Преграде од сухозидних и папучица - које су боље

Унутрашњи унутрашњи зидови у стамбеним или управним зградама нису првенствено носиве конструкције, што омогућава уградњу и током изградње објекта и након пуштања куће у рад. Најчешће се користе преграде од сухозида или плоча за поплочавање. Употреба подзогребних плоча и ГКЛ са употребом модерне технологије омогућава брзо и квалитетно уградњу свих унутрашњих зидова. Постоји природно питање при избору материјала: шта је боље - суве зидове или густе плоче.

Једноставна инсталација и изолација буке

За уградњу сухозида потребно је уградити каркасу металног профила, на коју су са обе стране причвршћена два листа вијака, а простор између њих може бити испуњен звучно изолованим материјалом. Да би партиција била потребна:

  • Водећи профил ПН
  • Систематски ПС профил
  • Причвршћивачи
  • материјал за звучну изолацију
  • ГЦЛ слова
  • Трака за ојачање спојева
  • кит

За уградњу, зидови се користе за плоче од 12,5 или 15 милиметара и стандардне величине 2500к1200 мм површине од 3 квадратна метра и тежине од 22 до 36 кг.

Питхеад јединице, које имају посебне монтажне бразде и жљебове, уграђују се у плочу као цигла. Употреба посебног лепка на спојевима омогућава конструкцију потребне крутости без употребе било ког оквира. Нема потребе за звучном изолацијомматеријала, јер плоче добро рефлектују и апсорбују звучне таласе.

Плочасте плоче су израђене од гипса, имају равну површину и малу величину од 667к500к80 /100 мм, тежине у распону од 20-37 килограма, што омогућава производњу склопа за једну особу без помоћника. Материјал се лако доставља до трима и реже једноставном тестером за обраду дрвета. На зидове, под и стропна преграда је причвршћена металним конзолама. Блокови се монтирају са чешљем који обезбеђује равномерну расподелу лепка у жлебове. Између зида и стропа налази се размак од 20-30 мм, који се затим пуни монтажном пјеном.

Пожарна безбедност

Што се тиче пожарне сигурности оба успоредива грађевинског материјала, апсолутно је сигурно из разлога што су направљени од једног материјала - гипса, који не гори и не емитира штетне токсичне супстанце током пожара. Али у пожарно опасним зонама боље је инсталирати преграде од монолитних блокова, који могу дуго да издрже утицај високих температура, за разлику од зида од сухозида.

снага

Унутрашња преграда, направљена од пјенастих блокова, може издржати значајна оптерећења и мање је склона механичким оштећењима. Гипсану плочу се лако може оштетити било којим озбиљним и оштрим предметом због непажње, прије пробоја.

цост

Ако упоредите трошкове исте површине у преградним зидовима сухозида и плоча за поплочавање, онда ће цијена блокова и љепила бити нижа од цијенеГЦЛ слова, метални профил и остали мали потрошни материјали.

Сваки од достављених материјала је добар, и тешко је дати предност једној од њих, тако да право избора увијек остаје за купца, у зависности од предности, захтјева и финансијских могућности.