Пуњење за ормаре и свлачионице (84 фотографије): опрема и прибор за свлачионицу

За правилно складиштење ствари потребно је правилно опремити одговарајуће системе, укључујући ормаре и ормаре. Размотрићемо детаљније најпрактичније и најфункционалније начине пуњења система за складиштење.


Карактеристике и предности

Сваки систем складиштења, наравно, има бројне не само карактеристике и предности, већ и недостатке, које треба прочитати непосредно прије куповине производа и његове инсталације у стану.

Предности кабине су видљиве голим оком - компактност, практичност, капацитет. Скоро сваки кабинет има све ове особине, што вам омогућава да унутар великог броја ствари складиштите без нереда у истом простору стана.

Очигледна предност је подела унутрашњег простора на полицу за складиштење уредно сложених ствари и одељака за одлагање у хоризонталном положају на раменима.


Али ормари имају и минусе - упркос и најкомпактнијим димензијама, ормар и даље заузима простор у соби, понекад чак и није имао. А ако за велике станове то није критично, онда ће у малим собама смањење простора бити веома уочљиво.


Ормари се називају мала соба - соба дизајнирана за складиштење ствари. Уз одговарајућу унутрашњу опрему, ормар не само да може у потпуности замијенити ормар, већ и помоћи у ослобађању простора у стану.Првенствено предност ормараза све, лежи у великом капацитету, због чега је могуће од спољашњих очију сакрити не само одећу и мале личне ствари, већ и непотребну опрему, велике посуде и довољно простора - чак и аутомобилских точкова.


Типови и локације

Наравно, постоји велики број различитих врста ормара - модели се разликују по висини, ширини и дубини. Изненађујуће је да су свлачионице подељене у неколико варијанти и разликују се по површини просторије и њеном облику.

Најраспрострањенији и најпознатији по свом ормару - купе, чија је главна карактеристика клизна врата, штедећи простор. Врата на шаркама се крећу слободно, али захтевају пажљив третман, како не би изгубили способност да прерано раде.


Класична гардероба, као и уобичајена гардероба, имају стандардни правокутни облик који је савршено прикладан за прилично простране собе, гдје уштеда простора нема посебну улогу.


Али за мале станове, гдје сваки квадратни метар на рачуну, одлична варијанта ће бити угаони узорак ормара, који заузима малу количину простора, савршено се уклапа у сваки интеријер и штеди простор.Постоје и варијанте кутне гардеробе, које се често израђују ручно, будући да је такав облик додатних просторија у стану ријетко изграђен и направљен је од стране инвеститора.

Неки апартмани имају посебне просторије на малом простору, које се често издвајајугардероба. Како би опремили ову просторију, најсвестранији модел гардеробе ће се уклопити у већину.

Често се такве собе налазе у спаваћој соби, што је веома згодно на састанцима. Али ако је тоалет одсутан, увек је могуће допунити унутрашњост малим кабинетом у којем ће се чувати само најнеопходније ствари.
7 фотографија

Гардероба ће бити стварна ствар у приватној кући, јер у таквим стамбеним условима постоји хитна потреба за складиштењем великог броја ствари. Најбоље је да се просторија налази у истом дијелу куће као и спаваћа соба.


Како опремити?

Веома је важно не само опремити складишни простор, већ га и потпуно опремити додатним детаљима који помажу у одржавању реда и складиштењу сваке ствари на свом мјесту.


Неки праве ормаре и ручно израђују ормаре користећи одговарајуће делове и прибор. Али понекад готов производ треба одговарајућу унутрашњу опрему.

Размотримо детаљније који делови могу бити потребни за унутрашње пуњење једног или другог система за складиштење:

 • Потребне полице различитих величина намијењене за складиштење ствари у склопљеном облику;
 • Кутије за ладице израђене од истог материјала као и сам складишни систем, било да су ормар или ормар, могу постати практични дио;
 • Метална шипка за спремање стварирамена;
 • Одговарајућа причвршћења за полице и шипке, као и водилице за кретање кутија.) 8 фотографија

Постоји мноштво прибора за ормаре и ормаре који ће вам омогућити да складиштење учините практичнијим и да расподелите простор унутар кабинета. Додаци су подељени на уграђене и не уграђене. Размотримо свакога још.

Уграђени прибор за складиштење:

 • Поред штапа, користе се и шарке и танке вјешалице које се увлаче, које су, упркос вањској финоћи конструкције, прилично издржљиве и поуздане;
 • Уграђени елементи за гвожђе;
 • разне висеће корпе намењене за складиштење било које одеће, лаке обуће и прибора;
 • Брилијанти који се увлаче представљају правоугаони носач са бројним танким мостовима;
 • Организатори типа обуће - одлични су за чување ципела у ормарима.Не инсталирајте прибор за складиштење:

 • Најчешћи и најпознатији додатак - вјешалица, практично је предмет прве нужности у ормару;
 • Међу уграђеним прибором спадају поклопци и вакуумске кутије за складиштење топле, гломазне одјеће;
 • Дистрибутери који помажу да се ограничи простор у кутијама су популарни;
 • Различити организатори за кутије, чији је унутрашњи простор одвојен специјалним скакачем;
 • Организатори на отвореном Погодни за складиштење торбица имале ципеле


Коришћени складишни елементи морају бити високог квалитета, издржљиви и практични, јер се пунило за ормар или гардеробу не бира дан или два, већ дуго. Боље је не уштедјети на квалитети, тако да се временом не може преплатити промјеном прибора и компоненти сустава за похрану.


Различити прибор и пунила нису неопходни, али у многим аспектима поједностављују живот и стимулишу одржавање реда у складишним системима.

интерно пуњење

Пре него што купите гардеробу или гардеробу, морате одредити величину просторије. А у избору оптималне величине ормарића и пуњења за ВЦ може помоћи ергономија.Упознајмо се детаљније са његовим главним карактеристикама:

 • Висина ормарића може бити пар - три центиметра мањи од висине зидова у просторији, али за његову стабилност неопходно је да ширина ормарића не буде мања од 56 центиметара. Али чак и са таквим димензијама најбоље је да се фиксира атрибут намештаја испод зида како би се избегло падање.


 • Исто важи и за ормаре, висина полице у којој се може достићи ниво стропа, а саме полице ће требати додатно причвршћивање, како би се осигурала већа сигурност. Погледајмо сада више интерног садржаја.


 • Горња полица ормарића или гардеробе треба да буде на удаљености од приближно 50 - 55 центиметара од врха производа- са таквом локацијом у одјељку ће бити прилично простран, што ће уштедјети велики број не тако важних ствари.


 • Висина удаљености између осталих полица, која се обично складишти у хрпи одеће, може бити од 40 до 45 центиметара. Такве величине омогућавају опремање система складишта са великим бројем полица, од којих свака може бити у потпуности резервисана за одређену врсту одеће.


  \ т
 • Треба напоменути да се ормари и складишни системи у свлачионицама могу разликовати у дубини, што на одређени начин утиче на величину полице. Размотрићемо детаљније однос дубине и ширине полица на примеру компаративне табеле.
\ т

Дубина система за складиштење (мм)

Ширина уске полице (мм)

Ширина стандардне полице (мм)

Ширина широке полице (мм)

300-400

-

|

420-460

800 - 820

420-460

300-350

550 - 600

780-800


Стандардна висина и ширина полица су јасне, али у многим кабинетима постоје врло уске кутије и преграде, а многи једноставно не разумију за шта су намијењени. Све је врло једноставно! Одељак, чија висина варира у распону од 20 - 30 центиметара, намењен је за складиштење и доњег веша и постељине.


Стандардне полице за складиштење покривала за главу могу бити у висини од 15 до 20центиметара, а кутије за ципеле - од 25 до 30 центиметара. Високе чизме су боље држати у хоризонталном положају, јер специјална одељења за њих нису обезбеђена.


  \ т
 • На великом простору ормар или ормар могу имати посебан одјељак за хлаче, чија висина варира у распону од 12 - 15 центиметара, као и кутије за чување чарапа и чарапа, приближно исте висине.

Неки ормари или свлачионице могу бити опремљене шипком на више нивоа, на којој се налазе вјешалице. Размотримо детаљније, која је висина шипке потребна за складиштење једне или друге врсте одеће:

  \ т
 • 170-80 цм: висина потребна за складиштење дугих капута, огртача, крзнених капута и зимских јакни;
 • 140-150 цм: висина потребна за складиштење дугачких женских хаљина, као и одећа, чија се дужина протеже до средине теле;
 • 100-110 цм: Висина потребна за складиштење кратке одеће, јакне, кошуље и блузе.

Важно је напоменути да системи за складиштење у свлачионицама могу бити опремљени и вратима, јер би деликатне тканине које захтевају посебно руковање требало да се чувају иза затворених врата како би се производ заштитио од могућих спољних утицаја.


Занимљива дизајнерска решења

Угаона гардероба са белим, сјајним вратима изгледа веома добро. Модел поседује сву неопходну унутрашњу опрему, вишеслојне шипке, за које је предвиђено више фиока и полицаскладиштење различитих ствари.


Важно је напоменути да је модел опремљен кутном отвореном полицом, која може послужити као елемент декорације - за складиштење разних ствари у ентеријеру и функционалног дијела - за чување породичних албума и књига.

Живописан пример писменог и практичног коришћења простора - ручно израђена кутна гардероба. Врата су израђена од мат бијелих панела у смеђем резу, захваљујући чему изгледају лијепо и врло добро надопуњују унутрашњост.

Комода је опремљена барбеллима за објешавање дугих и кратких одјевних предмета. Постоје фиоке, као и корпе за ципеле. Горње полице су намијењене за складиштење обуће, торби и ковчега, а стандардне - за одјећу и постељину.


Модерна класична гардероба може бити практична и пространа као и свака гардероба. Овај модел је опремљен системом позадинског осветљења, што у великој мери олакшава потрагу за стварима у мраку, без потребе за додатним осветљењем.


Кабинет има стандардне полице за ствари, горњу полицу за одјећу и друге ријетко кориштене атрибуте, кратке хлаче и хлаче, као и адаптације обуће. Међу недостацима овог модела је недостатак кутија за извлачење и шипки за складиштење дугачких предмета.