Ролетне за прозоре

Капци за прозоре - шта је то?

Шта је боље: решетке или прозорске капке?

концепт " ролета " је, релативно говорећи, нови термин у речнику грађевинских стручњака, дизајнера ентеријера и њихових купаца.

У почетку, ови дизајни су били намењени продавницама, банкама, поштанским уредима и сл., Тј. На било којем мјесту гдје је потребно сакрити унутрашњост од вањских очију.

Овај тренд се полако али сигурно помјерао у стамбена подручја, узрокујући прави "бум" у одређеним круговима. Улоге су почеле да опремају своје бунгалове, викендице и градске куће купцима из различитих региона Руске Федерације, а недавно се тај тренд проширио и на постављање сличних објеката и прозора станова у вишекатним зградама. Зато је ова тема релевантна, па ћемо покушати да детаљно размотримо све карактеристике овог знања.

Капци за прозоре - шта је то?

Говорећи на једноставном језику, ово је конструкција која укључује хоризонталне шипке (летвице), спојене у низу, једва примјетне, браве и постављене на вертикалне водилице. Можете их померати ручно или механички, као и електронику. У изостављеној позицији, они су закључани уређајем за закључавање, ау подигнутом облику у посебну ролу у посебној кутији.

Сировина која се користи током производног циклуса ролетни је кључни критеријум за њихову трајност. Материјал производње таквих производа можебе:

· Полиетилен или пластика високог притиска;

· легуре алуминијума;

· Челик.

Ако желите да заштитите своје прозоре од било чега осим сунчевог зрачења, најбоље је одмах открити да је пластика лоша идеја. Чињеница је да се, уз сву своју јефтину робу, пластика врло брзо истроши у таквом дизајну и, уз незнатне напоре, може се деформисати, па чак и напукнути.

Алуминијумске ролетне ће бити издржљивије. Поред тога, имају антикорозивни премаз и истовремено имају и јачину и дуктилност. Дизајн мале тежине може се приписати и његовим предностима.

Ролете из челичних компоненти савршено ће се уклопити ако планирате да организујете нуклеарни бункер у вашој сеоској кући или стану. У многим аспектима, због озбиљности самог производа, они имају највећу сигурност приликом покушаја манипулације и имају највећи животни вијек.

Шта је боље: решетке или прозорске капке?

У процесу изградње викендице или планиране модернизације стана, често, само између ове двије алтернативе, а избор се врши.

Размотрите кључне карактеристике сваког производа:

1. Грмови обрадивог типа, по правилу, падају на тржиште у челичним интерпретацијама. Понекад имају дрвене уметке који су више дизајнерски гледишта него заштита прозорских отвора. Ова опција би била добар избор ако ретко одлазите у сеоску кућу или стан, гдје се обавља монтажа производа. Изложите овај дизајнУ принципу је проблематично, али чак и ако су нападачи пооштрили снажан арсенал, онда отворите кућу без тутњања и бука неће изаћи. За минусе ове врсте ролета може се приписати веома велика маса, што значи да је неопходно израчунати оптерећење на фасади зграде, бирајући такав производ. Осим тога, нису погодни за велике прозоре и нису увијек естетски привлачни извана;

2. Капци су приметно бољи за украшавање спољашњости и оплемењивање целокупног изгледа сеоске куће или стана. Такође, ова врста заштите прозора савршено ће се носити са сигурношћу повезаном са очима треће стране и ватреним летњим сунцем. Међутим, доживљавање њих као потпуне заштите од свега апсолутно се не исплати, јер обичне капке могу издржати само ударце без алата, а искусни пљачкаши ће их отворити, можда са буком, али за неколико минута;

3. Играње прозора је једно од традиционалних сигурносних рјешења на територији бившег Совјетског Савеза. Веома јефтин, поуздан, не захтева никакво одржавање. Међутим, има случајева када су предмет интересовања лопова и уљеза саме решетке, а не кућа или стан, који су одмах иза њих.

Друге значајке ролета укључују сљедеће чињенице:

· У затвореном положају ролетне ће повећати топлотну изолацију зидова за 25% са стандардним прозорима, ау великим димензијама - до 45%. То је због монолитног учинка производа са додатном полиуретанском пјенома буллет;

· Могућност повезивања аутоматског отварања /затварања у подешено време и подешену висину;

· Падови у погонском механизму нису искључени због трошења ручног кабла или мотора мотора.