Поправка обрадивих капија: поправка аутоматских капија Нице

Крила врата - ово је најчешћа варијанта уласка у земљу, у дворишту приватне куће или у гаражи. Овај дизајн је веома погодан, практичан и универзалан. Врата се лако израђују, лако се монтирају, што је најважније, направљена су од квалитетних и издржљивих материјала. Да би се производи што дуже носили без кварова, потребно их је правилно слиједити - очистити механизме од контаминације, подмазати и регулирати систем. Али временом, мали кварови се не могу избећи, чак и под условом савршене неге, различити делови трајне конструкције почињу да се носе.

Уређај за капије тенде

Пре него што пређе на поправку капије, потребно је разумети како се гради ова конструкција.


Апсолутно све варијанте обрадивих структура не могу бити решене без таквих елемената:

  • носећи стубови;
  • запорни вентили;
  • шарке;
  • механизми за затварање.

Неки дизајни су такође опремљени посебним механизмом за љуљање, који је фиксиран на дну огласне табле.


У обрадивим структурама нема много тога, а ви можете дефинитивно да обавите поправке својим рукама, само да бисте могли да рукујете главним алатима за поправке.


Варијације кварова и њихово отклањање

Најраспрострањеније грешке у обрадивим структурама су изобличење носача, опуштање вентила, заглављивање и ломљење петљи, и отказивање механизма за закључавање.

поправак петље

До кварова ових елемената долази врло често, што је посљедица константног високог оптерећења на њих.

Штета може бити следећа:

  • може постојати помак петљи;
  • може попустити носач;
  • може сломити залихе;
  • петља се може деформисати;
  • петља може бити оштећена корозијом.


Петља такође може да се сломи, што се дешава у случајевима када је слабо причвршћена на ослонцу стуба. Други разлог је недостатак петље у фабрици. Да би се елиминисао квар, потребно је уклонити крило врата и заменити или само причвршћивање петље, или инсталирати нову петљу (у случају фабричког дефекта).

Ако је услед високог притиска металних врата дошло до деформације шарке или шипке, боље је и да их потпуно замените, јер ће повлачење ових делова трајати дуго и неће пружити гаранције да ће се квар отклонити.


Често се јавља проблем ометања система. Најчешће је узрокована дугим "празним ходом" капије - периодом када се уопште нису користили. Терети могу пасти на лабаве, кондензирати кроз пад температуре, резултирајући да петље могу изгубити својства глатке ротације, и почињу се заглављивати. Могуће је уклонити овај тренутак утапањем у механизму петље текуће крутине или уља, у исто вријеме, потребно је постепено закретати капке тако да је њихов ток потпуно деблокиран.


Поправка стубова

У ситуацијама када је крило врата дуго временау растављеном облику, може доћи до изобличења носећих стубова. Да би се то спријечило, потребно је успоставити заштиту - убити клин између тла и руба отворених врата.


Ако је већ дошло до отклона стубова, исправљање овог дефекта ће бити прилично тешко. У ту сврху бит ће потребно уклонити засуне са шарки и поновно поставити ступове, ојачати тло и поновно цементирати.

Поправка спуштених врата

Ова грешка се појављује у металним капијама. То је због деформације структуре, што је, пак, узроковано одсуством попречних шипки на оквиру капака.

Да бисте уклонили опуштање капака, морате их уклонити из шарки, одвојити оквир од тканине, поравнати га и ојачати, а затим поставити пречку. Затим можете поново инсталирати платно и инсталирати врата врата.

Поправка механизма за затварање

Ово се врло ријетко дешава, али још увијек доноси много неугодности.

У случајевима када су капије сужене од очне јабучице и браве, поправак неће бити превише тежак. Проблем у таквим случајевима је дисторзија једног од елемената. Стога ће бити потребно само исправити деформисани дио.

Ако, међутим, врата шкољкаша пружају експресивни механизам за затварање, његово поправљање захтева више силе и времена. Неопходно је извући експресивни механизам и дати му да се поправи, ако се не поправи - да га замени новим.

превентивне мјере

Ако имате клизне капије у вашој приватној кући, кућици, гаражи или на неком другом месту, не заборавите да ће период њиховог исправног функционисања директно зависити од учесталости отварања и затварања врата. Њихово спровођење требало би да буде што је могуће ретко, а још мање не може оставити отворена врата дуго времена. Ова плоча је универзална за све врсте система.

Такође, да би се избегли многи кварови, веома је важно пажљиво водити рачуна о системским петљама - подмазати их специјалним средствима за спречавање корозије.

Сумирајући, може се закључити да је већина неуспјеха аед капије елиминисана врло једноставно, и ви то можете сами ријешити. У случају озбиљнијих кварова, или ако користите сложене клизне структуре, које укључују аутоматске системе Нице, за поправке је најбоље потражити помоћ од професионалаца.

Како поправити клизне капије, погледајте следећи видео.