Решење за естрих: малтер за сипање, бренд готових цементних мешавина, како интерферисати са бушилицом

За време Совјетског Савеза станови су били потпуно спремни за угодан боравак. Данас власници добијају "голи" зидови, "ћелави" стропови и нејасну подну плочу испод ногу. Да би се један стан довео у ред, често је потребно и властитим рукама. Радови на поправци почињу инсталацијом поуздане подне кошуљице.

сорте

Постоје различите технологије пјењења. Сви они дају одличне резултате ако се у потпуности поштују технологија и квалитетни материјали.

У стамбеној изградњи чешће се користе сљедеће врсте естриха:

  • бетон;
  • цемент;
  • анхидрид.

Бетонске кошуљице имају највећу снагу. За њихов распоред потребни су цемент, песак, шљунак, глина или шљунак. Бетон ће добити своје карактеристичне карактеристике са тачним поштовањем пропорција укључених у његов састав. Готове мешавине се продају на градилиштима и предузећима. Њихова употреба ће бити ослобођена бројних операција, али ће захтијевати високе финансијске трошкове.


Универзалне спојнице за цемент су погодне за све просторе: стамбене, помоћне, канцеларијске, индустријске. Уз њихову помоћ усклађене су различите врсте терена. Добар резултат добија се темељним мешањем сувих састојака. У супротном, врло је вероватно да је цементни под напукнут, посебно када је постављен у танком слоју.

Анхидритне кошуљице су високе чврстоће, могу се полагати у танком слоју. Овај тип нијемења величину при ниским и високим температурама, те стога не захтијева деформацију шавова. Позитивне особине надокнађују се недостатком - подложношћу влази. Из тог разлога, анхидритне кошуљице не би требало постављати у просторије за туширање, купаонице и кухиње - гдје се зрак често пуни воденом паром.


Функционална сврха

По самој својој природи, подни естрих је средњи елемент између подножја и завршне обраде пода. У приватним кућама и кућама за подну облогу се припрема посебна подлога. У вишеспратним вишеспратним зградама, постављене су на бетонске плоче стропова. У производним радовима естрих често може бити завршни премаз.

Затезање уклања неправилности преклапања и база. Под ће трајати дуго само ако се наноси на глатке површине. Посебно је захтевно стање подлоге од паркета и ламината.Стање пода утиче и на оно што се налази у намештају у соби. Биће штета што ће скупи намјештај од природног дрвета, купљен у новом стану, на нискоквалитетним пољима, почети гребати и пуцати. Да би се отклонили недостаци и спречили различити проблеми примењени естрих.

У приземљу иу приватним зградама, слој положен на поду не дозвољава продирању влаге из подрума у ​​дневне собе. Осим тога, обавља и функције топлинске изолације и звучне изолације.

Ако је потребно, завртањ се може направити са нагибом. Сличне конструкцијеЗначајка вам омогућава да одаберете смјер протока воде у купкама и тушевима.

Приликом постављања топлог пода немојте радити без кравате. Она је та која поуздано затвара комуникације које обезбеђују удобан амбијент у собама, штити их од механичких оштећења.Складиште и компоненте

Стандардни естриси се састоје од два главна елемента - цемента и песка. Према техничким карактеристикама материјала може значајно варирати.

На пример, песак је река и каменолом, може садржати нечистоће или се може користити само након прања. Она варира у величини: фино или грубо.


Ознаке су означене да означе физичке и механичке особине цемента. Цемент, који има високу оцену, има већу издржљивост у извлачењу од оне у којој је ознака у сувом стању. Обе главне компоненте имају одређену влажност. То зависи од потребе за водом у раствору.

За бетонски цемент ће се приближити цемент марке М200 и изнад и речни песак са малом количином страних нечистоћа. Да би се спречило продирање у раствор великих страних честица, песак је просијан.

Поред основних, у скелу се могу увести и додатне компоненте:

  • пластификатори;
  • Влакна влакна.

Пластификатори су синтетичке течности, додају се раствори пластичности. Они олакшавају полагање естриха, утичу на време његовог стврдњавања, повећавају отпорност на хабање. Влакна влакна могу замијенити арматурну мрежу, повећати чврстоћу естриха,сузбија пластично скупљање и спречава пуцање површине.Решења за естрихе захтевају воду. Треба да буде чиста, пожељно водовод.

Могуће пропорције

У решењима за фиксирање пода за оптимални однос од 1 до 3, када једна честица песковитог цемента захтева три честице, узима се. У односу на воду, постоји различита пропорција: 2 до 1. Ако се компоненте мере са кантама, онда ће за 1 канту цемента требати 2 канте воде.

Што је виша ознака цемента, то је мање потребно за више пијеска, а чврстоћа вијка не трпи. На пример, када се користи цемент М-500, пропорција цемента /песка ће бити 1/4.

Логично, што више у раствору цемента, то је јачи естрих. Међутим, однос 1 до 2 је неоправдан. Са малом количином песка, цемент ће се пребрзо пењати. Практично је немогуће постићи потребне параметре естриха, као што је обезбеђивање равне површине. Поравнање ће се морати извршити помоћу техничких уређаја.

У исто време, вишак воде и песка у решењу такође немају никакве везе са тим. То ће смањити снагу. Решењу је потребна одређена равнотежа. Ако се припрема отопине ​​врши код куће, потребно је правилно израчунати количину естриха. Да би се то урадило неопходно је из разлога што се израчун појединачних компоненти заснива на добијеној вредности.


Са површином од 40 м2 и дебљином од 50 мм, спојна коцка ће бити: 40 к 0.05 = 2м3. На основу односацемент /песак 1/3, добијамо запремину цемента: 2м3 /4 = 0.5м3.

Познато је да 1 м3 цемента тежи 1300 кг, стога је потребно 0,5 м3 два пута мање - 650 кг. Тежина песка ће бити три пута већа од цемента: 650 к 3 = 1950 кг.

Пластификатори се додају у раствору од 1 литра на 100 кг цемента: 1 к 6,5 = 6,5 литара. Да би се побољшала чврстоћа естриха за сваки кубични метар раствора, додати влакнаста влакна од 0,7-0,8 кг. 0.8 к 2 = 1.6 кг. Када се рачуна количина, можете купити материјал и направити решење.


Правила мешања

Да би се припремила ручна мешавина за то, биће потребан велики капацитет, канта, лопата за лопату, лопатица и миксер или електрична бушилица.

Суви састојци се прво просеју, затим сипају у посуду у потребном омјеру и добро промијешају.

Колико ће цемент и песак бити равномерно распоређени по запремини зависиће од квалитета естриха.

Ако вам није угодно ометати лопату за лопату, узмите лопатицу у руке. Онда ће време бити потрошено више, али резултат ће бити бољи. Ако се планира употреба оптичких влакана, онда их треба додати сухим смјесама.Из припремљених компоненти, изградите горак, на врху који формира продубљивање. Сипао је дио воде. Пуњење се постепено спаја са водом малих количина суве мешавине и додавањем воде током жетве. Пластификатор се уноси у раствор са водом, претходно се добро помеша. Да би се постигла хомогеност, добијена "каша" се меша са мешалицом или бушилицом са специјалном млазницом.

Конзистенција композиције је дефинисана на следећи начин. На површини урадите плитки део. Ако је напуњен водом, потребно је додати цемент. Суви рубови реза указују на недостатак влаге. У идеалном случају, оштећени део смеше треба полако вући.У мешалици за бетон, решење је много лакше растопити. Технологија рада овде је другачија. Бункер сипа воду пластификатором и укључује уређај. Цемент, а затим песак, сипајте у ротирајућу посуду. Влакна влакна се могу додати у било које вријеме.

Након што се све компоненте нађу у мешалици за бетон, она мора „радити“ још 5-6 минута. Ово време је довољно за хомогеност.Најбољи брендови сувих мешавина

Могуће је убрзати процес распоређивања кравате, напуштањем традиционалног, радно интензивног начина само-производње цементног малтера. На тржишту грађевинског материјала продају се сухе мјешавине за подне облоге. Смеша је комбинована са водом у пропорцији назначеној на паковању и припремљен је раствор готових пасте. Све што је потребно за поравнање пода, за трајност и трајност везе, већ постоји у таквим смешама.Между странските производители на градските производи се најпознатите:

  • Кнауф;
  • Цересит.

Обе компаније производе неколико врста мешавина душека. Неке су дизајниране за ојачавање подлога, друге за завршну обраду, друге су посебно дизајниране за попуњавање топлих подова.

Трошкови увезене робе су прилично високи. За мање новца можете добити мање познате, али не мање квалитетне мешавине руске и белоруске производње.


Домашна индустрија нуди потрошачима два типа мешавина. Прва - "Старолина Т-41" база, погодна за топли подни уређај. Други - "Основа Миклине Т-44", омогућава постављање високих веза до 150 мм.

Белорусија произведе топљиву суву смешу Лук, погодну за естрихе са висине од 10 до 100 мм.


Препоруке за лијевање

Сипати раствор у темељ за чисту прашину и смеће. Присуство пукотина и рупа у земљишту је неприхватљиво. Стога, прије почетка рада, они проводе темељну обуку. Пукотине су спацклед, пукотине се пуне малтером или пуне грађевинске пјене.

При полагању плутајуће споне, поставите одговарајући материјал. Када се користи топли под, монтирајте и фиксирајте цеви или каблове. Поред тога, проверава се и рад система за грејање.

У великим просторима за пуњење препоручљиво је користити пумпу за малтер. Смеша почиње у најудаљенијем углу собе. Одатле се креће према излазу из просторије.Раствор треба да се набубри. Потребно је уклонити ваздух из његовог тела. Ако се то не уради, унутар естриха ће се појавити празнина, што ће довести до хетерогености слоја и његовог уништења.

Поравнај решење с обимом његове калкулације. Обрађенооставите површину да се осуши. У овом тренутку немогуће је толерисати температурне флуктуације, присилно загревање и пропух. Са стабилном температуром и вентилацијом, вијак се равномерно држи.


Како направити раствор без мешалице за бетон, види испод.