Ролетне у спаваћој соби (43 слике): вертикалне жалузине на пластичним прозорима, прекрасне новине 2018

Спаваћа соба је лични простор за сваку особу у којој смо испуњени новом енергијом и добрим расположењем. И онда би требало да буде испуњен удобношћу и удобношћу, а такође и заштићен од очију трећих лица. Да бисте створили ове услове, капци на прозорима ваше спаваће собе су најпогоднији.

Карактеристике, за и против

Треба напоменути да било која њихова врста укључује и достојанство и одређене недостатке, тако да није јасно које се могу уклопити у вашу спаваћу собу.
Наведимо неке од предности:

  • Прво, то је поуздана заштита ваше собе од јаке сунчеве светлости и других извора светлости.
  • Друго, лако се одржавају и његују.
  • Треће, смањење буке је много боље од конвенционалних завеса и савршено пролази кроз свеж ваздух.
Такође, због својих дизајнерских карактеристика, регулишу количину светлости која улази у просторију са улице, што, на пример, омогућава да направите меко и пригушено осветљење током дана. Треба напоменути да они такође сакупљају мало прашине и прљавштине на себи и одржавају одређену температуру у просторији. А сада су ролетне почеле да служе као елемент унутрашњег уређења. Изузетно су издржљиви и једноставни за употребу.

Међу недостацима можете примијетити само сљедеће: ако изненада у вашим ролетама дође до неповољног положаја механизам рада, онда морате замијенити цијели комплет прозора. Треба напоменути да је горе наведенокористи превазилазе овај недостатак. Такође треба додати да су најбоље ролетне погодне за спаваћу собу у поткровљу, а не за велике просторије.


сорте

Постоје разне врсте жалузина. Она је вертикална и хоризонтална, ролетне на пластичним прозорима и застори завесе.

хоризонтал

Њихова атрактивност је мала по величини, у могућности промене осветљења иу великом избору материјала (пластика, алуминијум, дрво или тканина). Као тканина могу се користити тканине од памука, полиестера и жакарда.Све ламеле су импрегниране посебним прашкастим средствима, а ширина је 16-25 мм. Ове ролетне су инсталиране унутар или изван вашег прозора. Они се причвршћују захваљујући специјалном носачу, док се бушење не користи. Лако је управљати.

вертикална

Материјал који се користи је исти као у хоризонталном. Главна предност је могућност гурања затварача од ивица до центра или од једног краја до другог, као иу различитим кутовима окретања ламела. Везују се посебним механизмом у облику плафонског вијенца. И погодна је за прозоре са луковима.


Ролетне или ролетне за казете

Одликују их практичност и дуги вијек трајања, а принцип рада је изузетно једноставан и практичан. На осовини од дна до врха, завјеса се затвара. Њихов дизајн је веома разнолик. Као материјал се углавном користи полиестер.


материали

Као материјалЗа ваше ролете, пластика, дрво, укључујући бамбус, папир, алуминијум и разне тканине, као што је полиестер, могу се користити. Предност пластике је његова хигијена и практичност, дрво је у екологији и трајности, али полиестер не изгара од сунчеве светлости.
Пластичне ролетне се добро уклапају у дизајн вашег ентеријера и комбинују се са другим материјалима. Они такодје издрзавају хемијска и физицка дејства, али јако добро подносе веома високе температуре и лако се ломе. Дрвене ролетне дају соби угодну и угодну атмосферу. И изгледају луксузно.


Ако се два материјала користе истовремено као материјал, на пример, пластика и тканина, онда се ове жалузине називају мултифакторијалне. Одличне су за велике и простране спаваће собе, а могу се даљински управљати помоћу уграђеног електричног погона. Имају високу издржљивост, одликују се лепотом и добро се комбинују са било којом врстом ентеријера.

Што се тиче сорти ткива, оне могу бити жакард или фиберглас. Предност оваквих модела је у томе што могу пружити било коју боју. И савршено толеришу влагу и прашину.


Папирне ролетне су најједноставније и најјефтиније. Али они се могу применити на било коју текстуру и цртеж. Обично су комбиновани са моделима тканине.

Алуминијумске ролетне су издржљиве, лако се пере, али могу створити буку. Савршено за стилове попут Лофта илихигх тецх

Колорирана решења и дизајн

Избор жалузина треба приступити веома одговорно. Уосталом, треба да се уклапају са бојом и дизајном у постојећи ентеријер спаваће собе. На пример, могу се мењати решења за боје за хоризонталне жалузине. Све зависи од преференција и избора модела.
Ево примера избора хоризонталних жалузина на целом зиду. Њихова свијетла боја савршено се уклапа у унутрашњост.

Пример необичног и оригиналног дизајна може бити фото хала, која ће бити примењена на апсолутно било коју слику по вашем укусу. То ће увелико повећати ваш ентеријер.

У принципу, бирајући боју за ролетне, треба да се ослоните на укупан тон просторије и њених зидова. А пошто боја има јак психолошки ефекат на особу, онда би у спаваћој соби требало одабрати боје мирних тонова, на пример, чоколаду, пастел или зелено. Немојте саветовати да користите беле тонове.

Савети за избор

  • Приликом избора жалузина у вашој спаваћој соби, треба обратити пажњу на факторе као што су димензије прозора, цена и дизајн будућих модела, тј. Њихова боја, дизајн и перформансе. Зато је боље изабрати познате брендове. На пример, ако сте престали да бирате материјал на алуминијуму или пластици, онда можете да додате платнене завесе да бисте ублажили целокупну позадину. Треба напоменути да папирне жалузије имају малу снагу. Али при високој влажности у просторији обавеститекористите платнене ролете.
  • Ако је у вашем ентеријеру намештен дрвени намештај, онда треба користити исте ролетне.
  • Ако одаберете прави модел завесе, то ће вам омогућити да визуелно побољшате свој ентеријер у соби. Приликом одабира прво треба обратити пажњу на природне материјале.
  • Такође треба да сазнате да су ваше ролетне обрађене у специјалним композицијама, и то: антибактеријски, антистатички и прашини.
У следећем видеу можете видети како да изаберете правилне ролетне за пластичне прозоре.