Прелепе и модерне тапете у спаваћој соби: 30 фотографија и дизајн

Тапете у спаваћој соби су важан елемент декорирања, јер стварају посебну удобност и украшавају собу. Спаваћа соба - почетак и крај дана, лако је претпоставити да ова соба има посебну мисију, да ствара расположење, стимулише нови дан или се опушта . Ако узмемо као основу филозофске рефлексије да биће одређује свијест, може се рећи да ће особитости ваше свакодневице, од укупних снимака до дизајна зидова, утицати на ваше расположење, па чак и на ваше ставове. Дакле, избор тапета за постељину захтева деликатан приступ и јасно разумевање онога што би требало да произведе као резултат.

Спаваће собе: Провенце Стиле Десигн

Ово је један од најпопуларнијих, популарних данашњих унутрашњих стилова. И окретање стана управо у духу провансалског често почиње из спаваће собе, тврдећи да је соба интимна, и све трансформације су створене, углавном, за двоје.

И заиста, спаваћа соба у провансалском стилу привући ће многе. Њежност, топлина, удобност, мекоћа, шарм природности - ова спаваћа соба жели пуно тога да види, а то је оно што Провансе аплаудира.

Целокупна унутрашњост је изграђена на меким природним бојама, живописним и неодољивим, једноставним, а ипак софистицираним декором.

Провенце стиле валлпаперс најбоље је одабрати за спаваћу собу која је уређена у топлим и пастелним бојама

Позадине за спаваћу собу у Прованси могу бити:

  • У малом цвету.Само ако у дневној соби или кухињи може бити вишесвијетле боје, у спаваћој соби позадина треба бити што је могуће пригушеније. Цела поставка би требала бити на располагању за одмор.
  • Мали кавез.Мали је, велики неће више бити повезан са тако пријатним и сигурним.
  • Мотиви животиња.Мачићи и кокоши - уопште не постоје, постоје многи модели у којима се грациозне птице ковитлају преко прекрасних стабала. Главна ствар - нежне боје, суптилност линија, глаткоћа, мекоћа слика.

Позадина треба да се спријатељи са текстилом, посебно са завесама. Ако се споје са заједничком позадином или шаблоном, ви ћете створити другачији поглед на простор, соба ће можда изгледати више. Али, можда, нећете имати довољно озбиљности, ограничења, у овом случају, комбинација је боље одбити.

Позадине за малу спаваћу собу: минималистички дизајн

Ако је спаваћа соба мала, можете, наравно, искористити различите начине визуелног повећања простора. Али понекад је потребно ићи једноставнији, једноставнији начин - на примјер, како би интеријер учинили минималистичким стилом у соби. А то се посебно односи на мале квадрате.

Минимализам ретко толерише светле, шарене тапете. Ако се оне појаве у овом ентеријеру, онда се за њихове налепнице користи само један зид.

Једноставне минималистичке позадине помоћи ће визуално повећати простор у спаваћој соби.

Али други унутрашњи предмети у овом случају треба да буду што једноставнији, неприметни. И то потискује боју која се појављује у палетиове светле позадине треба да буду позадина спаваће собе. На примјер, на средишњем зиду залијепљене су шарене свијетле геометријске позадине, гдје је пуно сивих детаља.

Сива боја је позадина других зидова, то је можда пастел, ормарић или комода, сто и под. У минимализму нема ништа важнијег простора, сачувајте га и сачувајте.

Модерно решење: дизајн са фото оквирима

Фото тапете у спаваћој соби, по правилу, налазе се само на једном централном зиду, чешће - на кревету. И овде се не можете ограничити. Желите сјајну слику, на пример, дивовске главе ружа - молим вас. Желите сјајне монограме, краљевске љиљане - такође, можете. Желите свијетле, богате боје - можете их направити на једном зиду, али немојте претјеривати.

Брање тапета за спаваћу собу, обратите пажњу на њихову величину и цртеж, јер би оне требале органски допуњавати унутрашњост просторије

Фото тапете в спальни - опции:

  • Позадине се могу закрпати преко зида, то се често ради, али то није најсофистициранија опција;
  • Средњи уметак - мора имати оквир;
  • Позадина у облику великих панела - је оквир исте величине.

Покушајте да се одмакнете од предвиђених, пристиглих опција, и учините нешто ново и динамично. Исте позадине изгледају живо и оригинално, ау свијетлом, опуштеном простору, без страха, можете додати сјај.

Дизајн налепница у тапетама у спаваћој соби: комбинација

Комбинација позадинечесто се налазе у спаваћој соби.

Данас се најчешће користе:

  • Хоризонтална комбинација, обично тамно дно и светли врх;
  • Вертикална комбинација, ако се кратко каже, наизменичне траке;
  • Комбинација пљескања - када на зиду створите својствен текстилни пектин.

Поред тога, запамтите посебну вредност боје тапета у спаваћој соби. Црвена, наранџаста и жута - превише активне боје, ако је присутна на позадинама, онда нека буде фрагментарна.

Ако желите да уредите спаваћу собу, у овом случају боље је да престанете бирати комбиноване тапете

Зелена - умирујућа боја, плава - добра за интелигенцију, љубичаста - опушта, смањује критичност, прилагођава се таласу индиферентности свјетлости.

Увек освајају пастелне нијансе, плавкасте нијансе плаве, жуте, маслинове, итд.

Модерне комбиноване спаваће собе (видео)

Приликом одабира тапета у спаваћој соби, претварајте се да можете лако и брзо затворити очи и заспати у овим зидовима, или нема никога, чак ни малог иритирајућег фактора у позадинама. Ако стварају благу позадину, обавијену топлином и њежношћу, лакоћом, вјероватно, а ваш одмор ће бити успјешан.

Срећно!

Необичне и модерне тапете у спаваћој соби (фото)

)