Шема облагања котла за грејање на чврсто гориво: 2 карактеристике

Схема везивања котла на чврсто гориво је неопходна да би се назначила локација свих елемената система, а квалитет везивања у систему чврстог горива зависи од накнадног рада котла и његове трајности. Овде је важно размотрити много правила и нијанси. Често траже помоћ у састављању шема за посебне програме и за професионалце. Веза мора бити досљедна и точна.

Карактеристике круга грејања са котлом на чврсто гориво

Котлови на чврсто гориво генеришу топлу енергију сагоревањем различитих врста чврстих горива. Котао са акумулационом облогом и резервоаром за воду има друге карактеристике које га разликују од других типова система грејања. Такве нијансе су увијек важне приликом инсталације дизајна.

Карактеристике котлова на чврсто гориво:

 1. Способност дугог процеса сагоревања. Немогуће је нагло угасити пожар у комори за сагоревање.
 2. Присуство паре у пећи. У присуству расхладног средства са ниском температуром настаје кондензација.

Способност дуготрајног одржавања процеса горења је опасна, јер доводи до прегријавања кошуље. Због тога вода почиње да кува у воденој јакни. Кондензат формира висок притисак, што може довести до пуцања цевовода и кошуље.

Схема облагања котла на чврсто гориво

Како би се спријечило кључање и даљње изванредне ситуације код спајања пећи на крута горива, неопходно је опремити сигурносну групу тамо гдје је постављен сигурносни вентил.

Друга карактеристика чврста конструкција и носи неке проблеме. Стеам аггрессиве ефекат на коморе за сагоревање зид и изазива корозију. Када се кондензација контакт са пепелом, испоставља лепљиву супстанцу која је тешко уклонити са површина пећи. Превенција је инсталација миксеру.

Шеме котлови са принудном циркулацијом

Главна карактеристика котлова са принудном циркулацијом пумпа је брзо кретање расхладног средства кроз цеви. Овај скуп и друге карактеристике система. Важно је да научите све нијансе правилно инсталацију и употребу котла.

Карактеристике система са принудном циркулацијом

 1. можете монтирати мали цев: 20-25 мм. Да смањите потрошњу воде.
 2. Постоји неколико опција за монтажу. Можете везати за грип, Дупли Котлови и колектора система.
 3. Способност да се прилагоди температуре на индивидуалним компонентама и кроз цео систем. Ово је најбоље урадити у сакупљача.
 4. погодан употреба.

добар електрични котао има своје недостатке. Мораћете да инсталирате пумпу на опреми. Мораћете да потроше новац за куповину. Ова операција система ће у потпуности зависе од напајања. Али ови затвореници сами у потпуности вратити све позитивне аспекте.

пролази кроз ограде пумпу. Место инсталације зависи од узгоја цевовода. Такође је потребно да монтирате безбедносну групу. Потребно је контролупритиска у цевима, тако да нема прегревања.

Схема за повезивање котла за присилно загревање

Круг система с чврстим горивом с принудном циркулацијом:

 1. Безбедносна група укључује испусни вентил и одводну цев за ваздух;
 2. Капацитет експанзера - треба изабрати тип мембране;
 3. Балансирајући вентил;
 4. Зауставни вентили - преклапају кретање расхладног средства;
 5. Паљени производи иду на димњак.

Сваки елемент система има своје изборе и поставке. Такође је потребно правилно управљати сваким детаљем. У супротном, јављају се проблеми приликом коришћења апарата.

За израду шеме, потребан вам је план за приватну кућу. Означава постављање свих цеви, радијатора и других детаља аутоматизације у зависности од везивања једне или две контуре. Након компилације свих израчуна, систем је инсталиран.

Шема повезивања котла на чврсто гориво са природним протоком

На местима са нестабилним снабдевањем електричном енергијом, инсталирани су котлови са природном циркулацијом. Хидраулични систем има многе предности када се користи. На пример, такав дизајн не захтева додатна финансијска улагања приликом куповине пумпе.

Предности природне циркулације:

 • Нема потребе за куповином скупе опреме;
 • Може се користити без напајања електричном енергијом;
 • Лака инсталација сопственим рукама;
 • Једноставно руковање.

Принцип рада таквих система грејања је компресија густине расхладног средства исподвреме загревања и враћање у првобитни изглед када се охлади. Течност се уздиже дуж вертикалног канала и тече од горње тачке низ цевовод. Поред цјевовода инсталирати експанзиону посуду, која је капацитет за прикупљање вишка кондензата.

Кругови природне циркулације се бирају на основу жељених перформанси и карактеристика структуре.

Схема спајања котла на чврсто гориво са природним протоком

Самоходни систем котла на дрва може радити у комбинацији са другом опремом. На пример, са котлом индиректног грејања, који је монтиран изнад система, одмах испод експанзионе посуде. Такође, под је паралелно повезан. У неким случајевима, обезбеђена је додатна инсталација за сушење пешкира. Добар заједнички рад се посматра са бојлером.

Класификације соматских система:

 1. Према пројекту експанзионе посуде - отворени и затворени систем;
 2. Према опцији спајања уређаја за гријање - једноцевна и двоцевна.

Хидраулички прорачуни су потребни за одабир одговарајућег типа везивања за загревање на чврсто гориво. Узима у обзир локацију и пречник цеви, карактеристике котла и потребу за топлотним простором. Све калкулације треба да се обављају од стране професионалаца како би дизајн био што прецизнији.

Избор трокраког вентила за котао на чврсто гориво

Тросмерни вентил је суза са унутрашњим запорним вентилом. Квалитет његовог функционисања је овај елементобезбеђује оптималну расподелу расхладне течности потребне температуре на систему грејања. Ради на два начина: константном и променљивом.

Тросмерни вентил има посебан део - чеп. Он контролише флуид под притиском, спречава преклапање вентила. Шипка делује у случају да је неопходно потпуно или делимично блокирати проток течности. Тако можете контролисати проток воде и притисак.

Вентил за нормалан рад мора да повеже напајање хладном и топлом течношћу. Носач топлоте у овом случају је топла вода, која се шаље директно у бојлер дугог сагоревања. Контролни вентил служи за хлађење течности.

У одређеним конструкцијама, троструки вентил се замењује двосмјерним вентилом. Таква опрема ради редом: један вентил ради, други се преклапа.

Тросмерни вентил има неколико типова

Када се вентил отвори, хладна и топла течност ће бити послата на њега. У тросмерном систему вода се меша и на излазу се добија средња температура флуида. Али вентил мора бити делимично отворен.

Типи тростепени вентили:

 • Мешање;
 • Принцип дељења.

Друга верзија је релевантна за прелазак расхладног средства из једне цеви у другу. Унутар вентила налази се куглични уређај. Истовремено је веома тешко извршити глатку регулацију захваљујући јединственом дизајну запорних вентила.

Нијанси инсталације котла на чврсто гориво

У исправној шемивеза нужно укључује заштиту и трокраки вентил. Захваљујући овим елементима обезбеђен је функционални систем грејања. Такође је обезбеђена експанзиона посуда, сензор температуре, систем са пластичним цевима.

Експанзиона посуда се може резати на различитим местима у зависности од система грејања. Најпопуларнији котлови су Цоопер, Цорди, Теплодар, Будерус.

Сваки котао се монтира на унапред успостављеном кругу. Схема може бити са акумулатором топлине, котлом, хидрострелом. Мијешање рупа на пројекту није специфицирано, али је апсолутно предвиђено.

Инсталациа на котър на чврстата горива се мора извести в съответствие с предназначена схема

.

Подешавање рада јединице за мешање:

 1. Чврсто гориво почиње да експлодира, пумпа је у режиму рада, вентил на страни грејања је затворен. Течност се креће кроз мали пролазни бипасс.
 2. Повратна температура се повећава. Термална глава на команди даљинског сензора гура вретено вентила.
 3. Када је вентил отворен, хладна вода цури у котао.
 4. Када температура расте, вентил у потпуности прекрива плутачу.

Ова метода везивања је веома једноставна и омогућава вам да лако комбинујете све детаље. Али постоје одређена правила на рачун затезања електричног котла на дрва са полипропиленом или другом пластиком. Од пиролитичког котла до сигурносне групе, потребно је инсталирати металне цијеви.

Круг грејања котла на чврсто гориво (видео)

МакеВезивање у котловници је ефикасно за све. Могуће је повезати систем са капацитетом пуфера, да би се истовремено спојио котао две опције (гас са дрвеним гориоником, инсталација електричног котла са чврстим горивом). Такође можете присилити начин примарног и секундарног прстена.