Популарни термоизолациони материјали за кућну изолацију

Да би плаћање за грејање било лудо, загрејте свој дом, чинећи га удобним и стварајући удобност у кући. Постоји мноштво материјала за изолацију. Најчешћи производи су: минерална вуна, вуна од фибергласа, пјенасти полистирен и пјена. Код грејача се разматрају карактеристике топлотне проводљивости, упијања воде, густине и запаљивости. Зашто се те карактеристике разматрају? Висококвалитетни и високоучинковити гријачи за зидове ће уштедјети више топлине.

Типови грејача за кућу

1. Вадни материјали (камен и минерал).
Материјал, који има влакнасту структуру и извршава њихове камене силикатне растопљене честице, мјешавине материјала и шљаке металургије. Вуна се израђује у облику плоча и ваљака. Минерална вуна варира у густини и величини. Непрекидно постављени материјал покрива све мостове хладноће, осигуравајући затварање круга топлоте. Тхермовизионное анкета, која показује најугроженија мјеста гдје постоји топлотно пропуштање, помоћи ће у њиховој идентификацији.
2. Вуна од фибергласа.
На други начин, материјали за слух као што су стаклена влакна, влакнасти производи, технологија производње и својства слични су минералним материјалима. Стакло и други стаклени отпад користе се као сировине. У продаји су и стаклена влакна која су представљена у плочама и ролнама. Скловата је различита по густоћи, величини и својствима топлотне проводљивости. Производи са густином од 200 кг /м3 су доведени доРусија под налогом.
3. Изолација од пене.
Пластични материјал испуњен гасовима који формирају простор ваздушног мехура. Израђује се у облику плоча које се разликују по запаљивим својствима и густоћи.
4. ЕППС.
Помоћу екструзије од полистиренског материјала, она је представљена затвореним ћелијама, тако да влага не пада. Производња материјала се врши у плочама, производи се деле на групе запаљивости и густине материјала.

Памучни грејач има повећана термичка и изолациона својства, способан је да плати буку која се преноси зраком. Остали материјали немају звучну изолацију. Гријачи вуне се плаше високе влажности, топлотна изолација је смањена за половину. Ако је вуна постављена тамо где је влажност висока, обавезан материјал за заштиту од паре и материјал за хидроизолацију. Материјали хидрофобни у погледу водонепропусности. Пена-полистиренска група материјала се сматра запаљивом, пјена и екструдирани материјал су укључени у различите групе запаљивости. Прорачуни гријача на кући проводи искусни дизајнер, како не би трошио на непотребне материјале.