Пресавијте у 3 фазе дизајна стакленика

Цртање стакленика се може преузети на интернету или самостално креирати помоћу компјутерских програма, а цртежи пластеника, у зависности од њихове сорте, се формирају. У буквалном смислу, баштован мора сијати прецизношћу накита, иначе дизајн неће моћи да се носи са обавезама које су му наметнуте. На примјер, термос стакленика "Патииа", захтијева обавезну изолацију вентилације и улаза. Не заборавите да се оваква конструкција може разликовати по дужини боравка у њеним биљкама.

Стварни стакленик: димензије и цртежи

Неће сви одмах запамтити вријеме када је "крух", како се раније називао Федоровљев стакленик, био широко заступљен на приватним парцелама. Због великог волумена, дизајн је служио као лијепо привремено склониште за саднице све док није пресађено у отворено тло. Због правде, треба напоменути да димензије стаклене баште нису дозвољавале да се постави на малу окућницу.

При креирању дизајна у стакленику треба навести величину сваког од његових елемената

Стварање инжењерске мисли карактерише покретни кров, као и неколико других својстава:

 • Отворени механизам крова може бити универзалан - увући ће се у било коју потребну страну;
 • Брз приступ садницама;
 • Велика унутрашња запремина вам омогућава да посадите чак и оне усеве који не оживе у нормалним условима;
 • мала тежина;
 • Једноставност производње и непретенциозност уексплоатацију

"Хлеб" стаклене баште намењен је привременом одржавању садница док се не пресади у отворени терен. Изградња се обавља веома брзо и не захтева значајне физичке и временске трошкове за одржавање радне способности.

Монтирати пластеник Федоров према цртежима

Када се припремна фаза заврши, можете почети. Новорођенче и хортикултуриста са искуством морају запамтити да цртеж увијек мора бити испред очију.

У супротном, не могу се избјећи бројне грешке. Све почиње од оријентације стакленика дуж сјевера и југа. То се ради како би се обезбедио стални ток сунчеве светлости.

Ако говоримо о основи, онда није потребно да је градимо. Направљено је важно упозорење. Када је подземна вода сувише близу површине земље, темељ је обавезан.

Инсталација Федоровог стакленика се препоручује из неког разлога, на пример, дрвени

За работ со потребни следните алати:

 • бушилица и одвијач са "крстастом" млазницом;
 • одвијач;
 • Кључ ("10");
 • нож за конструкцију;
 • Рулет и ниво за мерење.

Прво се монтирају греде које су спојене металним мостовима. Као додатни алат можете користити вијке. У следећој фази све је прекривено листовима од поликарбоната са причвршћивањем вијцима. Монтажа крова на луку врши се назавршна фаза рада. То се ради зато што је структура подложна малој деформацији до тренутка коначне фиксације.

Технички исправан прорачун стакленика: додатна опрема

Вртлари се не журе напустити приватне парцеле са наступом хладног времена, тако да је изузетно важно изградити простор и стакленик отпоран на мраз властитим рукама.

Ако се не појаве први проблеми, пошто је област структуре регулисана у фази пројектовања, онда друга тачка изазива много спорова у професионалном окружењу.

Овако правилно израчунати потребну дебљину зидова и снагу свода. Не знају сви да је потребно провјерити са сваком руком сваки кутак будућег стакленика.

Всички потребни елементи на зградата на стакленик моʻат да се купи во специјализирана продавница

.

Помоћ у овим једноставним саветима вртлара са искуством:

 1. Основна површина је увек 1/3 већа од величине саме конструкције. Ово је учињено тако да прекомјерна оптерећења усмјерена према доље не доводе до потонућа конструкције.
 2. Правилно израчунавање основне површине захтева обавезно укључивање потребне додатне опреме. Ради се о наводњавању капањем, умјетној расвјети и вентилацији. Све ово ствара додатно оптерећење базе, тако да не заборавите да размислите о додатном низу цигли.
 3. Ако је површина објекта већа од 3 к 6 м, онда би у том случају стакленик домаће производње требао укључивати систем присилног гашењавентилација

У жељи да попуни стакленику неопходну за удобне саднице дана опремом, вртлари потпуно заборављају на потребу да се балансира база и оквир. Како се тежина горњег дијела повећава, темељ мора бити пропорционалан већој страни.

Израђујемо стакленик из угла властитим рукама на цртежима

Популарност конструкције ове врсте је посљедица чињенице да се оквир одликује повећаним нивоом снаге. Обезбеђени су већ поменути углови. Са практичне тачке гледишта, примена угла се заснива на чврстини крутости.

Како се вањска физичка активност повећава, они ће бити равномјерно распоређени. Као резултат тога, чак и значајна преоптерећења неће довести до кршења интегритета читавог пројекта.

Пре куповине, потребно је обезбедити да су углови означени ГОСТ 8510/8509.

Гараже из угла се могу разликовати по облику, структури и величини

У овом случају, може се очекивати да ће се у рукама појавити стварно ефикасан алат за монтажу:

 • Способност да се издржи до 200 кг терета по квадратном метру квадратног метра;
 • Погодан за велике и мале стакленике;
 • У случају потребе, метални оквир се може брзо раставити ради даљег транспорта;
 • незнатна тежина конструкције у монтираном стању;
 • Нема потребе за куповином материјала за стварање велике фондације.

Рад са угловима који су вам потребниодвијач, бугарски, бушилица, рулет, грађевински ниво и кутомјер. У свакој фази потребно је поново проверити сваку направљену станицу, у противном захтевани ниво снаге неће бити постигнут. Говорећи генерално, примјена универзалног прибора у свим аспектима омогућава значајно повећање процјена изградње како би се побољшала учинковитост стакленика.

Препоруке за придошлице: израчунавамо површину стаклене баште

Нормализована потрошња грађевинског материјала је главни задатак припремне фазе. Као што је већ речено, подручје изградње у великој мјери зависи од карактеристика тла и оних постројења која се планирају засадити. Не заборавите да је зимски дизајн увек више сезонски. То се објашњава потребом за уградњом додатне опреме.

Приликом израчунавања величине стаклене баште, треба узети у обзир површину локације на којој ће се налазити

Избегавање многих уобичајених грешака помоћи ће следећим практичним саветима:

 • Пројектна површина је одређена са три индикатора (ширина, висина и дужина);
 • Да би добијене величине биле заиста тачне, треба их додати 5-7 цм, због могућности ширења и сужавања покривености стаклене баште под утицајем температурне разлике;
 • Да би се одредио потребан број "ћелија" које се налазе вертикално и хоризонтално на фасади, користе се три међусобно повезана индикатора;
 • За правилну производњу премаза узима се у обзир број вертикалних сегменатафасаде и зидове, као и број ћелија у свакој секцији;
 • Задатак вртлара је да одабере број секција оптималних за специфичне услове, а број ћелија ће се аутоматски променити;
 • Ако на папиру не постоје сложене математичке формуле, тада ће се помоћи специјализовани калкулатор;
 • Довољно је да направите неколико притисака на типке да бисте добили податке који су дозвољени за почетак изградње вишенамјенског стакленика.

Како нацртати дизајн стакленика (видео)

Искуство показује да је неодлучност појединих вртлара да троше време на стварање комплетног цртежа стаклене баште основа многих проблема у фази практичне експлоатације. Неправилно инсталиран вентилациони систем или систем за наводњавање капањем, недовољна топлотна изолација само је дио проблема који ће постати стварност. Што се прецизније све нијансе узму у обзир у фази пројектовања, дуже ће стакленик служити власнику вјером и истином.

Гаража сопственим рукама: цртежи (примери фотографија)

)