Шта треба тражити при одабиру стропног звучника

Током реновирања купатила, замењује се сва стара опрема, а замена држача за пешкире није изузетак. У његовом избору, пажња је привучена не само његовом изгледу, већ и снази материјала, јер је изузетно важно да уређај издржи честе разлике у радном притиску, али и не заборавите на врхунске перформансе. Зато је важно разумети шта треба тражити приликом избора торбе за пешкире. Велика пажња се посвећује уградњи опреме за купатила.

сорте држача за пешкире

1. Водени модели.Такви дизајни су већ део комплекса опреме за купатило, који представљају цев у облику змије на коју се креће кипућа вода. Недостатак оваквих гријача ручника је у томе што је приликом поправке с водом вода немогућа. Ако је уређај прикључен на систем грејања, његов рад је сезонски. То јест, без посебне намјене, сталак за пешкире вриједи код куће још најмање 3 мјесеца. Али пешкири увек морају да се осуше, тако да други путеви долазе на свој пут.

скринсхот_21-01-2018_140509.пнг

2. Електрични модели.Ови уређаји су одлична замена за пешкире типа воде. Можете их користити ван мреже. Главна предност инсталације овог система је недостатак специфичног места за његову локацију. Овакве моделе можете ставити у било коју просторију. Само електрично напајање је потребно за рад електричног уређаја. Међутим, ваш рачун за плаћање електричне енергијеће стално расти. И можда ћете поново почети да размишљате о томе како да одаберете држач за пешкире само друге врсте.

скринсхот_21-01-2018_140602.пнг

3. Комбинирани модели.Такви уређаји комбинују карактеристике првог и других модела. Могу радити истовремено у два начина. Али многи купци не купују ове моделе, јер су прескупи.

скринсхот_21-01-2018_140645.пнг

Обратите пажњу!Упркос свим предностима и манама свих модела, становници Русије бирају прву опцију - водени стропни звучници ... Вероватно зато што су најјефтинији.

Зашто је боље купити моделе увоза од домаћих?

Главна предност стране робе - пречник цеви, много је мањи, па ручници постају изражајни и елегантни. А палета нијанси је много светлија и разноврснија, тако да дефинитивно можете одабрати модел који тражите. Такве цеви се разликују у различитим облицима, у МП облику, М-облика, П-облика, као и разне љестве. Различите су величине, тако да при избору облика не заборавите њихову величину. Од посебног интереса су стране фирме: ДМ, Глобал Схип, Корин, Вармос. Јединственост модела ових компанија - уређаји се могу инсталирати окомито на површину зида и могу их ротирати до краја. Такви уређаји украшавају сваки ентеријер.

Наравно, због својих задивљујућих својстава и функција, страни модели су популарнији, али није вредно отписивати домаће и домаће рачунетхе цомпани. Врло популарно: Арт-Тец, Емцо и Арбониа. Свако има право да самостално одлучи које ће му друштво купити топлије пешкире, што је најважније, да ће те годинама служити.

Будући да материјал топлијег пешкира утиче на живот рада

Тешко је расправљати са чињеницом да квалитет наших цеви није најбољи. И нису сви материјали отпорни на штетан утицај хемијских елемената воде. На првом мјесту је нехрђајући челик, готово да не мијења свој изглед. Спољна површина челичне цеви може бити хромирана, обојена или полирана. Најновији модели су веома скупи, тако да је најбоље купити обојене ручнике. Производи од обојених метала ће трајати дуго, могу бити алуминијум, бакар или месинг.

Обратите пажњу!Приликом одабира цијеви од нехрђајућег челика, будите изузетно опрезни, јер су луди и лажни. Да не би купили неквалитетан материјал, треба пажљиво проучити квалитет шавова, као и питати продавца за документе који указују на порекло таквих модела ручника.

Производи од нехрђајућег челика могу трајати дуже вријеме и нећете ни размишљати о замјени ручника.

Ако сте власник ваше куће, викендице или сеоске куће, онда се зауставите тако што ћете бирати између црног метала. У овој кући овај материјал није покварен, али ако га ставите у вишекатну зграду, онда це цијеви кородирати корозију, зачепљене разним нечистоћама, онда их је једноставно немогуће очистити, због тога је животни вијек знатносмањује Препознатљиви модели су произведени од стране Зехндер, Арбониа, Керми, Корадо, КРТО. Имајући барем минималну предоџбу о својствима материјала, можете одабрати квалитетан топли ручник, који ће вам послужити више од годину дана.

Инсталација и употреба електричних сушача за пешкире

Ако немате могућност инсталирања воденог модела, или вам се не свиђа овај систем, избор пада на електричне уређаје. Карактеришу их следеће предности: леп изглед, недостатак нискоквалитетних шавова и спојева, лака инсталација, контрола температуре, присуство различитих режима. Упркос свим овим предностима, уређај има један значајан недостатак - сложеност сигурног повезивања електричних сушача за пешкире.

Пазите!Не можете сами инсталирати такав уређај код куће, требали бисте позвати стручњака који познаје алгоритам инсталације електричног гријача ручника.