Провансе-валлпаперс: 6 дизајнерских идеја за ентеријер

У стилу Провансе преферира се тапета због чињенице да је материјал еколошки прихватљив, представљен великом разноликошћу цртежа, узорака, боја, фактура, а зидовима Провансе даје се велика пажња. Наравно, Провенце зидови су прекривени старомодним гипсом или осликаним, али данас дизајнери више воле исте тапете. Боље је изабрати не папир, већ тапете са ситним отисцима у облику цвећа. Ако желите нешто посебно или необично, онда можете завршити тапете испод старог гипса или цигле. Такво платно се може успешно комбиновати са елементима декорације, завеса, намештаја и прибора.

Многи данас покушавају да опреме једну од кућа у стилу Провансе. И упркос чињеници да име, стилски правац иде од дубоке Француске, идеалан је за љубитеље романтике, нежности, као и за познаваоце урбане декорације, становнике који сањају о свакодневном буђењу пуном снаге и енергије.

Провенце тапете за спаваћу собу

Веома често се у спаваћој соби налазе тапете у стилу Провансе. И у томе нема ничег изненађујућег, јер стил преноси нежност, романтику, смирење.

Међу карактеристикама стила Провансе су:

 1. Присуство пастелних боја у унутрашњости;
 2. присутност у дизајну соба цветних мотива, узорака;
 3. присуство накита од текстила, порцеланских елемената;
 4. Присуство светлих завеса (светле завесе уцвет);
 5. присуство великих прозора, важно добро осветљење;
 6. Доминација свих природних материјала је претежно дрво, камен.

А какав је мир и опуштање неопходно за угодан одмор и здраво спавање?

За стил Прованса је веома важно да се сви елементи у просторији комбинују једни са другима

Ако је породица одлучила да организује спаваћу собу у провансалском стилу, стручњаци су саветовали да следе неке препоруке:

 1. Када постављате под, требало би да преферирате ламинат или пастелне тонове за покривање тепиха.
 2. Прованса ће помоћи светлим бојама с малим цвјетним отисцима што је могуће ближе стилском смјеру.
 3. Идеални плафон треба да се састоји од необојених бијелих дрвених плоча. За веће увјерљивост можете ставити на стропне дрвене греде.
 4. Веома је важно у унутрашњем уређењу користити многе старе дрвене елементе, вештачки старо или антикно.
 5. Прозори би требало да буду отворени, боље је користити танке завесе, морате одбити тешке туробне завесе.

Правилним дизајном спаваћа соба ће имати пријатан одмор. Важно је да се не преоптерећује простор, не би требало бити ништа сувишно.

Атрибути стила: тапете на зиду Провансе

Приликом одлучивања да се направи позадина у спаваћој соби у стилу Провансе или земље, ни у ком случају не може се ограничити само на декоративни материјал. Не можемо заборавити на неотуђиви атрибут било којегспаваће собе - лежај. Кревет за спавање у стилу Провансе треба да буде од метала или од дрвета. Постељину треба пажљиво одабрати. Пожељно је да имате тендерске тонове са руксацима и везом. Дизајнери саветују поред кревета да инсталирају стубове, који ће осветлити не само ноћно светло, већ и све врсте дрангулија.

Визит карта "Провенце стиле" је старински дрвени намештај

Па, когато мебель имает:

 • огреботине;
 • чипови;
 • Цракуелур;
 • Пелин, покривен воском и лаком.

Ако нађете прави Прованијски намјештај је тешко, онда можете уредити нормалан сет. Онда је вредно започети сваки детаљ у текстилу, додацима и декоративним елементима.

Модеран ентеријер: тапете земље и провансати

Тапете у стилу земље, према мишљењу стручњака у тој области, блиски је сродник украса у стилу Провансе.

Цоунтри стил није мање популаран у уређењу стамбених просторија, обично је изабран за кухињу.

Коренски стил у Енглеској. У дословном преводу земље значи - село. Ово је основа за дизајн просторије у овом стилу. Али ако помислимо да позадине у стилу земље само погрешно преносе британску боју, оне комбинују слатке руралне пејзаже и мистериозне предграђе.

За интеријере у сеоском стилу деликатне пастелне боје, меке нијансе

Можете ставити папире у стилу земље не само у кухињу, обрада је дозвољена:

 • Оригинал баби;
 • Занимљив дневни боравак;
 • Можете да лепите у ходнику.

Веома је важно када се користи простор за коришћење цветних и биљних елемената.

Изаберите завесе испод тапете Провенце

Поправка у стану - то је важно, али ево и избора завеса за завршну обраду зидова такође треба извршити са посебном пажњом. Завјесе не само да требају украсити прозор, већ и сакрити водоводне елементе, батерије, цијеви.

Като, завесе нужно се комбинират с:

 • валлпаперс;
 • Подна облога;
 • Плафонски поклопац;
 • Опремање.

Избор завјесе, завјеса, завјеса важно је узети у обзир опћи стил стана или одвојену собу. На пример, ако је целокупан стил минимализам, онда не треба изабрати завесе са малим цветним отисцима. Неопходно је придржавати се хармоније. Такве завесе савршено одговарају стилу Провансе.

Дизајнери при одабиру завјеса се руководе једноставним правилом, ако је тапета свијетла, онда би завјесе требале бити мирније, и обрнуто.

За стил Провенце се карактеризира употреба светли текстил, без големи завеси и тешки туробни завеси

.

Стил карактеришу нежност, лакоћа, транспарентност. Ако је тешко направити избор, можете користити универзалну опцију - купити једнобојне завјесе. Такође је важно да се не греши текстура тканине, за стил Провансе, као што је већ речено да је немогуће узети масивно, тешко платно. Ролетне треба да буду направљене од природних материјала и да се преносебестежинско стање светлости. Тканина од које су направљене завесе треба да буде пријатна на додир и не треба да буде електрифицирана, привлачећи прашину.

Избор позадина у стилу земље и провансалија је одлична опција, али важно је да се све остале ставке у соби подударају у истом смеру.

Позадине у провансалском стилу у унутрашњости (видео)

Слиједећи тако једноставна правила одабира, може се створити индивидуални интеријер, иако не професионалан, али јединствен.

Беаутифул валлпаперс ин Провенце (фото)

)