Шта да се хране краставцима током цветања и плодоношења

Правилно храњење краставаца током плодоношења је важан корак у збрињавању засада. Све баштенске културе захтевају додатну исхрану током вегетације. Храњење краставаца треба да се догоди чак иу фази клијања садног материјала, настави до краја сазревања плодова.

Захваљујући томе можете осигурати засићење биљака нутријентима, одличне карактеристике окуса. А за искусне и почетнике узгајиваче поврћа постоје одређена правила оплодње, која се морају поштовати, припремају грмове и земљиште у свакој фази вегетације.

Типови сточне хране за краставце

Храњење се може поделити на:

  • минерал;
  • органски.

Минерална храна за краставце

Све биљке, укључујући и краставце, добијају се из земље садржане у материји (иу њој су садржани готово сви елементи Мендељејеве табеле). Може се рећи да су то неорганска минерална ђубрива (вода и угљеник у овој групи нису укључени).

Природа је водила рачуна да биљке могу самостално спровести синтезу неопходних органских елемената из неорганских. Али не увијек земља на којој расту краставци, богата свим неорганским компонентама. На пример, у глиновитим земљиштима недостаје манган и гвожђе, а пешчари - азот и калијум. Стога, ако је потребно, обавите свеобухватну исхрану биљака, која ће надокнадити недостатак одређених супстанци у земљишту.

Органски прелив за краставце

Органска ђубрива су ђубрива саприродни састојци. Њихов састав обухвата исте елементе као и минерални. Једина разлика је да су органска ђубрива природног порекла. То укључује стајњак, птичји измет, компост, итд.

Облици облачења методом наношења краставаца

Постоје два главна облика примене ђубрива за краставце.

Укорјењивање краставаца на отвореном тлу - начин оплодње испод грма, што ближе корену. У исто време, будите опрезни, јер је непожељно дозволити да ђубриво падне на лиснату масу. Слично храњење може у великој мери да залечи лишће и стабљике.

Укорјењивање краставаца је прскање, усмјерено на надземни дио краставаца: лишће и изданак. Овај метод је безбедан за лишће, јер га исхрана не чини концентрисаном као корен.

Како се носити са штеточинама?

Време и време за ђубриво краставаца

Важно је не само знати што краставци желе да расту брже, већ и како то учинити како треба. Ако је лето угодно са топлином, онда биљке савршено ојачају коренски систем, оплодња мора бити уведена у тло. У хладном времену долази до заостајања у расту, грмље треба попрскати хранљивим састојцима - да би се добила бескрајна исхрана. Потребно је поштовати правила:

  • оплодити након заливања;
  • време - вече или рано јутро;
  • Облачно време.

Узгој краставаца популарним методама

Што не хранити летњи викенд краставац слијетање. У случају квасца, пепела, хлеба, пилетине, лук, итакође различите инфузије. И, најзанимљивије, таква храњења раде сјајно. Ево неких проверених рецепата.

Како кувати квасац

У канти од 10 литара растворите паковање квасца, ставите га на сунце, останите три дана - (ометајте пар пута дневно), и 0,5 литара испод грмља (пре него што га баците са мало бистре воде). Добро је за краставце, добри парадајз реагује на њега, а паприка је такође добар додатак.

У истом лонцу грмље можете прскати од гљивичних обољења - 0,5 л примљене бубице на кантици топле воде - повремено прскати.

Како се хране краставци у пепелу

Краставци су посебно јаки у недостатку калијума и калцијума у ​​формирању јајника и бича. Због тога је у том периоду неопходно дорада краставаца пепела. Правовремена оплодња доприноси не само повећању јајника, већ и бољем сазревању плода, утиче на њихову формацију и укус.

Пепео краставца, примена у башти:

  • Семе краставаца су намочене у недељном раствору пепела (3 кашике растворене у 1 литри воде) у трајању од 6 часова.
  • Када се сади саднице у свако добро улијте 1-2 кашике. кашике пепела за стимулацију раста;
  • Након почетка цветања, сваких 10 дана грмље се попрска инфузијом пепела (око 1 грм око 0,5 литара). Побољшава укус краставаца, биљке мање болесне;
  • Залијевање краставаца пепео се најбоље проводи ујутро или увече у топлом времену. Храњење не треба да буде више од 6 по сезони.

Узгој краставаца неће само помоћи облог пепелапобољшати квалитет и количину усева, али и заштитити од болести и штеточина. Посебно актуелно прскање раствором пепела на отвореном тлу, помоћи ће у заштити културе од пепелнице и појаве лисних уши.