Онда да опере ролетне на прозорима

Данас је избор ролетни на прозорима огроман, а најпопуларнији материјали за њихову производњу су тканина, пластика, бамбус и метал. Пластични производи - идеална опција за просторије које захтијевају често чишћење. Бамбус у канцеларијама, пословним центрима. Ове засторе показују друштвени статус особе. Заправо, тип ових структура зависи од бриге о њима и, наравно, од прања.

Прихваћено је разликовати неколико метода чишћења жалузина, размотрићемо их:

1. Спужва или четка за ролетнеје најлакши и најефикаснији начин. Али ту је и минус таквих радова - четкице за ролетне не могу се залијевати у води, јер ће лако носити прљавштину кроз дизајн. Односно, помете прашину са овим спужвама, али коначно се не уклања. И после неког времена поново се ставља на ролетне. И такво чишћење ће се поновити у кругу много пута.

2. Употреба влажне крпе(само пластика). Ролетне се не смију скидати, свака плоча с обје стране обришите влажном крпом. Навлажује се у течности уз додатак сапуна или праха. Наравно, овај начин чишћења жалузина значи често прање раствора сапуна са плоча.

Обратите пажњу! Користите само чисту салвету без вуне, иначе ће остати на жалузинама.

Ова метода је дуготрајна и дуготрајна. Погодан само за плитке прљаве предмете. Ако је прозорска ограда сакупила не само прашину него и развод масти, онда је вреднокористите други метод.

3. Директан контакт са водом.Нећете бити у могућности да у потпуности оперете ролетне масним мрљама без да их скидате. Пројектне податке треба уклонити и пренети у купаоницу. Прво их исперите под тушем. Првобитна прашина ће ићи, а затим их натопити у воду сапуном. Након тога, узмите малу четку и очистите сваку плочу. Рад је веома заморан, али доноси одличан резултат.

4. Купатило са сапуном.Овај метод је идентичан претходном, али ролете не морају да се четкају, већ се једноставно могу натопити у купатилу са детерџентом. Након неколико сати, окови на прозорима се исперу под тушем и осуше.

5. Четкати од перја, сувог сунђера и усисивача (бамбус).Дрвени капци се не могу опрати водом, зато користите горе наведене предмете. Уклањају прашину. Не заборавите да користите специјалне алате за заштиту дрвета.

6. Усисивач (тканина). Тканине су импрегниране посебном супстанцом која одбија прашину, и тако да се не уништава, није потребно опрати воду у води. У том случају користите усисивач. Али ако одлучите да оперете ролетне, онда их ставите у посебну торбу. То ће омогућити деликатан рад. Није потребно истискивати ролне, у сировом облику их објесити на прозоре или врата.

Као што можете видјети, постоје многе методе чишћења жалузина, само требате одабрати ону која вам одговара.