Припрема за уградњу затезног плафона

Међу модерним врстама завршних материјала за израду плафонских слојева врло су популарна растезљива тканина. Ово није само одлична верзија презентирајућег плафона, већ и практичан и издржљив премаз који може битно трансформирати било коју просторију. Још једна предност овог дизајна је брза инсталација.

За монтажу растезљиве тканине потребна је квалитативна припрема стропа за затезне стропове, што ће повећати њен вијек трајања и елиминирати кршење естетике интеријера.

припрема просторија

Добро припремљена основна површина испод затезне плоче искључиће спуштање материјала и формирање кондензата у случају промјене температурног режима у просторији. Такође ће спречити кондензацију, апсорбовати стране мирисе.

Инсталациони радови се морају обавити након постављања прозора и врата и након поравнавања зидова, ожичења, дораде. У већ опремљену просторију могуће је уградити напонски плафон, припремивши простор за уградњу затезних плафона.

Приликом припреме за уградњу затезних плафона потребно је што више ослободити простор од објеката ентеријера, вегетације, слика, техника, уређаја за осветљење. Све ствари морају бити пребачене у средиште просторије и добро покривене филмом.

За информациа!Пре инсталације декоративног премаза потребно је извршити монтажу одељка-ормара, чиме се обезбеђује уградња посебне траке за причвршћивање тканине.

Ако је намештај тешко направити, ондаТакође је пребачен у центар. Ако просторија има подну облогу, укључујући паркет, ламинат, заштитите је од оштећења при употреби љестава је могуће са густим картоном.

припрема стропова

Приликом чишћења основног стропа формира се много прашине, па се прије почетка чишћења препоруча носити радну одјећу, покривала за главу (шал), респиратор, гумене рукавице, заштитне наочале ради лакшег кориштења и сигурности.

Алат за рад ће захтијевати уску оштру лопатицу, користи се за уклањање старог слоја, четке и ваљака с дугим напајањем - за обраду базе темељном емулзијом.

За информациа!Најпрактичнија опција за стропне прајмере је специјална пенетрација акрилног продирања.

Боље је изабрати антисептички састав за ефикасно уклањање мрља и трагова од контаминације.

Препоруке за чишћење базе прије затезања инсталације:

 • Да би се уклонио креч, неопходно је да се радна површина довољно влажи водом или сапуном или глутинираним раствором. Брисеви креде или кречњака се уклањају оштром лопатицом. Обично се за уклањање беле боје на бази креде користи топла вода, а за вапно погоднију киселинско-базну смјесу
 • Можете уклонити боју са стропа. Или, на радној основи, наноси се посебна подлошка, када дође у контакт са лаком, она почиње да је кородира, што знатно поједностављује процес пречишћавања. Или заПомоћу малог чекића, стара се боја одбија од површине, али ова техника не само да ствара много прашине, већ такође захтева много труда
 • .
 • Да би се земљиште очистило од тапета довољно је добро их уронити у топлу воду и извадити оштру металну лопатицу неко вријеме
 • Демонстрација из керамичких плочица може бити наоружана електричном бушилицом са специјалном млазницом. И даље ће вам требати чекић да бисте одразили плочице. Ако требате уклонити полиуретанску пјену, требат ће вам редовита лопатица.

Пре уградње затезног плафона, препоручује се преглед основне површине за присуство мрља на њој. У зависности од врсте контаминације користе се одговарајућа средства:

 • из плијесни и гљивица ће требати темељна емулзија са антисептичким дјеловањем. Приликом припреме дрвеног плафона испод затезног плафона мора се површина третирати антисептичном отопином
 • од рђе ће помоћи раствор бакар сулфата 10%
 • мрље од масти се могу уклонити бензином, ацетоном, алкохолом
 • Чађ се може очистити раствором хлороводоничне киселине 2%

Да би радна површина била савршено чиста, утрљајте је са спужвом од пенасте гуме навлаженом у топлу воду.

У присуству великих пукотина пожељно је извршити њихову поправку. Да бисте то урадили, урадите следеће:

 1. да се пробуши чекићем или преклопљењем стропа одвијача и спојевима између зидова;
 2. Очистите празнине од прашине;
 3. Пухање са великом пукотином;
 4. Полаже се дубина већа од 1 цмзаптивач или цементни малтер.

За информациа! Да би се поправиле пукотине на плафону, најбоље је користити уску лопатицу. Покрети се иницијално изводе преко проблематичне области, а затим дуж ње.

У новим зградама, приликом полагања пукотина, осим гитова или бртвила, оне се лијепе завојима третираним љепилом ПВА.

Прије напињања мреже, потребно је темељно поткријепити радну основу. То ће помоћи да се спречи стварање плијесни и гљивица. Процес припреме земљишта састоји се од:

 1. Обрада темељном емулзијом дубоког продирања спојева између стропова и зидова, свих углова;
 2. Наношење на ободној површини стропа импрегнације помоћу ваљка са меким дугим влакнима;
 3. Чим је први слој довољно сух, наноси се други слој прајмера, али у окомитом смјеру.

Сви остали радови се морају обавити након сушења прајмера раствора.

Припрема стропа за стропове - видео:

Електрични радови

Декоративно платно је могуће причврстити након уградње прибора, изабрати их унапријед и одредити висином инсталације. Правилно постављени и уграђени уређаји омогућит ће власницима животног простора да буду сигурни и удобни за кориштење.

У погледу јаког загревања лампи током рада, препоручује се куповина халогених сијалица снаге 35 В или жаруља са жарном нити до 60 В.

Најбоља опција за сигурно осветљење је ЛЕДосветљење, лампе и енергетски штедљиви производи који се практично не загревају.

За информациа!ЛЕД светла са топлом светлошћу ће створити пријатнију атмосферу у соби него хладне светиљке.

У овој фази припреме стропа за затезне стропове потребно је одредити положај расвјетних уређаја, направити жице за ожичење и провјерити да ли раде.

Такође је важно назначити локацију вентилације и друге комуникационе системе који ће бити постављени под конструкцију овјеса. Уосталом, приступ њима ће бити затворен у будућности.

припрема зидова

Приликом припреме зидова за напонски плафон, морате извршити исте манипулације као и са стропом: уклоните стари слој боје, тапете, очистите га од прашине. Ако такве радове оставите за касније, онда ће прекрасни декоративни премаз бити контаминиран грађевинском прашином.

Ако се за зидове бирају тапете, онда се налепница треба извести након уградње затезне тканине. Тако се могу заштитити од контаминације која је могућа при монтажи профила.

Ако се као завршна декорација наноси декоративна жбука или течна тапета, потребно је добро очистити зидове од старог премаза, уклонити чавле и вијке и истискивати постојеће пукотине.

Дефекти на радној бази могу се затворити смесном смјесом, цементним малтером, али бастромом. Ако је пукотина превише дубока, тада ће почетна фаза захтијевати састав гипса, ивећ тада гипс Главна ствар - примијенити сваки сљедећи слој након сушења претходног. За полагање великих пукотина погодно је цементно-пјесковито рјешење, припрема се један дио цемента и три дијела пијеска. Да бисте повећали маргину сигурности, преко третиране површине наметните газу, импрегнирану ПВА љепилом, и схтатлиуиут.

Приликом рада на отклањању недостатака, зидови морају бити хомогени, користећи завршну мјешавину лопатице. Можете користити суву или спремну опцију. Првој композицији додајте воду према упутству на паковању, добро мешајте са бушилицом са мешалицом. Друга композиција је потпуно спремна за употребу.

Лопатице се изводе широком лопатицом, како у вертикалном тако иу хоризонталном смјеру. Овдје је важно узети у обзир: што је већи кут при примјени, то је мањи слој жбуке. Да би изједначили варијације на бази, они могу издржати угао од 30 степени. Да би се избегло задебљање масе периодично је потребно мешати са уском лопатицом. Након сушења слој се протрља специјалним абразивним рендером, а следећег дана се полира фино зрнати брусни папир.

Припрема зидова под напонским строповима подразумијева и наношење на површину темељне импрегнације, која је не само јача, већ и штити од патогених микроорганизама (плијесни, гљивице). Грађевинско тржиште представља прилично велики асортиман темељних емулзија са различитим функцијама: за побољшање приањања, за јачање базе, саефекат против корозије, итд.

маркуп

Откривено са обликом и типом премаза, бројем нивоа конструкције, висином растезљиве тканине и местом уградње прибора, можете почети да примењујете маркирање. Да бисте то урадили, урадите следеће:

 1. На ласерском нивоу, етикете се праве у угловима просторије;
 2. Уз помоћ нивоа градње, тачке се повезују како би се створила једнака линија дуж читавог периметра базе;
 3. Затим измјерити удаљеност од основне линије до површине стропа и одредити најнижу точку;
 4. Од ове тачке потребно је измјерити пројектирану удаљеност и ознаку, који ће служити као точка за уградњу горњег слоја затезног премаза;
 5. За доњи слој направите ознаку, повуците се са жељене висине са врха;
 6. Онда се дужина сегмената од ознака до основне линије мери и преноси преко свих углова;
 7. Након повезивања тачака, друга равна линија се угаси. Главни услов: треба да буду у једној равни са основном линијом;
 8. На овај начин се уочавају сви нивои. Затим се преносе са цртежа на плафон инсталације.

Постављање додатне звучне изолације

Припрема за уградњу затезних плафона може, ако је потребно, укључивати монтажу звучно изолационог материјала, изолационог материјала. У ове сврхе препоручује се одабир минералне вуне у облику листова. Фиксира се пластичним типлом, кишобранима на бетонској плочи.

За информациа! Растезљива тканина од ПВЦ материјала има улогу парне бране.

За акустичне (перфориране) или тканинске превлаке потребна је уградња додатних парних баријера, јер се оне разликују у паропропусности.

Након свих припремних мјера могуће је произвести декоративни премаз.