Рецепт за огуљене јабуке за зиму

Потребни састојци:

Бити врста јабука,

Рибизла оставља (можете користити лишће трешње).

За коришћење воде бр. 1:

На 20 литара воде:

500 грама раженог брашна,

100 грама соли.

За употреба воде бр. 2:

20 литара воде:

800 грама шећера (или 1 килограм меда),

100 грама соли.

Начин кувања јабука за зиму.Јабуке (најбоље од свега, узмите сорту Антонов), изаберите и оперите. Проширите дно посуде на листове (није важно: рибизле или трешње). На њих ставили низ плодова, бацили још један ред. Спустите гране. Воће поново покрива листове, са њима још неколико слојева јабука. Наставите слагати цијев док се не напуни до краја. Последњи слој треба да буде лишће.

Како кухати воду №1? Сипајте брашно кипућом водом, сипајте со, лагано промешајте. Допустите да се напрезање и напрезање воде.

Како кухати слатку воду №2?Скувајте воду са шећером (медом) и соли, а затим оставите времена да се охлади.

Ставите буре добро припремљеног воћа на тамно место, напуните течношћу (изаберите начин на који вам се највише свиђа). Нанесите јабуке на дрвени круг и ставите га на тешки предмет, најчешће служи као камен. Првих неколико дана јабука ће апсорбовати велику количину течности, тако да ће слатка вода у цеви морати бити стално потопљена. Ниво течности током кувањасимулираних јабука за зиму требало би да буде 5 центиметара веће од круга њихових стабала. Негде за месец дана, пола јабуке за зиму биће спремно. Сада вам не треба да поломите главу над питањем: " шта јабукеза зиму?". Рањени плодови задовољит ће вас својим укусом и лакоћом кухања.Делициоус!