Поправка плафона у Стаљиновој кући

Стаљин је назвао зграде изграђене 30-50-тих година КСКС вијека. Станове у таквим зградама карактеришу простране просторије, велики прозори и високи плафони у распону од 3,5 до 3,7 м. Пре или касније, постоји потреба за поправком стропа у Стаљину и није га лако извршити у таквој згради.

Шта су стропови у Стаљинки

Плафони у кућама из времена кад је Стаљин живио, украшен рељефом, изгледао је спектакуларно. Због тога многи покушавају да сачувају свој првобитни изглед, с времена на време освежавајући и обнављајући рад када је то потребно. Међутим, могу бити потребне озбиљније поправке. Пре него што кренете на то, потребно је сазнати која је врста стропа у стану.

У почетку, у Стаљинки, која је саграђена тридесетих година прошлог века, њен темељ, као и било које преграде, служила је као шиндра (мала дрвена даска, пуњена на даску), која је била прекривена чистом глином на врху, дебљина слоја је достигла 10 цм. У зградама 50-их година то је већ армиранобетонски под. Свака врста има своје особине поправке.

Поправка дрвених плафона

У овом случају, поправка је да се уклони стари гипс и уређај новог. Овај начин је скуп и дуготрајан. Дакле, ова варијанта је погодна само када је површина потпуно неравна и није погодна за рестаурацију, козметички поправак, немогуће је причврстити сухи зид на профил.

Нови гипс неће бити високог квалитета. Челичне плоче су еластичне и флексибилне, тако да постоји велика вероватноћа пуцања ипотапање новог малтера. Врло је тешко наћи чаробњака који ће преузети поправку стропа у Стаљиновој кући.

Главни трошкови су повезани са великом количином смећа, које се формира када се стари слој малтера одлаже у дебљини од 10 цм, што је резултат повећања висине плафона до 3,7 м и значајног смањења крутости пода стана одозго.

Демонтажа старог премаза је повезана са високим ризиком, јер је могуће изазвати колапс. Такви случајеви су познати. Дакле, ако нема хитне потребе за тим, за поправку можете користити растезљиве стропове или висећи од сухозида, који се причвршћује на зидове.

Поправка плафона са бетонским подовима

Најпроблематичније место за преклапање бетона је спој. Пре почетка поправке потребно је процијенити његово стање. Ако је задовољавајућа, онда можете направити нормалну површинску поправку.

Да бисте то урадили, следите ове кораке:

  1. Прање;
  2. Затим се уклони уклоњива жбука;
  3. Веза између плоча је базирана;
  4. Затим се спој стави у кит са употребом серпентина;
  5. Он је уземљен, затим се цијела површина стропа увлачи;
  6. Плафон је прекривен акрилном или воденом бојом.

Ако желите да промените унутрашњост, можете направити висећи плафон. Може бити равна или вишеструка, израђена од сухозида, влачне или комбиниране напетости и сухозидних конструкција. Можете погледати фотографије завршеног рада и одабрати најприкладнијеопцију за себе. Дизајн гипс картона заузима мало простора, али се не брините о томе, јер је висина плафона велика и омогућава вам да направите чак и трослојне дизајне без губитка корисног простора.

Ремонт стаљинског плафона

Ремонт стропа се врши в веч фазах:

  1. Припрема за уклањање старих премаза

У овој фази, сигурност на раду је осигурана. Потребно је раставити рехабилитовану просторију и носити респиратор и наочаре, чиме се штите дишни путеви и очи од пада у прашину која ће се формирати приликом демонтаже старог премаза.

  1. Демонтажа постојећег премаза

Прво се испере бјелило, затим уклоне штукатуре, штукатуре, шиндре. Током рада формираће се велика количина ђубрета, стога је потребно унапријед размотрити како ће се ријешити проблем његовог уклањања. Да бисте уклонили малтер, можете користити бушач или, ако не постоји такав алат, бушити. Одвод се уклања монтирањем или стругањем.

  1. Припрема премаза пред прераду

У овој фази се изводе радови бушења. Темељ је поравнат, положио је све пукотине на гипсану смјесу. Након уклањања свих пукотина наноси се завршни слој кита. Мора бити потпуно сув. Поравната површина се затим чисти брусним папиром или брусилицом. Тада је површина исцрпљена ије базиран

  1. Завршни радови

Треба је започети тек након што је слој прајмера потпуно осушен. Оно што ће се користити као обрада, власник стана бира сам, на основу својих преференција и готовине. Најједноставнија и најјефтинија опција је једноставна облога, али ће ускоро бити потребно ажурирање. Врло често се за плафон користи поуздана позадина од бамбуса. Лијепљење спуштених стропова из сухозида такођер је врло популарно, чиме се могу сакрити све комуникације, што је посебно важно за купаоницу и кухињу. Од свих врста завршне обраде, вођа има растезљиве стропове. Уз њихову помоћ можете остварити било коју идеју дизајна. Могу бити апсолутно било које боје и текстуре. Приликом поправљања стропова сталинка фотографија ће предложити опције за обраду.

Процитајте такодје: Позадине за сликање на плафону

Сталинка није лако поправити, тако да се овом процесу треба приступити уз пуну одговорност. Пре него што се одлучите за веће поправке, побрините се да можете без тога. Можда је стање стропа задовољавајуће и не захтева такве радикалне мјере. Ако је потребно растављање, треба се побринути да стан буде изнад пода, иначе ће се срушити.