режу и убацују у одговарајућу рупу на плафону.

Жице које долазе заједно са кућиштем лампе су већ очишћене. Зато очистите кабл за напајање који се налази на плафону. Изолација је уклоњена око 1 цм, а спојите жице помоћу вијчане стезаљке.

Затим спојите лампу, уметните је у утикач жице из комплета, већ је спојена на главну линију ожичења.

На лампи постоји прстен за стезање, који треба уклонити.

Затим се лампа постави у лампу и фиксира прстеном. Ово је била последња фаза инсталације рефлектора. Можете одмах укључити светло да бисте проверили да ли он обавља своје директне функције.