Ручке за врата за унутрашња врата: фотографија дрвета, пластике и производа од стакла

На тржишту се налазе многе врсте ручки за врата, које се међусобно разликују по материјалу производње, начину причвршћивања, функционалности. Они не само да испуњавају своју главну функцију - реализацију отварања врата, већ и елементе декорације.

Ручке врата за унутрашња врата, израђене у различитим стиловима, могу се видјети на фотографији овог материјала. У чланку ће се расправљати о томе шта треба тражити приликом избора, могуће материјале за производњу, карактеристике дизајна, напредне произвођаче.

карактеристике избора

Да бисте правилно изабрали ручке, обратите пажњу на њихове карактеристике и карактеристике.

Прво, морате погледати функционалну сврху. Изаберите стазу, у зависности од тога где се врата налазе и које функције обавља. Ако су врата постављена у расаднику - оловке не би требале бити велике и оштре. У зависности од тога који се ентеријер користи у затвореном простору, потребно је кренути од његових карактеристика и стилске оријентације при избору оловака.

Даље, потребно је обратити пажњу на чињеницу да су ручке компатибилне са вратима иу стилу иу материјалу. За врата низа, која су најтежа међу свим унутрашњим вратима, потребно је покупити одговарајуће производе који могу издржати велика оптерећења. Мале канте уклапају се у канадски језик у минималистичком стилу.

Ручке треба да буду пријатне на додир. Ако отворите врата није лијепо - то ће се одразити на расположење, поготово за људекинестхетицс

Материјал производње

Производи могу бити направљени од различитих материјала. Неки од њих су врло добри, али не и јаки, неки напротив - нису лијепи, већ отпорни на хабање.

Метални производи имају све потребне квалитете - јаки су и лијепи, неће се сломити у процесу немарног експлоатације. Има много опција - чак и много. Неки могу бити кромирани, погодни за модерне интеријере, а неки, позлаћени - за класичне. Постоје и сјајне и мат опције. Минимални животни век је 30 година. Неопходно је обратити пажњу на квалитет бојења, јер је сама ручка мало вероватно да ће се погоршати, али премаз можда неће бити квалитетан и касније ће се попети.

Дрвене ручке су разноврсне, разликују се по врсти дрва и облику, као и по присуству или одсуству различитих декоративних елемената. Често се дрвене ручке користе за врата испод дрвета или дрвета.

Уз пажљиву експлоатацију, они сигурно неће пропасти, међутим, потребно је обратити пажњу на њихову осетљивост на влагу, не инсталирати такве оловке за балконска врата, као иу купаонице. Приказане су дрвене ручке на унутрашњим вратима.

Ручке од стакла могу украсити сваки ентеријер. Они нису прљави, представљени у разним облицима и величинама, беспријекорно наглашавају стил власника. Један од недостатака је њихова крхкост, високе цијене.

Пластични производи су највишејефтина опција, која се обично користи за балконска ПВЦ врата. Изгледају прилично јефтино, али имају добру отпорност на мраз као и отпорност на влагу.

Тржиште такође садржи ручке од камена које изгледају веома луксузно. Могу се обрађивати од метала - обичних и драгоцјених. Међутим, сваки материјал има недостатке. Ове оловке су хладне на додир и на путу.

Карактеристике дизајна

Приликом избора веома је важно да прво одлучите: који тип ручке врата ће се користити. Ако изаберете погрешан производ, можете покварити све утиске о новом поправку.

Стационарне ручке нису повезане са механизмом за закључавање. Могу се инсталирати у оним собама које неће моћи да се затворе. Такве оловке можете користити у тандему са посебном бравом за закључавање врата у затвореном положају. По својој природи, ово је најчешћи тип оловке која се инсталира у сваком другом стану.

Друга врста ручки које треба узети у обзир - ручице. Ручке су заступљене претежно у округлом извођењу, производе се са уградњом ротационог механизма који омогућава кретање засуна. Мање такав дизајн није веома добар механизам квалитета (у већини случајева). Може бити заступљена у разним бојама и производним материјалима.

Следећа врста ручки - притисните на прирубнице. Конвенционалне, раширене ручице са механизмом за гурање. Они имају прилично велик избор, такаволовке се често добијају јер су једноставне за рад и широко познате свима. Дизајнерска решења су такође разноврсна.

Разни тастери су тастери са бравом. Према принципу рада, они се не разликују од претходне верзије, али је могуће затворити врата на кључу.

Произвођачи ручки за врата

Многи произвођачи су на тржишту већ дуги низ година, а неки од њих су недавно уведени на тржиште. Избор произвођача је веома важан, јер квалитет производа и могућност даљег непроблематичног рада у великој мери зависе од тога.

Добре ручке се производе у Италији, Шпанији, Немачкој, Енглеској и Финској. Добри произвођачи су такође у ЦИС, Русија. Причајмо о најпопуларнијим произвођачима.

Манделли е на пазара е дълго време, вече от 50 лет. Карактеристика њених производа је да произвођач стално уводи нова, необична технолошка решења за креирање производа. Један од развојних решења ове компаније је систем обрнутог опруга за управљање вратима полуге. За производњу се користи месинг, прекривен је посебном издржљивом композицијом која осигурава трајност производа.

Цоломбо је још један познати произвођач квалитетних ручки за врата. У производњи се користи као месинг, као и специјална легура хрома и алуминијума. Производи су прекривени вишеслојним премазима, захваљујући којима се ручке већ годинама не бришу.

Линеацали се доказао као професионалац на тржишту квака на вратима, који није иновативан и. \ Торигинал стиле. Ручке нису само чврсте, већ и лијепе. За њихову обраду користе се Сваровски кристали. Производи компаније могу постати права декорација за било коју просторију.

Ручице Енрица Цассине - вечити класик. У овом случају, произвођач се измјењује с класичном изведбом с високом технологијом. Слава фабрици и пажња на детаље. Ручке овог произвођача увијек ће се истакнути у сваком дизајну својом елеганцијом и љепотом. Разне колекције ове компаније подељене су на историјске стилове који одражавају еволуцију дизајнерских решења.

Најлепше ручке за унутрашња врата еминентних произвођача на тржишту су приказане на фотографији у нашем чланку.

Сходно томе, модерно тржиште је испуњено великим бројем опција за ручке на вратима, које су представљене у разним врстама и технологијама. Сваки потрошач ће моћи да изабере пристојну опцију у складу са својим личним захтевима за производе.