Сауна из бара 150х150 (33 фотографије): степ-би-степ конструкција сопственим рукама, колико је потребно за материјал за сауну у величини на 3х4 и 6х4, како се градити

Сеоска кућа, сеоска кућа или само приватна кућа у граду не уклања у потпуности потребу за хигијеном. Најчешће се проблем рјешава изградњом редовног купатила, које је комбинација купатила и тоалета. Међутим, из естетских разлога, изградња купатила је коректнија јер су и добро мјесто за опуштање, као и почаст традицији.


Карактеристике

Баниа из бара је популарнија од других варијанти због објективних разлога:

  • ниска топлотна проводљивост (смањење трошкова гријања и убрзавање загријавања просторија);
  • лакоћа пројектовања, која не захтијева јаке темеље и темељиту инжењерску обуку;
  • висока брзина изградње;
  • једноставност обраде;
  • приступачност у независној градњи.


Што се тиче попречног пресека 150к150 мм, сматра се да је прилично свестран и погодан за употребу у средњој зони Руске Федерације, јер такав материјал не ствара никакве проблеме. Важно је напоменути да се у сјеверним крајевима трупци морају користити најмање 20 цм у промјеру, или уски са минералном вуном и другим гријачима.


пројекти

За изградњу купатила потребно је користити смреку и борову шуму; Кедар је такође дозвољен, али само у апсолутно изузетним ситуацијама. Предност таквих материјала је њихова засићеност етеричним уљима, јер када се загрева, уље испарава ичини ваздух у просторији веома пријатним и корисним за здравље.


Пројекат купатила од 3к4 метара је боље изводити индивидуално, јер увелико повећава естетику дизајна и омогућава вам да га формирате што је више могуће појединачно. Готова купка 6к3 или 6к4 метара са планирањем има другачију предност - прво је обрађена у свим детаљима и знатно је јефтинија од обичног аналогног.

Сауна од 150-150 мм са странама 6к6 метара има површину од 36 квадрата, што омогућава да се направи удобна и удобна тераса. На овом сајту се увек можете срести са својим рођацима и провести време на шашлику. Ако је величина купатила - 4к4, или 4к6 метара, уштеда простора помаже извлачење изван главне пећи. Тада је на цртежу потребно предвидети оптималну везу са унутрашњим простором због ваздушних канала или водоводних цеви.


Када је простор још мањи - 4 × 4, 3х3, 3х2 метра - препоручује се да се тај недостатак компензира због распореда тавана. Али чак иу великим купкама, то је корисно, јер вам омогућава да се удобно уклопите након што сте остали у парној соби, опуштајући се неко вријеме.


Израчунавање броја материјала

Веома је важно да се осигура да греда нема најмањих пукотина, јер ће неизбјежно изазвати скупљање. Још један озбиљан недостатак је плава мрља - то је знак акције оних који вијају дрво инсеката.

Израчунати трошкове материјала за просјечну купку од греде од 6к4 метара не представља посебну потешкоћу. Скупљање често доводи до значајногПроблем је, јер варира у зависности од величине блокова, климе и колико су загрејани венци. У већини случајева, вреди погледати 17 кубних метара. м дрвета. Прво, одредите количину материјала која ће бити потребна за један ред (круна). Затим примљени параметар помножите са укупним бројем редова. Погледајте колико комада вам је потребно за 1 коцку. м, могуће је у табели за такав производ.


Што се тиче трошкова, чак и под самосталним радом, фондација ће коштати најмање 10.000 рубаља. Када ангажујете уметнике треба водити најнижу стопу од 25 хиљада рубаља. Набавка материјала за купање од 3к6 м захтијеват ће најмање 50 тисућа рубаља за зидове и још 10-15 тисућа - за кров. Ово је опција са кровом од метала, који додатно загрева. Најмањи износ за куповину неопходних комуникационих производа (без њихове инсталације) је 30 хиљада рубаља; заједно нижи праг трошкова изградње не може бити мањи од 100 хиљада рубаља


Како то урадити сами?

Изградња купатила сопственим рукама у фази изградње темеља, зидова и крова готово да се не разликује од изградње дрвених кућа.

Треба да урадите:

  • просторија за разоноду (тамо се поставља намештај, може носити значајну влажност);
  • туш кабина (са подом, опремљена уређајима за одвод);
  • парна соба, са шпоретом - ово је главна просторија у свим купатилима.


Фондација мора бити релативно малаоптерећење, тако да градитељи могу сигурно одабрати и колоне, и дизајне трака. Обе опције су лако остварљиве, чак и ако радите сами без ангажовања професионалаца. Мјесто инсталације је означено, на њему копају ров дубине 0,7 м (без обзира на смрзавање тла), ширина се бира према сјецишту шипке с малом резервом. Посипајте дно са 10 цм песка, који се гази руком, помоћу филтера. Овај алат је направљен на бази дебелих трупаца и ручки, који су причвршћени попречно.


Руб јарка је опремљен оплатом која се најлакше састоји од штита или даске, а спојени су размакницама. Обратите пажњу да оплата мора да се пење изнад тла најмање 0,3 м. Поједноставите рад ће помоћи комади дрвета са доњим жљебовима, који се стављају на обод оплате. Наставите да радите корак по корак, припремите бетонске мешавине и сипајте их у ров, затим сачекајте док бетон не зграби и осуши. У врућем времену темељ треба прекрити од сунца и посути водом како би се избјегло пуцање.


Затим, кровни материјал или друга изолација се поставља на врх базе. Затим треба да изградите зидове профилисане дрвене грађе. Косе је најтрајнији материјал који нема ни мале пукотине. Изабрани блокови цуре се антисептичном композицијом, након чега се оригинална круна причвршћује на подлогу са металним пиновима са типлама. Као опцију, бруски се постављају на темељ који се уграђује у темељ за излијевање.

Места за сексуално кашњење се припремају сечењем у круну. Причвршћивачи се изводе методом "трња у жлијебу", сусједни вијенци су повезани дрвеним грумама које се зачепљују у спојеним дијеловима. Приликом рачунања броја редова материјала треба се усредоточити на просјечну висину купки од греде од 250 цм.Препоручљиво је користити не за платно, већ за траку од јуте. Најбољи начин да се ухвати у коштац са снијегом је помагање опћенито прихваћеном крову с двије коже.Рад почиње са стварањем гнезда испод грубих ногу, и они их праве у завршним крунама. Контра решетка је причвршћена за греде, даске су ушивене на шинама. После њих се баве парном баријером (филм је засићен празнинама између рогова) и загрејавањем (минерална вуна треба да се преклапа са парном баријером). Затим долази ред на филм, који задржава ширење воде. Коначно, долази до калдрме која подржава главни премаз (листови ОСБ се користе за битуменске плочице).


Плафони на таванима углавном су обложени платном, а само у изузетном случају замијењени су сухозидом.


Ентеријер

Када су зидови и плафон изолирани, вријеме је да се почне уређивати простор, јер купатило не може бити мјесто гдје се једноставно испрати прљавштина - тамо ће се опустити и опустити. На свим површинама пожељно је поставити ариш, који даје пријатну арому, није подложан штетном дјеловању воде и елиминира ризик од опекотина. Подови су или склопиви, или нераздвојни. ИнУ првом случају постоји неколико одобрења за бригу о води, у другом - само једном, у његовој страни се прави пристрасност (то захтијева размишљање о сигурности подова).


Важно је да, ако је лепљена дрвена грађа одабрана за изградњу, пожељно је причекати око пола године од тренутка завршетка монтаже до извођења радова на изолацији и завршној обради. Овај израз је довољан да омогући да се све деформације током скупљања манифестују, и могу се гарантовати да ће бити елиминисане. Пратећи ова основна правила, могуће је избјећи појаву великог броја проблема и потешкоћа, имајући угодан и удобан бар у сваком погледу.

Преглед купатила од 150к150 бара и 2,5 к 4,5 метара у сљедећем видеу.