Робустан стакленик са кућицом од поликарбоната: 4 плус употреба

Данас је стакленик популарна и тражена кућа од поликарбонатних пластеника израђених од поликарбоната - модерног и квалитетног премаза, који вам омогућава да узгајате биљке у свим климатским условима. Али облик куће је тек недавно постао популаран. Сложеност инсталације уплашила је купце. Али у таквим стакленицима постоје многе предности које треба да прочита сваки пас.

Предности и мане стакленика код куће

На тржишту је заступљено више врста пластеника. Прави избор гарантује успех култивације. Најпопуларнији су у облику лукова и стакленика поред куће. Облик лукова је сличан тунелу. Сеоски стакленик изгледа као кућа и зато заслужује његово име.

Постоје многе изведбе и класификације кућа у стакленицима. Може се назвати плоча или шатор. Број листова за кров такођер може варирати, почевши од једног и даље на уздизању.

Вртларски стакленик има своје недостатке. Они су скупи и имају софистицирану технологију монтаже. Такође, недостаци су висока потрошња материјала.

Предност стаклене баште са кровном кровном кућом је та што омогућава постављање биљака у затвореном простору

Плусес оф роцкс греенхоусес:

 1. Могућност слободног постављања биљака. Таква конструкција омогућава максимално коришћење простора за слијетање. Чак и високе биљке могу бити посађене уз зидове.
 2. Дизајн шатора омогућава бољу вентилацију. Топли ваздух се скупља испод крова исе изводи из прозора.
 3. Вода се не акумулира на крову.
 4. Јака и издржљивија конструкција може издржати било које оптерећење. Не савија се и не деформира под обилним временским падавинама.

Да би се подигла стакленичка кућа, било који импровизовани материјал може бити користан. Главно је да дрво за костур није било склоно плесни или гљивицама. Дрвене плоче, даске или чак оквири прозора могу бити потребни. За оквир може послужити и као пластика или метал.

Постоји доста произвођача јаких стакленика. Модел "Кућа успеха" је популаран. Пре уградње таквог модела неопходно је опремити темеље дрвеним шипкама.

Димензије пластеника по кући и друге карактеристике ерекције

Направите стакленик од поликарбоната у облику мале куће и властитих руку. Вриједно је свјесно створити државни пројект и цртеже будуће изградње. Ево неких од значајки које су важне приликом изградње.

Могуће је изградити стакленик својом руком, а главна ствар - унапријед размислити о његовој величини и направити детаљан цртеж

 1. Простор за пројектовање би требао бити одабран од сјевера према југу уздужном страном.
 2. Земља за стаклену башту мора бити пјесковита. У овом случају, локација подземних вода није нижа од 1,5 м од зграде.
 3. За веома влажну земљу, потребно је опремити подлогу од шљунка.
 4. Одводни канал око конструкције мора бити направљен за жљеб.
 5. Најбоља дужина стакленика је 4-5 м.Ако су величине веће онда ће доћи до потешкоћа са вентилацијом.
 6. Димензије конструкције зависе од распореда кревета, њихове ширине и интервала између њих.
 7. Висина стаклене баште - 1,7-1,8 м. Ако је овај параметар нижи, онда ће бити потешкоћа у збрињавању садница.
 8. Оптимални нагиб крова је 5-60 степени.

Приликом уградње стакленика важно је правилно израчунати висину. Да бисте то урадили, користите посебну формулу. Препоручује се да се стране поликарбоната затварају полиетиленом или монтажном траком.

Када одређујете растојање између кревета, морате одабрати оптималну величину тако да се можете кретати са точком.

Упркос тешкоћама у изградњи шаторских конструкција су веома популарне. Може слијетање користећи цијели стаклени простор. Сам стакленик ће трајати дуго времена, а материјали за структуру могу постати импровизована средства.

Врсте лучних конструкција: стакленик "Царска кућица"

Постоје 2 типа засвођених пластеника, који се називају "кућа". То су "Сунчана кућа" и "Царска кућа". Потоња верзија је популарна захваљујући чврстом поцинкованом челичном оквиру.

Користећи детаљне инструкције, можете брзо и лако сакупити стакленик "Царски дом"

Карактеристике дизајна "Царска кућа":

 1. Спојница се састоји од 4 вијка из технике "рак";
 2. поликарбонат порозан, довољно чврст и флексибилан;
 3. Бројне рецензије говоре о поузданости стаклене баште, која је такође погодна за северне регионе;
 4. Јединствени лукови.

Величина таквог стакленика зависи од броја секција. Стандардна висина је 2,1 м. Ширина стакленика је 3 м, а дужина од 2 до 8 м. Свако лице има отворе за прозор и врата.

Оквир у стандардној верзији је представљен са 3 уздужне цијеви. Али у "луксузној" изведби њихових 5.

Због интегралних лукова, постоје неке потешкоће у транспорту. Али они могу продужити свој радни век са 25 година. Осим тога, ова нијанса вам омогућава да брзо монтирате стакленике.

Модел стакленика "Зирка" користи се и за лучне врсте. ЗИЛ има све позитивне особине лучних конструкција од поликарбоната. Карактеристика стаклене баште је лук направљен са двоструком цијеви. Ово повећава јачину стакленика по цијелој дужини оквира.

Модерни пластеник "Сунни Хоусе" од произвођача

Величина стакленика може бити различита. Али стакленик нужно укључује 2 врата са обе стране краја, и они имају отворе. Оквир се састоји од поцинчаног челика. У овом случају, он је интегрални, што повећава његову снагу, али компликује транспорт. Дизајнерски комплет садржи завој око периметра и причвршћиваче на тло.

Не мање популаран је и стакленик "Сунчана кућа", који се одликује чврстим темељима

.

Предности "Сунчане куће":

 1. Чврста подлога која ће сачувати интегритет стаклене баште чак иу снегу;
 2. Серијска производња олакшава замену оштећених делова;
 3. Брза монтажа.

Главни минус је висока цијена. Али такав стакленик је многојаче и издржљивије класичне опције. Зато је таква куповина разумна и потпуно исплаћена.

"Сунни Хоусе" од произвођача има антикорозивни премаз. Ово је квалитетна боја из фабрике.

Сељани ће бити срећни и гаранција за стакленик 10 година. У 2012. години изашао је модел Т12. Удаљеност између лукова оквира у овој конструкцији је 1 м. То вам омогућава да добијете високу стопу залиха за све климатске услове.

Модерна пластеника са кућицом од поликарбоната (видео)

За баштованца и вртлара, квалитетан и јак стакленик не игра никакву улогу. То је "кућни" облик који даје трајност и поузданост дизајна. Поликарбонат омогућава раст биљака у свим климатским условима. Узгој садница је много угоднији него у стакленику стакленика. Купац може да плаши градњу, али бројне предности надокнађују овај минус.

Примери стакленика поред куће (фото идеја))