Сипианка за суву градњу (26 слика): ојачана и папирна трака за зглобове и зглобове ГКЛ, што је боље одабрати

Уградња гипсаних плоча захтијева одређена знања и вјештине. Чим се носите са овим задатком, поставиће се још једно питање - како глатко и неприметно затворити ГКЛ спојеве? На крају крајева, ово је на крају и утицаће на изглед и стабилност зграде. Ако се такав рад изводи са грешкама, онда ће у будућности бити много непријатних тренутака. Решетка пукотина може у великој мери да поквари изглед завршног премаза, што може поново поправити поправке. Да би се избегле негативне последице, неопходно је да се користе проверени и квалитетни материјали, као и да се строго поштује технологија извођења радова.


Шта је серпентин?

Мрежа ојачана зградом, позната као серпианка, добила је широку популарност. Визуално је слично медицинском завоју. Ово је велика мрежа базирана на стакленим влакнима или синтетичким материјалима. Једна од његових страна је нанесена на адхезивну композицију.

Серпианка је незаобилазни помагач у постављању гипсаних спојева, савршено се носи са обрадом углова и неправилности и може се користити у многим врстама грађевинских и завршних радова. Серпианка се користи за глађење спојева између стропа, пода и зидова, прије лијепљења тапета и бојања, као и за формирање равне површине на конструкцијама с ГКЛ. Мрежа се навлажи у ролама ширине 50 милиметара.

Услови материјала

У присуству могућих загађивача на површини која се третира, постоји ризик од скидања траке. Стога је неопходнокако би се осигурала чистоћа жељеног мјеста. Серпианку треба користити ширину која је потребна у зависности од величине шава. Премаз би требао бити раван, без истурених дијелова за причвршћивање. Присуство дефеката у сухозиду је недопустиво. Сви лимови морају бити сигурно причвршћени у конструкцији.


При високој влажности ГКЛ се може деформисати, због чега је веома важна повољна микроклима на мјесту извођења радова. Ниске, као и превисоке температуре, могу имати негативан ефекат на њих. Простор треба да буде у просеку око 10-15 степени топлоте. Нацрти би такође требали бити искључени.


\ т

Коришћење српастог праха, надимање и неправилности на површини могу се избећи. Међутим, морате узети у обзир неке од функција. Трака се наноси само на запечаћену површину, лепљење на чисту суву градњу није смислено. Спарјанка је идеална за лијепљење спојева, глатко заглађује пукотине, погодно је ојачати панеле за зидове и стропове. Употреба змија штити запечаћену површину од штетних спољних ефеката и појаве пукотина, као и фиксира њену везу са сувим зидовима. Трака може имати дужину од 20 до 150 метара. Произведен је у распону величина од 42 до 230 милиметара. Густина серпентина је 50 г /м2.

врсте

Спарјанка је водоотпорна и врло поуздана, добро причвршћена на потребном мјесту и није подложна корозији. Захваљујући овим квалитетима, материјал се може користити и за унутрашњи и за спољашњи рад.

Мрежа је доступна у две модификације:

  • При раду унутар просторије користи се трака са ћелијама малог промјера - 1-3 милиметра. Углавном се користи за фиксирање шавова у гипсаним плочама и другим конструкцијама.
  • Код вањских радова промјер центара траке је већи - од 5 милиметара, а мрежа је шира. Трака можда нема лепљиву страну. Израђена је од стаклене вуне и лавсана. Причвршћена на специјални лепак без водене базе. Користи се на местима спојева прозорских и вратних кутија. Спектар радова ове врсте није широк. Траке лавсана су веома танке, тако да је употреба кита са њима опциона.


За и против

Сваки грађевински материјал има своје предности и недостатке, а серпниа није изузетак. Једна од главних предности је приступачна цена и лакоћа коришћења. Уз његову помоћ, појачава се шав канала лимова сухозида. Материјал је добро подношљив од стране агресивног окружења, отпоран на вибрације и обезбеђује поуздано везивање материјала. Проблем може бити избор посебног раствора пунила и недовољне чврстоће траке.


Како радити исправно?

Прије почетка рада потребно је споменути жељени температурни режим, који се не смије мијењати најмање два дана. Обавезни услов је уклањање скица. Просторију треба осушити, за то можете користити посебан уређај. Ако је суви зид мокар, шавови то могу деформисатиувелико отежава даљи рад.

Листови сухозида морају бити сигурно причвршћени у конструкцији, сви вијци - да стоје исправно. Пре него што почнете полагати шавове, морате припремити површину. Може се чистити или детерџентима, или једноставно обрисати сунђер. Као прво, прајмер се наноси на суви зид. То је потребно за причвршћивање кита и материјала. Земљиште треба полагати у густи слој. Могу се користити акрилни, кисели и алкидни типови и њихове сорте.

Најскупља је кисела земља. Цена се објашњава високим оперативним својствима: добро упија вишак влаге и има густу конзистенцију. Акрилна земљишта - веома густа и добро везују култивисане површине. Често, уз то долази и учвршћивач. Најсуптилнија је алкидна земља. Она има највећи трошак у раду и користи се као посредничка веза.

После прајмера, површина је попрскана. Да се ​​након рада не појаве дефекти, кит треба да буде средње конзистентан и нужно хомоген. Серпианка се наноси на мокри слој. Неопходно је потпуно га стиснути на површину. Након тога, танак слој кита се обуче. Површина се мора осушити.


За време сушења, које траје око један дан, потребно је обезбедити максимално заптивање просторије. Да би се то постигло, сви прозори и врата морају бити затворени. Ако следите ова једноставна правила, квалитет рада ће бити оправданчекање, а резултат се неће присилити да чека.

Правила избора

Сифон са слојем лепка има бројне предности. Ролна се лако одмотава и не ствара додатне проблеме у употреби. Трака је слична завојима, тако да кит лако продире кроз ћелије и потпуно испуњава радне шавове. То је кит у будућности и држи главни дизајн, а серпентина, у суштини, обезбеђује снагу стиска.

У раду се не могу користити сви адхезиви. Они који садрже воду категорички су контраиндиковани за папирну траку или лавсан траку. Чињеница је да вода може доћи у контакт са главним металним оквирима који су направљени од метала. У том случају могу се појавити мрље од хрђе кроз кит и његов изглед ће се покварити. Потрошња сирупа за 1 квадрат. м се израчунава појединачно.


Када купујете сирпије, питајте произвођача. Углавном се ради о домаћим фирмама, а међу њима постоје поуздани, доказани добављачи. Не треба заборавити да јефтини производи не морају бити превише добри и то ће нужно утјецати на квалитету обраде. Ако је решетка ламинирана, то указује на слаб квалитет или недостатак производа. Љепљиви слој ће се одмах тестирати.


Савети за коришћење

Упркос чињеници да је употреба сирпианке једноставна, морате знати основна правила рада с њом. Да би се слој лепка заштитио од сушења, добро би било да се након рада стави трака у амбалажу.Површина мора бити заштићена од прашине. Ако се при спајању траке између њега и кита зрак спусти, онда се временом на површини могу појавити пукотине. Поред тога, треба водити рачуна да се приликом резања траке са било које стране конац не покрене. Могу оштетити готов слој. Део који је почео да се раствара боље је да се само подеси.

Тачан израчун потребне количине материјала је такође важан. То вам може уштедети време и новац. Потрошња материјала зависи од различитих фактора дизајна, врсте радова и израчунава се појединачно. Серпентина трака се користи у већини грађевинских радова, у том смислу, доступна је и доступна је у свакој продавници профила. Приликом куповине неопходно је контролисати квалитет робе, јер она не одговара увек гаранцији произвођача.

У закључку

Приликом инсталирања дизајна из сухозида, употреба змија је неопходна. Смањује напон на самом оквиру, штити од појаве пукотина, помаже при фиксирању спољних углова у конструкцији. Ако не користите решетку приликом полагања спојева, они ће се на крају деформисати или сломити. Приликом рада са овим материјалима, важно је да се кит правилно нанесе и да се придржавају основних услова. Ако постоје празнине у ГКЛ дизајну, изгубиће своју поузданост и функционалност. Због тога, да би све манипулације биле потребне исправно, тачно иу складу са технологијом. Резултат се неће чекати, а завршен посао ће битида вас задовољим дуго времена.

Како правилно применити змију на сувом зиду, погледајте видео испод.