Рестаурација унутарњих врата властитим рукама, старих улаза, глачала, металних врата

Када изглед крила врата због абразије и видљивог уситњавања проузрокује жељу да се замијени, али с тим да су финансијске могућности прилично ограничене, одличан излаз из ситуације је обнова унутрашњих врата и блокова улазних врата. Методе које се користе за обнову производа су у потпуности доступне.

Без обзира на материјал од којег је производ направљен, главна фаза у процесу рестаурације улазних врата или ентеријера је припрема тканине. Прије почетка свих радова врши се демонтажа свих расположивих прибора. Врата се нужно скидају са шарки, а њихови прикључци се уклањају.

Уклањање старих слојева боје

Да би се платно правилно припремило за рестаурацију, важно је потпуно очистити површину производа од постојећих слојева лакова и лакова и одмашћити. Печати се такође уклањају. Сама врата морају бити постављена хоризонтално.

Уклањање старих слојева премаза лака може се извести на неколико начина:

  • брушење;
  • Наношење растварача;
  • Употреба гасног горионика;
  • примена грађевинског сушила за косу;
  • Метода меког пјескарења;
  • Коришћење млазнице четке.

брушење

Овај метод чишћења се примењује на платна која немају кривине или украсне елементе. Санација гвоздених и дрвених унутарњих врата због употребе брусилице проводи се врло квалитетно, чак и ако их има вишеслојеви старе боје. Међутим, треба имати у виду да у процесу рада постоји велика количина прашине. Због тога су обавезни услови спровођење радова на отвореном простору уз употребу заштитне опреме у облику респиратора, наочара и рукавица.

Са великом количином рада и вишеслојним старим брусним колима довољно брзо да се зачепе. Међутим, резултат је вредан труда.

употреба растварача

Један од најефикаснијих омекшивача старе боје је растварач Б-52. Принцип рада са уређајем је сасвим једноставан: течност се наноси на површине третиране површине у малим количинама и тек након одређеног временског периода стари омекшани и напухнути слој се лако уклања шпатулом.

Међутим, овај метод има значајан недостатак. Супстанце супстанце су изузетно опасне по здравље. Стога су минимални сигурносни захтјеви за употребу твари краткотрајни рад на отвореном простору уз употребу особне заштитне опреме.

Још један недостатак хемикалија је немогућност руковања са неколико слојева старих премаза за боје и лакове.

Омекшава боју материјала је врло лако направити сами. За то, каустична сода, у комбинацији са зобеном кашом и водом, топи се до густе хомогене масе каше. Ова смеша се наноси на слој врата у равномерном слоју и остаје 30-50 минута. Након тога се маса заједно са старом бојом лако уклања металном лопатицом.

Употреба гасног горионика

Утицај на старе слојеве боје гасним пламеником може ефикасно уклонити постојећи премаз. Међутим, ризик од употребе таквог метода треба узети у обзир. Сви радови се морају обављати на отвореном, уз стриктно поштовање мјера заштите од пожара. Важно је напоменути да интензивним загревањем боја не само да одступа од платна, већ и издваја велику количину каустичног дима.

Осим тога, на све крпе врата не могу утицати високе температуре и пожар, јер се неки производи могу лако запалити.

Примена грађевинског сушила за косу

Овај метод је најсигурнији и најефикаснији. Уграђени фен за косу може лако одвојити чак и неколико слојева старе боје. У току рада нема страних мириса, прашине и дима.

Током рада, користи се оштра метална лопатица. У процесу обраде платна, стриктно је забрањено струјање ваздуха преко врата, јер је температура млаза ваздуха око 600 ° Ц.

Метода меког пјескарења

Поступак се састоји у утицају на површину млаза ваздуха прскањем посебног биоразградивог детерџента. Применљиво за ове сврхе, инсталација ради изузетно благо и не изазива оштећења на платну током рада. Значајан недостатак методе је потреба да се платно достави на посебну радионицу. Рестаурација унутарњих врата користећи ову методу властитим рукама код кућенеизводљиво

Коришћење млазнице четке

На бушилици постоје специјалне четкасте млазнице, које вам омогућавају да ефикасно уклоните старе слојеве боје. Трошак млазнице је мали. Међутим, метода има значајне недостатке. У току рада настаје велика количина прашине. А ефекат четкице може лако да проузрокује механичко оштећење платна.

После поступка уклањања старе боје, врата се брушују брусним папиром током постављања влакана. Темељно брушење доприноси ефектном изглађивању огреботина и чипса. Након тога се тканина чисти и одмашћује бијелим духовима.

Прајмер и кит од лана

Пре кита платна за време рестаурације унутрашњих врата, дубоке пукотине и чипови су елиминисани. У ту сврху бира се одговарајућа величина и нијанса комада дрвета и сијече се у пукотину након обраде столарским љепилом. Сушење траје око један дан.

Прајмер се мора темељно измијешати прије употребе, након чега се наноси танак слој на цијелу површину тканине. То ће побољшати својства дрвета. Приликом израчунавања потребне количине мјешавине, треба се руководити показатељима просјечних трошкова, који чине 0,1 кг по 1 м2. цанвас

Након потпуног сушења слоја прајмера, дозвољен је кит. Маса се наноси равномерно кроз тканину металном лопатицом. Након сушења слоја, површина се поново стеже. Ово ће елиминисати могуће неједнакости на платну.

ојачавање врата

Старија стара врата се такође могу обновити. У ту сврху, након стандардних припремних поступака који су претходили сликању, врши се ојачање платна и оквира. Деформисана структура је довољно усклађена са планом.

У случају рестаурације старих урушених унутрашњости, које имају велике размаке између оквира и крила врата, потребно је повећати величину мреже. У ту сврху трака је прикована за горњи крај. Након тога се врата подешавају на жељену величину уз помоћ датотеке или плана.

паинтинг

Сликање се изводи на потпуно припремљеном платну. Рад се изводи у 2 фазе: наношење базе у облику боје мат бијелог и нијансирање платна. Ако је потребно, нанесите неколико слојева тонирајуће боје. За сваку фазу, присуство потпуно суве површине је предуслов.

На крају рада препоруча се обојити површину. Након сушења могуће је уградити прикључке и директно причврстити сам лист на кутију.

Рестаурација улазних металних врата

Рестаурација металних врата започиње уклањањем тканине са петљи и његовим положајем у хоризонталном положају. У току припреме за рад важно је заштитити елементе фитинга. Ако је могуће, најбоље је да их уклоните. Међутим, дозвољено је и затварање делова сликањем траке.

Помоћу жељезне четке или бушилице са специјалном млазницом потребно је пажљиво уклонити све трагове рђе.Након тога, тканина у сендвичу са брусним папиром зрна 80-150. Врата се морају усисавати. Површина производа се третира посебним растварачем.

У овој фази рестаурације улазних врата важно је да се на метално платно нанесе слој за полирање. Ова процедура ће маскирати постојеће удубљења и мање огреботине настале након уклањања корозије. У ове сврхе, препоручује се да користите АутоПолисхинг. Примена средстава се врши уз помоћ лопатице. Време сушења је 30-40 минута.

Након потпуног сушења слоја за полирање, потребно је извршити поравнавање тканине третирањем површине брусним папиром величине зрна 400. Затим се врата одмашћују.

Како би се побољшала трајност конструкције и најбоља отпорност на влагу, прије главног бојања врата се третирају посебним антикорозивним прајмером. Након тога платно се опетовано брушује фино зрнатим брусним папиром.

Завршетак рестаурације металних врата фарбањем платна посебним саставом боје и лака за метал. Поступак се може обавити наметањем неколико слојева боје један другом. Међутим, то је дозвољено тек након сушења претходног премаза. Наношење боје се може обавити помоћу ваљка, четке или спреја за боју. У току рада обавезно постоји заштитни респиратор и рукавице. Након потпуног сушења премаза, трака за бојење се уклања или се инсталација обављаелементи намештаја. У рупу се могу уградити готова и обновљена врата.

У току поправке оштећене тканине могућа је непотпуна чишћења и бојење врата. Међутим, у овом случају, потребно је одабрати боју поклопца строго према тону цијелих врата.