Што одабрати ормар за посуђе у дневном боравку: 3 особености

Буффет је мултифункционални објекат намјештаја, који се препоручује да се смјести у било који шведски сто за дневни боравак - традиционални интеријер готово сваког дневног боравка. Упркос чињеници да је углавном такав намештај био популаран пре много година, сада није изгубио своју важност. Модерни буффети су представљени различитим моделима.

Буффети за дневну собу: опис

Буффет - врста ормара за јело, који се обично састоји од три нивоа. Доњи слој је затворен вратима, која често имају уграђену браву, тако да је могу закључати. Горња два реда имају полице и остакљена врата. Буффети модерне индустрије доступни су у широком спектру различитих стилова.

Можете пронаћи буффете направљене у класичном стилу, као иу разним другим стиловима, као што су, на примјер, рококо, царство и други.

Избор шведског стола и материјала од којег је направљен зависи од општег стила и ентеријера просторије, као и од неких других карактеристика.

Дрвени бифе од храста или ораха добро ће се уклопити у дневни боравак, изведен у класичном стилу

Наиме:

 1. Ако је, на пример, соба или дневни боравак изведена у класичном стилу, онда би се у баферу требало одабрати класик, направљен од природног дрвета или дрвеног поља.
 2. Узмите у обзир величину дневне собе, ако соба у том подручју није велика, требате купити мали бифе, а по могућности од свијетлог дрвета. У исто време на шведском столутреба да постоји минималан број узорака и декоративних елемената.
 3. Ако вам простор дневне собе допушта, можете ставити један велики шведски стол или два мала уска монотона, који ће стајати близу заједно.

Али не могу сви, приуштити драги бифе у дневној соби, па стога можете купити модерне моделе, направљене од МДФ-а, који имају минимализам, строге линије и скромнији третман. Ипак, упркос томе, његова функција на бази шведског стола добро ће функционисати и задовољити своје господаре.

Леп кутак за дневни боравак: погодности

Буффети имају прилично велику величину, као и необичан стил, не би требали бити постављени поред масивног намјештаја, јер ће шведски стол на његовој позадини једноставно нестати. Ако не можете ставити бифе далеко од другог намјештаја, вриједи погледати моделе који се могу смјестити у куту дневног боравка. Овај шведски стол ће изгледати добро и поред тога, моћи ће уштедети простор у дневној соби.

Често, угаона разноликост буффета има полукружни облик или облик у облику дијаманта.

Неки кутни ормари могу бити направљени у облику трапеза, све зависи од жеље особе, коју ставку жели ставити у дневну собу. Такав бифе практично не заузима пространи дневни боравак и не омета слободно кретање на њему.

Буффет кутак је савршен за мале дневне собе, будући да заузима минимум простора

нианси:

 1. Приликом постављања таквог бифеа у дневну собу треба узети у обзир да отварање његових врата није ометалоостали намештај.
 2. Традиционално, кутни шведски сто се састоји од доњег постоља - постоља с непрозирним вратима, на дну које је основа ормарића са стакленим вратима.
 3. Може се користити као део комплетне слушалице за дневни боравак, ако се подудара са остатком намештаја у дневној соби.

Угаони ормари, иако наизглед, у својим скромним димензијама могу да приме много предмета, како декоративних тако и обичних ствари које ће бити скривене иза непровидних врата. У неким случајевима, могуће је направити сва непрозирна врата у таквом шведском столу, тако да можете очистити све ствари.

Висококвалитетни кутак за доручак ће постати добар декоративни елемент за практично било коју дневну собу, укључујући и уређену, посебно ако је правилно одабран по величини и уклапа се у цјелокупну унутрашњост дневне собе.

Буффет за дневну собу: материјали и нега

Буффети класичног типа израђени су од дрвета, које се већ дуго доказало као најоптималнија опција. Али сада дозволите себи да наручите сандук од природног дрва или дрвену гарнитуру не може сватко. У овом случају можете купити ормаре од МДФ-а, иверице или иверице.

Буффети, комоде и други намјештај прикупљени од таквог материјала успјешно служе и њиховим господарима, ау цијени су много јефтиније од сандука од природног дрвета.

У горњем делу ормарића-ормара налазе се полице за судове, а доњи део је намењен за чување разних домаћинставаитемс

Разен дрва, други материали се широко упорабљајо:

 1. Употребљава се за израду бифе пластике која имитира дрво, стакло, шперплочу, фурнир и друге материјале.
 2. Користи се за израду буффета, у правилу, мјешавину материјала, на примјер, основа шведског стола може бити иверица, а фасаде и опћенито сва обрада материјала који се могу представити.

Да би шведски сто служио дуже вријеме, потребно је да се добро брине о њему, ако удари влагу одмах га уклоните, као да то не чини, онда се вода упија у дрво, упркос заштити и дрвету које може набрекнути. Немојте користити абразивна средства за чишћење, јер ће то резултирати огреботинама. Обришите бифе меком крпом са специјалним средствима за чишћење.

Не стављајте бифе у близини уређаја за грејање. Морате га поставити тако да дуго времена пада на сунчеву свјетлост. Ако се придржавате свих услова и бринете о гардероби, бит ће дуго времена да задовољите своје господаре.

Изложба шведског стола за дневни боравак за чување лепих ствари

Међу сортама буффета је изложбени шведски сто, који је прилично велик висок кабинет са неколико редова и зрцаљеним стражњим зидом. Врата у овим буффетима су остакљена, а унутар ормарића може бити уграђена позадина.

У ормаре можете ставити разне украсне предмете, што ће побољшати естетске квалитете дневне собе.

Означавање таквог дизајна је топоказати предивна јела високог квалитета.

Следователно, шоу-шоу-шоу также работает дла других ствари:

 1. Помоћу шведског стола, можете, на пример, подесити дневну собу, поделити је на две половине, а ако у исто време на супротној страни нема чврстог зида и стакла, онда се можете дивити дивним јелима и статуама са обе стране.
 2. Величина такве витрине зависи од величине саме собе, ако је дневна соба мала, онда би требало да изаберете елегантне мале моделе са потпуно остакљеним вратима. Такав дизајн ће вам омогућити да визуелно проширите просторију.
 3. Буффети-витрине које производи модерна индустрија могу бити у облику заобљених оловака, потпуно стаклених ормарића необичних облика, изведених у стилу високе технологије итд. У неким случајевима можете наручити варијанту шведског стола на појединачну наруџбу.

Такав шведски стол се може ставити у ћошак, посебно ако власници желе показати гостима било какве ексклузивне и ријетке ствари које треба дотакнути што је могуће рјеђе.

Модерна благоваоница у дневној соби (видео)

Овим уређењем ће постојати минимална шанса да ће неко случајно гурнути кабинет и његов садржај може пасти и патити од њега. Буффет ће комбиновати функционалност сам по себи и постати значајан детаљ у практично сваком ентеријеру. Биће прилично компактан, неће заузимати много простора и изгледати модерно.

Дизајн буффета за салу (примери фотографија)