Производња тоалет папира: како направити рециклирани папир, посао

Производња тоалетног папира је веома обећавајућа област. Ови производи су увек тражени на тржишту потрошача, без обзира на економску ситуацију, а сировине од којих се производи тоалетни папир, могу се добити бесплатно од отпада или као резултат набавке старог папира, што не захтева значајне трошкове.

При планирању производње папира, у пословном плану треба узети у обзир трошкове опреме и технолошке карактеристике производње различитих врста производа, као и период поврата предузећа.

Пословни план и услови

За почетак производње тоалет папира као ефикасног и брзог пословања, почетни капитал ће бити потребан за:

 • Пословни план
 • Правна активност
 • Простори и опрема

Регистрација активности

Први корак у имплементацији плана је регистрација правне адресе предузећа и пословања. За компанију чија ће специјализација бити израда тоалетног папира, боље је изабрати облик друштва са ограниченом одговорношћу (ЛЛЦ). Правна адреса се не може подударати са локацијом продавнице.

Изнајмљивање соба

\ т

Сљедећа фаза је закуп или куповина простора. Његова величина ће зависити од могућег обима производа и кориштених технологија. Ако се планира да производни процес обухвати пун циклус рециклаже отпадног папира у сировину, који ће послужити као основа за производњу финалног производа, за уградњу опреме ће бити потребан велики простор.

Ако пословни план укључује готов сировину за производњу тоалет папира, продавница може бити релативно мала. У овом случају, биће потребно много мање опреме, само линија за производњу папира. Међутим, мора се имати на уму да ће поред производне радње бити потребно и складиштење сировина и готових производа.

избор асортимана

Чак и тако једноставан производ као што је папир за хигијенску хигијену може имати широку палету производа. То су, пре свега, ролне са рукавом и без минимума, које могу направити малу радионицу. Да би се задовољиле потрошачке потребе различитих сегмената становништва, могуће је успоставити производњу вишеслојних хигијенских производа, парфимисаних или ароматизираних. Али у овом случају треба да постоје додатни трошкови за специјалну опрему и додатне компоненте које су део производа.Да би се адекватно натјецала са конкурентима, има смисла размотрити проширење асортимана потрошачких производа као што су кухињски пешкири за једнократну употребу, салвете.

План куповине

Ако пословни план подразумијева пун циклус, укључујући рециклирање старог папира и производњу сировина, попис опреме ће бити значајан. Машински алат за производњу тоалетног папира из старог папира још није изумљен, па ће за рециклирање рециклираних материјала бити потребна следећа опрема:

 • Хидраулични прекидачи за рециклирање отпадног папира
 • постројење за пречишћавање
 • Пулсацијски млин за раст елемената сировина
 • Вибросито, оншто је сортирање растворене масе
 • Лаган чистач
 • миксери
 • Машина за производњу санитарне и хигијенске основе из припремљених сировина

Опрема за производњу тоалетног папира је погоднија за куповину на транспортној линији, чија опрема може имати разлике у зависности од тога који квалитет ће имати готов сировина - средњи или висок.Будући да је папир произведен од сировина, који је обавезан испунити захтјеве ГОСТ-а, многи произвођачи покушавају да не компликују производни процес и користе готову основу.

Производна линија од готових сировина укључује машину за одмотавање бачве, јединицу која омогућава намотавање ваљком, везујући стол и машину за паковање готових производа. На овој листи можете додати механизам за израду рукава како би се проширио асортиман производа и смањили трошкови набавке материјала.

Сировине за производњу

Од кога се производи тоалетни папир, тајна није: сировине се најчешће користе у одређеним врстама старог папира - новинама, картону, производима књига, белим, линеарним листовима. Наиме, све три категорије користе се за производњу отпадног папира из отпадног папира. Сировина је подвргнута стандардној процедури прераде, која такође има своје карактеристике, у зависности од квалитета материјала који се добија као резултат - низак, средњи или висок.

Готова основа за санитарно-хигијенске производе је ширина бобина до 2метара.Његова тежина може достићи 600 кг. Производи од отпадног папира имају један слој, велику густину и хигроскопност. Од недостатака је вредно поменути површинску храпавост.

Пословни план за производњу може се заснивати на скупој сировинској бази - целулози. Њихов квалитет, као и трошкови, приметно је већи, јер у овом случају производи тоалетни папир од сировина које не садрже стране материје. Одликује га мека структура, јако упија влагу и брзо се раствара у води. Производи од целулозе могу имати више слојева и фигуирано површинско отискивање, што даје естетски изглед и причвршћивање одвојених слојева производа.

Производна технологија

Како тоалетни папир? Производња производа из готове основе пружа транспортер за производњу тоалет папира, који може имати аутоматски или полуаутоматски начин рада. Сам процес производње је прилично једноставан и састоји се од само неколико фаза:

 1. Постављање санитарне хигијенске бобине на бубањ.
 2. Пролаз кроз блокове који праве перфорације или штанцање по површини.
 3. Бубњеви за намотавање и други у чврстом ваљку.
 4. Изрежите према жељеној ширини.
 5. Паковање.

Производња ће донијети профитабилније приходе ако се заснива на висококвалитетном пословном плану, пуном производном циклусу, укључујући санитарне и хигијенске основе из сопствене производње из отпадног папира и чаура. У овом случају, ваша мини фабрика ће захтевати озбиљна улагањаопрему, закуп простора, чија ће површина одговарати производним захтјевима и развој технологија.