Рупа на води властитим рукама - опис цијелог процеса с примјерима фотографије

Ако у близини недостајуће водоводне мреже треба да обезбеде воду из бушотине која је бушена рукама. Постојеће методе самобушења су доступне и не захтијевају посебну опрему.

врсте бунара

За вађење воде се користи неколико врста бунара:

 • једноставан извор храни извор;
 • рупе од песка се састоје од цеви д = 10 цм дубине до 30 метара. Доњи део, са причвршћеном решетком за филтрирање воде, уроњен је у песак;
 • Нефилтрирана вода се користи за вађење воде из кречњачких слојева. Могућа дубина на стотине метара, служе до пола века.
)


Одмах одредити дубину рупе није могуће, али можете се кретати кроз бунар или добро доступни од сусједа. Водоносни слојеви могу лежати неуједначено, тако да цеви за облагање морају бити превелике.

Како бушити бунар за воду својом снагом

Пре него што почнете са радом, треба да се снабдете бушилицом, бушилицом, витлом, сетом шипки и цевима за садњу. Кула је потребна за подизање и спуштање бушаћих стубова.

При бушењу малих бунара, употреба торња је опционална. Ступови за подизање и спуштање се праве ручно. За производњу челика, цеви које се користе повезане су са клиновима или навојним спојевима. Носач је монтиран на дну. Када га правитесе користе делови за сечење 3 мм челик. Приликом оштрења рубова узима се у обзир смјер вртње млазнице.

Висина торња чини вишу колону бушилице како би се олакшало подизање носача. Након постављања куле на мјесто бушења потребно је ископати продубљивање водича и ставити у њу олују. Извршити почетне окрете је довољно за једну особу, али како се бум продубљује, морат ће укључити и помоћнике. Да би се олуја извукла без потешкоћа, она мора бити окренута назад испред успона.

Како се дубина бушења повећава, бушилица постаје тврђа. Да би се олакшао рад потребно је земљиште омекшати водом. Након сваког пролаза од 0,5 метара, бум мора бити подигнут и очишћен од земље. Након што ручка за ротацију достигне ниво тла, бушилица се повећава због додатних шипки.

Подизање и чишћење бушилице траје доста времена, што значи да приликом подизања морате зграбити више земље.

Потребно је бушити до доласка до воде, што је одређено конзистентношћу да би се добило земљиште. Испод је водоотпорни слој. Када се постигне највећа количина воде обезбеђује бунар.

За прање водоносног слоја, потребно је ручно или потопити пумпу за испумпавање нечистоће из ње све док се не ослободи нормална вода. Ако након испумпавања 30-50 литара воде остаје прљаво, потребно је још мало продубити бунар.

Понекад се бушење бунара под водом са сопственим рукама врши снажном бушилицом и хидро пумпом.

Метода бушења шок каблова

Учинак ове методе заснива се на разградњи пасмине падањем тешког алата (стакло за клање). За бушење, потребни су алати који су дизајнирани за ту сврху и торањ за ровове.

Приликом израде куле, користе се челичне цеви или трупци. Његова величина се бира у зависности од величине стакла за клање. Када ради, он наизменично пада, разбија пасмину и диже се, извлачећи га.

Приликом израде механизма, користи се челична цијев, на крају се причвршћује алат за резање стијене. Њена резна ивица, као пола ваљка вијка, је у контакту са земљом. Прозор је исечен на удаљености од 0,5 метара од ивице димњака цеви.

Одатле иде на конзумирану расу. Кабел за спуштање и подизање је причвршћен за стакло. Садржај стакла се чисти након сваког пола метра.

Уређај за кућиште

Бушена бунар под водом са својим рукама треба колевку. У ту сврху користе се азбестно-цементне цијеви и њихови дијелови. Конопи се причвршћују конзолама, које се затим штите од нерђајућег челика. Пупак је за:


 • Роштиљ - најбоље идеје за аранжман (65 фотографија)

 • Полагање плочника својим рукама - инструкције корак по корак (55 фотографија)

 • Дизајн локације је 10 хектара - фотографија најбољих идеја за уређење околиша
 • заштита од аспирације током бушења;
 • заштита од уласка смећа током рада;
 • спречавање продора прљавих подземних вода.

Бунар са цевима са фиксном мрежом на њему са малим ћелијама за филтрирање и стезаљком је фиксиран. Надземни део бунара треба да буде покривен наслоном за главу да би се спречило контаминирање.

Слика готових бунара за воду за сеоску кућу


 • Планирање сеоске куће - преглед основних правила доброг дизајна (75 фотографија)
 • \ т
  Како направити дрвену ограду - корак по корак инструкције за почетнике (50 фото идеја)

 • Вертикално уређење - фотографија најбољих идеја прекрасног дизајна у сеоском имању


 • Зонирање земљишне парцеле - преглед различитих метода зонирања (40 фотографија)
 • \ т
  Дизајн сеоске куће - 50 фотографија идеја за савремени пејзаж

 • Травњак на ролни: слагање, брига, фото преглед варијанти ваљака травњака за парцелу