Прави избор мотоблока

Ако сте власник сеоске куће или сеоске куће, мотоцикл или, како се назива култиватор, биће врло корисна опрема. Када радите са овим агрегатом, уштедјет ћете доста времена у жетви земље и жетви. Тржиште грађевинске и вртларске опреме представља велики број различитих моторних блокова од познатих произвођача брендова. Ако особа нема одређено искуство, онда ће му бити тешко одабрати култиватора на хттп://гц-прогресс.цом, јер се они разликују по снази и потрошњи горива.
Која је разлика између мотоцикла и култиватора?

Ако никада нисте срели такву технику, онда терминологија не говори ништа. Важно је разумети главне карактеристике које разликују ова два типа вртних агрегата:
- Снага култиватора је много мања од моторног блока;
- мотор у скоро 3 пута, а понекад и више од тежине култиватора;
- Култиватор није толико функционалан, да се његовом земљом узгаја земљиште, могуће је бринути о биљкама, жетву усјева. Мотоблок такође има сопствену погонску осовину, тако да се уз помоћ додатне шарке може претворити у праву звер.
Пре него што изаберете, потребно је одредити који ће се обим посла обавити.
Правилно израчунавање снаге

Ако је град мали, онда опрема у смислу капацитета и функционалности не може бити најпрефињенија, као што је оно што је потребно за фарме. ФеатуресОва јединица се може погледати у Википедији, након чега ће бити лакше одредити. Ако говоримо о култивисаним квадратима, онда је довољно 10 коњских снага и 10 коњских снага, али за 100 дана биће потребно 10 коњских снага. Моторним блоковима могу се поделити следећи типови:
- веома лагано;
- лигхт;
- умерене тежине;
- тешки;
- рад на бензин или на дизел мотор.

У зависности од мотора, можете истакнути предности и недостатке првог или другог горива. Дизелски мотор је врло економичан, способан је за рад на ниским бројевима окретаја, а радови као што су култивација, орање и вјешање су врло једноставни за ношење. У зависности од бензина, уређај је скупљи у раду и теже га је покретати дизел мотор. Уз помоћ ручног старта можете добити бензински мотор, који има много моторних блокова и опремљен је њиме. Ако се одлучите зауставити на дизел јединици, најбоље је да имате инсталиран електрични стартер, али ће трошкови бити вишеструко већи.