Шема и израда властитог стробоскопа за уградњу паљења (ХОЗ)

ЛЕД стробоскоп за уградњу паљења омогућује вам брзо и прецизно приказивање оптималног кута паљења (ООП) у возилу. Овај параметар игра важну улогу у правилном раду мотора. Благи помак у тренутку паљења доводи до губитка снаге, због повећане потрошње горива и прегријавања мотора.

Упркос великом асортиману индустријски произведених уређаја за провјеру и инсталирање УНО-а, хитност стварања стробоскопа властитим рукама данас није изгубила своје значење. Приказана шема стробоскопа направљеног у сопственом стилу за аутомобил не захтева отклањање грешака након монтаже и направљена је од расположивих делова.

Принцип дијаграма стробоскопа

Шема је израђена и представљена у часопису "Радио" у далекој 2000 години. Међутим, због своје једноставности и поузданости, она и данас остаје релевантна.

У основној електричној шеми стробоскопа могуће је условно издвојити 4 дијела:

  1. Струјни круг који се састоји од прекидача СА1, диода ВД1 и кондензатора Ц2. ВД1 штити елементе од погрешне промене поларитета. Ц2 блокира сметње фреквенције, спречавајући судар у окидачу. СА1 прекидач се користи за напајање и искључивање напајања, за то је погодан било који компактни прекидач или прекидач.
  2. Улазни круг који се састоји од сензора, кондензатора Ц1 и отпорника Р1, Р2. Функцију сензора врши "крокодилска" направа за стезање, која је причвршћена на високонапонску жицу првог цилиндра. Елементи Ц1, Р1, Р2 сунајједноставнији ланац разликовања.
  3. Триггер чип, састављен по шеми два идентична типа моноблокатора, који формирају излазне импулсе дате фреквенције. Елементи за подешавање фреквенције су отпорници Р3, Р4 и кондензатори Ц3, Ц4.
  4. Излазни ступањ, састављен на транзисторима ВТ1-ВТ3 и отпорницима Р5-Р9. Транзистори појачавају излазну струју окидача, што се одражава у облику светлих бљеска ЛЕД диода. Р5 поставља струју базе првог транзистора, а Р9 елиминише кварове на снажном ВТ3. Р6-Р8 ограничава струју оптерећења кроз ЛЕД диоде.

Принцип рада

Стробоскопска шема се напаја из акумулатора аутомобила. У тренутку пребацивања прекидача СА1, окидач ДД1 прелази у првобитно стање. Истовремено на инверзним излазима (2, 12) постоји висок потенцијал, ау директном (1, 13) - низак потенцијал. Кондензатори Ц3, Ц4 се пуне преко одговарајућих отпорника.

Пулс са сензора, који пролази кроз диференцијални круг, улази у сатни улаз прве једноструке импедансе ДД1.1, што доводи до његовог преклапања. Почиње пуњење Ц3, који за 15 мс завршава са следећим окидачем. Дакле, једно-јонски сноп резонира са импулсима са сензора, формирајући на излазу

правоугаоне импулсе. Укупно трајање излазних импулса од ДД1.1 одређено је апоенима Р3 и Ц3.

Други сингле-типед ДД1.2 ради на исти начин као и први, смањујући трајање импулса на излазу

10 пута (до око 1,5 мс). Оптерећење за ДД1.2 је све већа каскада транзистора који се отварају истовременоимпулсе Импулсна струја кроз ЛЕД диоде је ограничена искључиво отпорницима Р6-Р8 и у овом случају достиже вредност од 0.8 А.

Не плашите се тако велике садашње вриједности. Прво, његов пулс не прелази 1 мс, са окренутим у радном режиму од најмање 15. Друго, модерне ЛЕД диоде имају много боље техничке карактеристике од својих претходника од 2000. године, када је ова шема први пут коришћена у практичне сврхе. Тада је било потребно тражити ЛЕД диоде са снагом свјетлости у 2000 мкд. Тренутно, Црее тип Ц512А-5 мм светлећа диода (Ц-5) са Црее, са 25 ° скатера, може произвести 18,000 мцд на 20 мАх истосмјерне струје. Због тога ће употреба супер сјајних ЛЕД диода значајно смањити струју оптерећења повећањем отпора Р6-Р8. Треће, време употребе стробоскопа обично не прелази 5-10 минута, што не изазива прегревање кристала емитованих диода.

Штампане плоче и делови за монтажу

Самостални стробоскоп за инсталацију паљења може се сакупити и на јефтиним домаћим радио елементима, и на прецизнијим увезеним елементима. Испод је приказана табла са употребом домаћих компоненти за склопове пинова.

Спринт Лаиоут 6.0 фајл: плата.лаи6

Диода ВД1 - КД2999В или било које друге са малим падом напона. Кондензатор Ц1 треба бити високонапонског капацитета 47 пФ и напона 400В. Кондензатори Ц2-Ц4 неполарни серије КМ-5, К73-9 на 0.068 μФ 16В. Сви отпорници осим Р4, као што је МЛТ или планарни са номиналним вредностима назначеним на дијаграму.Подесиви отпорник Р4 тип СП-3 или СП-5 за 33 ком.

Триггер ТМ2 је боље користити серију 561, која се одликује високом отпорношћу и поузданошћу. Али можете га заменити чипом серије 176 и 564, с обзиром на њихове терморегулаторе. Транзистори ВТ1-ВТ2 су погодни за КТ315 Б, Б, Г или КТ3102 са високим појачањем. Излазни транзистор - КТ815, КТ817 са било којим абецедним префиксом. ЛЕД диоде ХЛ1-ХЛ9 су боље прихватити супер сјајну са малим углом расипања. Смјештени су на посебној плочи за три у низу. У одсуству било каквих детаља о кругу, они могу бити замењени модернијим аналогима, благо побољшавајући плочу.

Готова контролна плоча за стробоскоп и плочу са ЛЕД диодама је прикладно смјештена у преносивом кућишту. У овом случају, потребно је обезбедити рупу у кућишту испод регулатора Р4, а као СА1 може се користити стандардни прекидач.

Подешавања

У схеми је подешен отпорник за подешавање Р4, чија регулација може постићи жељени визуелни ефекат. Окретањем дугмета регулатора може се приметити да смањење струјног импулса доводи до недостатка осветљења етикета, а повећање - до замућења. Због тога је за време првог старта стробоскопа потребно изабрати оптимално трајање бљескова.

Дужина оклопљене жице од штампане плоче до сензора не би требала прелазити 0,5 м. Као сензор ће стати 0.1 м бакрени проводник, залемљен на централно језгро заштићене жице. У тренутку спајања се намотава на изолацију високонапонске жице првог цилиндрааутомобил, што је три окрета. Да би се побољшала отпорност на шум навијање производи што ближе свеће. Уместо бакарног проводника може узети снимак на "крокодила", који би требало да буде залемљени на централном проводника, а зуби су благо савијена ка унутра да би избегли оштећења изолације.

Инсталација здравља стробоскопа

Пре него што сматрамо да је рад стробе треба да разуме стробоскопски ефекат. Уколико је објекат креће у мраку на тренутак светлости блица, она ће изгледати замрзнути на месту где је био блиц. Ако се точак окреће да изазове велику етикету и покрити га са светлим трепери, поклапа са фреквенцијом брзине точка, време избијања може бити визуелно снимање локације тага.

пре подешавања тренутак паљења аутомобила пут две ознаке: креће на радилице (замајац) и стационарни - на кућишту мотора. Затим причврстите сензор, служе јела и укључују стробе мотора празан ход. Ако је блиц таг утакмице, затим ставити УОЗ оптимално. У супротном, прилагођавање треба извршити да заврше своје мечеве.

Представљен да инсталирате стробе осветљење, прикупљају своје руке, омогући неколико минута да се прилагоди систем за паљење аутомобила. Као резултат прилагођавања ће се повећати ефикасност мотора и повећања трајање батерије.