Принципи распореда, дизајнерске карактеристике и течност за суве зидове сопственим рукама

Биотоилет је аутономни, одвојени тоалет, за чије функционисање нема потребе за спајањем канализације и других комуникација Замислите колибу без тоалета. Чак је и први пут тешко одредити неке привремене конструкције, мање или више погодне за употребу. Дакле, ово питање је покренуто једном од првих. Наравно, напредак не стоји мирно иу овом деликатном случају - власник љетње кућице најмање три варијанте тоалета у земљи, готово све може бити учињено својим рукама.

Шта може бити био ВЦ са сопственим рукама

Модерни суви зид може бити електрични, течни и тресет. Нису сви они могу бити конструисани независно, али у сваком случају имате избор. Најједноставнији био-тоалет, чак и дериват, састоји се од два зглобна контејнера. Горњи простор служи као рецепција, а на дну - мјесто сакупљања и одлагања отпада. Састав пунила не само да помаже бржем распадању отпада, већ и елиминише неугодне мирисе.

Употреба модерног сухозида може бити практично свуда где нема одговарајућих садржаја

Логично је да је самопроизведени електрични био-тоалет нешто за професионалца, уобичајени просечни дацхсхик није једноставно да сам конструише такав дизајн, нити ће напустити ову идеју барем у циљу уштеде енергије.

Течни био-тоалет је нешто стварније, али нећете морати да штедите на томе. Прво, његово функционисање захтева много воде, а друго, потребно је стално куповати специјалнопунила, биопрепарате, а коштају много. Али, наравно, то није разлог да се одустане од идеје о изградњи и да се смисли нешто времена (наравно, не канта). Као опција - биотуални тресет, прилично пристојна летња кућица која је доступна готово свима.

Како да направите тресет за давање властитим рукама

Овај уређај не нуди ништа фундаментално ново. Једном давно, сличан дизајн је назван зачепљен прахом. Главнина овог угрушка је контејнер за отпад, који, пак, "маскира" неким прахом. Асх, на пример. Или суво и пиљевину. У данашњем биогасу тресета, улога овог праха је тресет.

За модерне дацхогенераторе, био-тоалет је успјешно рјешење у свим аспектима - то се може учинити властитим рукама

Предности биоталоната за тресет:

 • Не загађује животну средину;
 • Текућина није потребна за рад;
 • Као резултат тога, добијају се квалитативна природна ђубрива;
 • Трошкови потрошног материјала су ниски.

Прво одлучите гдје је тоалет. У његовој структури нема септичке јаме, тако да је загађење подземних вода искључено. Али ипак је пожељно да се не стави близу воде. Ако говорите о мирису, то ће бити безначајно. Али, ипак, имати на уму није вредно тога.

Шта чини тоалет за компост сопственим рукама

Компост - и ту је тресет, ако уђете у суштину уређаја. Да би се подигао, неопходно је имати добар запечаћени капацитет, обично користећи бачве, резервоаре, канте илитигхт цесспоолс. Избор се заснива на отприлике броју људи који су служили на овом месту.

Композитни ВЦ - еколошки дизајн, што је посебно важно за давање

Уређај ће укључивати:

 • капацитет;
 • Дрвена кутија;
 • Кутија за тресет;
 • зграда ("кућица за птице");
 • Седишта.

Ако говоримо о најједноставнијој верзији такве биопротективне, то ће бити дрвена столица, која је причвршћена на посуду, служећи као посуда. Уређај је састављен на следећи начин: до стопала, пет центиметара које стрше са једне стране, кратке стране су причвршћене за зидове. И до ногу на задњој страни одвијача са задње стране, који ће бити петље. Закључајте шарке на шипки. У поклопцу је избушена кружна рупа у облику кашика.

Конструкција треба бити полирана, а затим третирана антисептиком. Затим, директно изнад рупе, причврстите седиште на тоалет, самостално направљен или купљен у продавници. Понекад за такво биопротективно јело постоји место чак иу сеоској кући, али, истина, за веома мали тоалет. Као што видите, цртежи нису нарочито потребни, све је једноставно.

Шта је непрекидни биотоилет за компостирање

Али ова врста био-тоалета може бити инсталирана у кући и може се користити без страха. У овом случају, погон ће бити изведен као резервоар са косим дном, тако да је маса отпада ненамјерна. И величина такве конструкције може бити дужине око 2-3 м, а ширине - 1-2 м.

Тоалет за компостирање се разликује од тоалетаод обичног праха угрушака, тако да није само уређај за складиштење: процес обраде није у компостној гомили, већ у самој тоалетној јединици

 • Осигурати присуство кисеоника - вентилација уклања и неугодне мирисе;
 • Влажност да се постигне минимум - могуће коришћење испаравајућих камера или одвајање потока.

Постоје и вентилатор, и грејач, и термостат у активним моделима сувих ормара. Компостирање у таквим моделима се обично ради за годину дана. У пасивном времену се повећава за два или више пута. У конструкцијама континуираног дјеловања могуће је извадити и, сукладно томе, користити готов компост, а пуњење капацитета и конверзија отпада неће се истовремено зауставити.

Ако више волите тоалет, који ради на основу посебног разделника за течност, можете то урадити сами. Имајући у виду високу цену течности, она је релевантна. Најлакши рецепт је: сирће, кухињска сол, скроб и етерично уље. Мијењање раздјелника је потребно свака 3-4 тједна.

Четка за ВЦ са својим рукама (видео)

Данас, чак и уз малу количину, могуће је организовати у земљи прилично угодан, у одређеној мјери еколошки и јефтин биоплин. Пажљиво проучите препоруке о технологији и изаберите право место за тоалет.

Добар избор!