Шта хранити крушком у јесен

Практично сваки врт расте као крушка. За добру културу, дрвету је потребна брига и оплодња. Ђубриво је обавезан елемент бриге за воћке, које хортикултур не може заборавити. Редовно увођење ће ојачати имунитет биљака, што ће позитивно утицати на будућу жетву. У кратком прегледу, говорићемо о томе како нахранити крушке у јесен и како пролази ова важна процедура.

Зашто хранити крушку на јесен

Јесенска сточна крушка се врши ради допуњавања хранљивих материја које је конзумирало дрво током вегетативног периода, као и за повећање стабилности током ниских температура. Током плодоносних биљака губи много снаге, тако да их је потребно правилно и правовремено хранити. Не само да побољшава имунитет, већ и гарантује добре усеве за добро зимовање, као и доприноси њиховом расту и развоју у наредној сезони.

Јесенско ђубрење воћака врши се у подручју пробојног круга. Омогућава дрвету да складишти све потребне хранљиве материје за дугу зиму. Оваква обрада се врши након жетве, када листови на дрвету протресу више од 30%. Младе саднице се негују другом технологијом. Гнојива за копање. Исхрана стабала почиње другом годином узгоја.

Младе крушке не захтијевају додатну исхрану ако је направљен третман прије садње тла, а јама је испуњена гнојивом према свим правилима. Залихе хранљивих материја би требало да буду довољнедрво две године.

Појам јесењег крушака

Након што је извађено са својих стабала, потребно је, без одлагања у дугачкој кутији, почети обогаћивати осиромашено земљиште корисним супстанцама и елементима у траговима. Најбољи је временски интервал од краја септембра и током мјесеца октобра. Направити ђубриво ископавањем у клипним прстеновима. Количина ђубрива зависи од старости дрвета и величине ризома.

Које су неопходне мере пре јесењег украшавања крушке

Али пре уношења ђубрива под крушком, треба спровести низ мјера, и то:

  • Чишћење грожђа крушке са обавезним плијевањем.
  • Олабавите земљиште да бисте спречили изгладњивање система кисеоника.
  • Свако дрво је уско насељено, обично се сипа под крушком за двије канте топле воде. Строго је забрањено чувати лед од влаге: хладна вода може уништити коријен.
  • Да изврши варење перитубријске зоне и да је доведе са собом.
  • Ослободите се свих штеточина прскањем дрвета. Не заборавите да ако је култура нападнута паразитима и дефектима, резултат неће хранити додану храну, тако да је веома важно да се с њима поступа.
  • И завршна фаза је припрема крушака за зимовање. Ако пратите овакву шему хлеба, онда ће вас ова култура сигурно задовољити добром жетвом.
Шта јести крушку у јесен

Увођење хранива у јесенском периоду дозвољавакомпетентно иу најкраћем могућем року припремити вртне биљке за будући зимски период. По правилу, у јесен се уводјење оплодње врши по ободу пројекције круне дрвета. Гнојива се уводе након завршне жетве, али до фазе новембра. Јесенска обрада крушака врши се више пута. До средине септембра, последњи пут је дозвољено да се напаја башта са азотом. Многи вртлари спрејају са уреом (карбамид). Непожељно је вршити исхрану коријена азотом, као и хранити се храњивим састојцима који садрже душик од краја септембра. Биљке можда немају времена да се припреме за зимски сан, што доводи до пропадања са почетком ниских температура. Правилна исхрана крушака у јесен - је увођење минералних ђубрива. Могу се купити у специјализованим продавницама или сами кувати.

Размотрите један од најефикаснијих рецепата:

  • 10 литара воде;
  • 1 тбсп калијум хлорид;
  • 2 кашике грануларни суперфосфат.

Сви састојци су темељито измијешани и стављени у пробојне кругове. Горњи дио је предвиђен за 1 м2. Повећајте количину ђубрива у зависности од величине ударног точка.

Храњење садница крушке и младих биљака за зиму може укључивати увођење дрвеног пепела. Израђује се за јаружање уз прорачун - 150 грама по 1 м2. Дубина обележивача пепела - до 10 цм

Брига о крушкама након јесењег облачења

Запамтите, након наношења било каквог ђубрива морате бити опрезнизалијевање Она штити танке корене стабла, које се налазе непосредно испод површине земље, од сагоревања ђубрива.

Упркос чињеници да су одрасла стабла крушака боља од других воћних култура, толеришу земљану сушу, наводњавање за њих је такође пожељно. Штавише, боље је одржавати константну и равномјерну влагу, јер оштри падови од суше до засићења тла водом узрокују некакво пуцање воћа. Стопа наводњавања - од 2 до 3 канте по години живота дрвета. Не заборавите да одрасла стабла за исхрану не треба да буду близу дебла (уобичајена грешка), већ испод круне (ближе периферији) и даље, где се налази већина усисних корена.

Да земља не пресуши, она остаје слободна и без корова, не држи своју површину голу, загрљај са било каквим импровизираним материјалом (биљни остаци, труле пиљевине, чак и папир). Ако вам се то чини неестетично, можете, на пример, покрити средњи ред филмом са прорезима да бисте добили влагу, и напуните га финим шљунком.

Понекад крушке изненада почну да падају у страну. Да бисте вратили вертикални положај дрвета, прво пажљиво уклоните горњи слој земље око њега. Затим, са супротне стране падине, дубоко убијте јак број. Да би подигли дрво не разбијајте корење, они морају ископати и попунити што више земље да би се изједначили са дна. Након што је дало дрвету вертикални положај, причврстите га, везао га на два или три места у круг од осам. Ова процедура је скоро једнака садњи, тако да је неопходнаодговарајуће наводњавање, попуњавање празнина између земаља и површинско малчирање.

Храњење крушке је важна мера која обезбеђује правилан раст и обилно плодоношење дрвета. То неће отежати ни почетнику вртлару. Потребно је само придржавати се одређене шеме оплодње. Крушка је веома деликатно дрво које захтева пажњу и бригу. Правовремена и квалитетна нега у свим годишњим добима, посебно у јесен, када су дрвеће најрањивије, помоћи ће у прољеће да се знатно поједностави љетни рад са воћкама, а врт сачува до сљедеће сезоне нетакнут и сигуран.