Ролетне за врата: вертикалне и хоризонталне, од дрвета и пластике

Ролетне за врата су комбинација блокова врата, који истовремено укључују конвенционални крилни поклопац постављен унутар ламела. Поред тога, ови термини се често називају хармоника-дизајн, који се са великим растезањем може назвати и ролетама. Шта су, у ствари, такви производи?

Ролетне за врата: како је то

Да бисте се носили са свим предностима и недостацима ролетни, прво се морате одлучити са самим концептом: шта је тип унутрашњег уређења. Углавном су то обични блокови украсних или клизних врата, у средини којих се умјесто традиционалних глухих или декоративних стаклених плочица постављају ламеле. Осим тога, често се користе нерегулисани ролетни, наиме, хоризонтално нагнутих шина.

Сличне производе је тешко раздвојити у одређену врсту. У већини случајева, врата ролетни се односе на абразивне или клизне структуре. Главна сврха дизајнерских карактеристика крила врата је могућност подешавања количине пропуштене свјетлости. Осим тога, такви производи пружају могућност да се прегледа простор на једној страни и истовремено ограничи видљивост с друге стране. Најчешће се такво рјешење користи у ситуацијама када је неопходно вршити сталну контролу над оним што се догађа у одређеној просторији.

Из карактеристика сличних производа може се направити логичан закључак о њиховој сврси. Унутрашња ролетна често се инсталирају у канцеларијамашефови компанија и индустрија у близини радионице, испуњени подређенима.

сорте

Не постоје такви типови врата овог типа. Све разлике у оваквим вратним конструкцијама су у структури самих ролета, који су унутар крила врата. Ови елементи могу бити произведени у различитим облицима и направљени од различитих материјала.

У правилу се разликују двије варијанте извршења жалузина. Постоје фиксне ламеле и подесиве. Врата, опремљена фиксним жалузинама, су дизајн са фиксним ламелама. Они вам омогућују да погледате собу из једне тачке. Са овом опцијом није могуће остварити бољи преглед.

Врата са подесивим ролетнама су разноврснији типови врата. Покретне ламеле омогућују промјену кута гледања, а количина се пролази кроз крило врата. Типично, такви блокови врата имају много већи трошак због прилично сложеног дизајна. Често многи преферирају уградњу конвенционалних блокова врата са стакленим уметцима са конвенционалним хоризонталним шарнирима. Ово решење је много економичније од куповине врата са подесивим ламелама.

Друга класификацијска карактеристика таквих врата је смјер ламела. У том смислу, блокови врата се могу поделити на вертикална врата и хоризонтално. Најпопуларнији и најчешћи тип су производи са хоризонталним распоредом ламела. ГлавниПредност оваквих структура је могућност креирања панорамског погледа. Ако требате подесити ламеле, видљивост просторије иза јединице врата можете добити не само на равној стази, већ и на странама крила врата.

Вертикална врата вам омогућују да видите само део просторије који се налази непосредно иза крила врата и жалузина. Управо због овог недостатка овакви дизајни се ријетко користе, а испод вертикалних врата често се схваћају платна, хармоника, подијељена у неколико пресавијених уских дијелова.

Уз горе описане типове, такви блокови врата класификују се према врсти материјала од којег су направљени. У основи, за производњу таквих производа користи се дрво или поливинил клорид. Када су у питању модерне метал-пластичне конструкције, оне су опремљене индивидуално монтираним подесивим ламелама. Тренутно нема врата од ПВЦ-а са уграђеним ламелама. Најчешће испод пластичних ролетни разумију све исте дизајне, хармонике. У већини случајева такви производи се одликују јефтином и изузетно ниском квалитетом, која се може издвојити само по изгледу.

Дрвене ролетне су класична опција за сличне дизајне. У већини случајева, ови блокови врата су опремљени фиксним и чврсто фиксираним ламелама. Налазе се под одређеним сталним углом нагиба. Предност оваквих врата је лакоћа израде властитим рукама. Ако имате неопходан алатпрактично сватко може код куће рециклирати све старе дрвене блокове врата у облику ламела.

Како рециклирати стандардна врата затварача

Радећи домаће руке властитим рукама, ролетне на вратима нису тако тешке као што се чини на први поглед. Најбржи и најлакши начин је обновити постојећа дрвена врата замјеном декоративног дијела ламелама. Цео процес је подељен на три узастопне фазе.

Пре свега, потребно је да демонтирате декоративни уметак. Ако је стакло, само га уклоните. Да бисте то урадили, морате пажљиво уклонити шиндре, а затим демонтирати декоративни елемент. У овом поступку је боље почети са доњим елементом за фиксирање. Затим уклоните бочне шиндре и тек онда врх. Такав алгоритам дјеловања спријечит ће пад стакла.

У другој фази, прорези морају бити направљени унутар крила врата. Да бисте то урадили, можете користити ручни млин, савршен за уређаје за слетање под ламелу. Током ове операције, важно је тачно израчунати и имплементирати локацију и кут нагиба.

Сада је потребно уметнути ламеле у припремљене жљебове. Да бисте осигурали правилно причвршћивање елемената, можете користити ПВА љепило. Да би се сакрили крајеви ламела и седишта, користи се дрвена плоча која треба да се напуни малим језичцима по ободу уметка.

Још један оригиналан начин да се врата заклопекод куће је употреба подесивих ламела. Да бисте то урадили, такође морате да уклоните украсни уметак из старог крила врата. Затим треба да сакријете унутрашњи крај специјалном декоративном траком и поставите у простор који је ослободио обичне хоризонталне покретне жалузине. Могу се купити у многим продавницама грађевинских материјала.

У закључку, треба нагласити да се уградња ролетни за врата врши на традиционалан начин. Технологија уградње таквих конструкција идентична је раду орнија са унутрашњим вратима других типова.